A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
ај преведи :LOL:

лесно ти е тебе со ваков НАСА монструм
Ептен офтопик ќе отидеме, на кратко финален скор на хардот е 25 поена, долната слика. Финален скор на SSD-то е 667, или околу 30 пати побрзо од хардот, сега јасно е ? :)

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Да ве прашам некој да не има проблеми со интернет брзината од вчера уште ? Или само кај мене е ?
Кај мене имаше проблеми и со брзината и последниве неколку дена паѓаше целосно интернетот. На спидтест со Скопски сервер ми вели 7 мбпс, ама странство катастрофа. Стриминг сецкаше. А и телевизијата не ја бива одвреме-навреме.:mad:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Кај мене имаше проблеми и со брзината и последниве неколку дена паѓаше целосно интернетот. На спидтест со Скопски сервер ми вели 7 мбпс, ама странство катастрофа. Стриминг сецкаше. А и телевизијата не ја бива одвреме-навреме.:mad:
Kвалитетот на интернетот не е само брзина, и јас приметив деновиве стримовите беа проблематични, али ќе го средат набрзо, со оглед на тоа дека 2 месеци сум немал никаков проблем не можам да се бунам.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Стриминзи у смисла лајв стрим како zulu.mk или justin.tv? Ако мислите на нив, јас еве овие дена стално гледам (на зулу глеам кошарка а на justin секад понекој гејмплеј гледам). Ниедно сецкање не сум имал, нити некаков сличен проблем со стриминзите...
Брзината си е иста- на спидтест покажуе 20мбпс, т.е. ко и секад

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Добро што е ова! Пола саат немам интернет, а тие гнасите ги исклучиле телефоните!

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ова не е могуче више 2 дена нетот ми е срање.
не може тоа така, лажеш.
сеа имаат нови газди, зборев со 2ца познајници од кејблтел и ми кажаа дека од пред 2 месеци МОРААТ автоматски да ги поправаат срање нетовите на корисниците дури и без да се пријават.
(C) Psyside.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
не може тоа така, лажеш.
сеа имаат нови газди, зборев со 2ца познајници од кејблтел и ми кажаа дека од пред 2 месеци МОРААТ автоматски да ги поправаат срање нетовите на корисниците дури и без да се пријават.
(C) Psyside.
Xаха серизно ми кажа дека лажам ? Дечко ти или работиш у Cabletel или си луд. И да после 3тиот ден со срање интернет конечно дојдоа после мој повик така да уживај

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Кејблтел ШТО е темава?

Шала на страна, гнасен интернет имаат последнава недела. Катастрофа брзина и стабилност.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Мене ми е топ нетот...
А вие шо викате катастрофа бил нетот, на DOCSIS да не сте? Пошо кај мене топ си е..Ни проблеми со брзина ни со стабилност..

BTW пак направија да се најавуваш..Кај мене не ми бараа да се најавувам можеби едно 2 недели, од вчера почнаа пак :)

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
абе нетот си е ок, само кога ќе го има..катастрофа се со одржувањето, цели денови нема па нема и ич не им е гајле..

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Мене ми е топ нетот...
А вие шо викате катастрофа бил нетот, на DOCSIS да не сте? Пошо кај мене топ си е..Ни проблеми со брзина ни со стабилност..

BTW пак направија да се најавуваш..Кај мене не ми бараа да се најавувам можеби едно 2 недели, од вчера почнаа пак :)
Ја секое седнуање на компјутер се најавувам. Фората е колку често го гасиш рутерот.

Kajgana Shop

На врв Bottom