Креационизам наспроти еволуционизам

S

smexy

Гостин
Креационизмот нема факти оти не може експериментално да се докаже.
Дури и самиот збор верба, не дозволува опити.

Сеуште го немаат одговорено прашањето како ќе ја објаснат Сумерската цивилизација.
Никако да успеат да дадат логични одговори за потопот, како ги собрал Ноета животните, со што ги хранел месојадните животни итн...

И зошто Бог ги разделил луѓето кога се обиделе да посегнат кон Боговите со Вавилонската Кула а денес кога имаме вселенски станици некако не му е гајле?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Знам, знам, то еволуцијата „пуца„ од експериметнално докажани категории...:icon_lol:

А поимот „ве(р)ба„ и тоа како претпочита личен духовен опит, оти само преку него може да се поткрепи и засилува вер(б)ата.

S

smexy

Гостин
Знам, знам, то еволуцијата „пуца„ од експериметнално докажани категории...:icon_lol:

А поимот „ве(р)ба„ и тоа како претпочита личен духовен опит, оти само преку него може да се поткрепи и засилува вер(б)ата.
http://en.wikipedia.org/wiki/E._coli
http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Lenski

На пат сме...за разлика од некои :)

Духовен опит...
Медитации?
Мантри?
Молитвениче пред себе и Хуммммммммм?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Аххх, клипови и линкови...Моите омилени извори на знаење.

А Ти по дома, имаш напраено такво нешто? :cool:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Каков кретен, еееејјј....
--- надополнето: Sep 17, 2011 11:39 AM ---
Е, не, „борба_за_веру“ ќе чита како извор. ...и Пахомие ќе го има за авторитет...

...ај, побрзај, тоа пакетите нама сами да се истоварат!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мислиш дали дома ја има докажано еволуцијата?
Да, мислев на тоа, или воопшто, мислам на тоа дали некој од поклониците на еволуциностичката вера, имаат барем фемтосекунда лично емпириско сознание при откривањето на „докази„ во корист на еволуцијата, или тија т.н. „докази „ се саде паразитско-папагалски превземени готови информации (кои се далечни и непроверливи...) кои ѓоамити се јак доказ за точноста на таа вера?
--- надополнето: Sep 17, 2011 12:08 PM ---
Каков кретен, еееејјј....
Хм, коа не можиш ништо а му сториш, тогаш барем навреди го...:rolleyes:
--- надополнето: Sep 17, 2011 12:09 PM ---
К
Е не, „борба_за_веру“ ќе чита како извор. ...и Пахомие ќе го има за авторитет...
Е ми, да ми беше Докинс идол, ќе оев на негојте прилози по Инернетов, Ти текнува? :icon_lol:

G

galaxy

Гостин
Да, мислев на тоа, или воопшто, мислам на тоа дали некој од поклониците на еволуциностичката вера, имаат барем фемтосекунда лично емпириско сознание при откривањето на „докази„ во корист на еволуцијата, или тија т.н. „докази „ се саде паразитско-папагалски превземени готови информации (кои се далечни и непроверливи...) кои ѓоамити се јак доказ за точноста на таа вера?
--- надополнето: Sep 17, 2011 12:08 PM ---
Браво. Штотуку ги негираше сите организирани религии. Вклучувајќи ја и твојата.

B

Black Guard

Гостин
Еве ти докази

Arta

I AM THE YUMMY PIE!
Член од
26 јуни 2011
Мислења
142
Поени од реакции
49

Сеуште го немаат одговорено прашањето како ќе ја објаснат Сумерската цивилизација.
Никако да успеат да дадат логични одговори за потопот, како ги собрал Ноета животните, со што ги хранел месојадните животни итн...

И зошто Бог ги разделил луѓето кога се обиделе да посегнат кон Боговите со Вавилонската Кула а денес кога имаме вселенски станици некако не му е гајле?
nie si zboruvame za Gospod koj go sozdal coveshtvoto, a ne na Gospodot shto covestvoto go sozdal :)

S

smexy

Гостин

А Ти по дома, имаш напраено такво нешто? :cool:
A ти дома имаш пиено ракиичка со Авраама па да имаш докази дека сакал да го заколе Исак затоа што Бог му рекол така или вчера бил на транс журка во Богомила кај DJ Поп Богомил?
Под услов да ти верува доволно за да ти се отвори за такви лични прашања нели :icon_mrgr:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
A ти дома имаш пиено ракиичка со Авраама па да имаш докази дека сакал да го заколе Исак затоа што Бог му рекол така или вчера бил на транс журка во Богомила кај DJ Поп Богомил?
Под услов да ти верува доволно за да ти се отвори за такви лични прашања нели :icon_mrgr:
„Дали и Вие, како многумина Ваши истомисленици, сметате дека економската состојба во Македонија е многу добра„?-прашува Цацко анкетарот.

„Да„-одговори анкетираниот.

S

smexy

Гостин
dude what...
Зошто само си играте со зборови и пробувате во биологија да измешате филозофија?
Да имаа смисла прашањава што ми ги поставуваш...лаборатории дома?
Кој по ѓаволите врши експерименти...дома?
Лабораторија дома...
Да огромна иам.
Чекај да се симнам у подрум да го изгасам судирачот на честици и ќе прашам уште нешто на темава.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
The eugenics movement arose in the 20th century as two wings of a common philosophy of human worth. Francis Galton, who coined the term eugenics in 1883, perceived it as a moral philosophy to improve humanity by encouraging the ablest and healthiest people to have more children.............................

Oвој Френсис братучет да му биде на Дарвин.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
:cuc: дали тие докази се однесуваат и на 2003
New Evidence Says Earth’s Greatest Extinction Caused By Ancient Meteorite
ScienceDaily (Nov. 21, 2003

или да кажеме уште порелевантни ...на кои се согласиле 40-тина меѓународни експерти, во 2010
Asteroid Killed Off the Dinosaurs, Says International Scientific Panel
ScienceDaily (Mar. 4, 2010)

или на најновите информации, докази...ради кои ќе треба да се исфрли барем оваа претпоставка од школските учебници...и пак тоа од наши пари
ММЕ, кој е „убиецот“? Астероидот Баптистина сепак не ги убил диносаурусите
...one down few more to go
Ако не знаеме што е, знаеме што не е...колку, толку. и тоа е нешто :)
--- надополнето: Sep 22, 2011 8:53 AM ---
Коа сме кај вакви дешавки, повеќе сум заинтересиран за докази за нешто вакво
Discovering A New Earth 430 Light Years Away
Astronomers Spy Earth-like Planet Forming Around Distant Star
врз база на ова ваљда ќе се поддржат некои теории за формирањето на атмосферата и одредени теории за настанокот на животот на пример
It is located at a distance from the star that it may build an atmosphere, collect liquid water, and perhaps, in millions and millions of years, support life.
али валда откривање на планета со слични почетни услови е поприкладно за постирање во теми наука, астрономија

Kajgana Shop

На врв Bottom