Шпанија - Македонија |1/2 финале|, 16.09.2011, 16:30 часот

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Секоја чест за играта, машки одиграа, постигнаа голем успех досега. Задутре одиме на бронза и сигурен сум дека ќе ја освоиме. Браво херои

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
каква бронза, ова беше едина шанса за медаља, со кој и да играме во недела ќе не згаат, толку им е душата на кошаркариве не можат да играат со 5 играчи.
Оди ти играј па бидете 6 ебате глуп ебате. Тие се тие шо се борат за здив после толку утакмици и пак успеват да ги намачат шпанците шо се три класи над било која репрезентација во светот (сем Америка) а ти дома седнат на фотеља најде гомна да јадиш. Не играт тие за пари туку за такви ко тебе и мене можат да се радват и тро да се надеват на успех,па можиш ти да покажиш малку почит и да се воздржиш од серење по форуми

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.308
Поени од реакции
14.659
Него денес Владо одигра феноменален натпревар, најдобар негов до сега на првенството. Се знаеше дека требаа кошеви на овој натпревар и тој искусно ја зема топката во своите раце. Еден на еден, влезови, шут, одличен беше... На крај цркна, но ни еден играч не играше како него на ова првенство, па и од челик да беше ќе се скршеше.

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Наваро машина, шо шутна погоди :eek:
"Од одбојка" влезе се шо ќе промашеа бековите :confused:
одбрана шпањолците играа неверојатно во 3та четвртина и то е то... Ние дадовме максимум толку и ни е силата реално да си кажиме...
Ова треба да е поттик за цела млада популација да се занимава со спорт, резултатите самите ќе си дојдат :)

Капа долу и за овој успех, недела мислам дека дури и помотивирани ќе сме било со кој да играме, ништо не е загубено, некој да ми речеше полуфинале ќе играме пред првенството ќе потпишев со двете раце така да, глава горе и одиме на бронза ;)

П

Паспарту

Гостин
Него денес Владо одигра феноменален натпревар, најдобар негов до сега на првенството. Се знаеше дека требаа кошеви на овој натпревар и тој искусно ја зема топката во своите раце. Еден на еден, влезови, шут, одличен беше... На крај цркна, но ни еден играч не играше како него на ова првенство, па и од челик да беше ќе се скршеше.
Сите одиграа феноменално, големо браво и за Пеџа, а огромно БРАВО и ФАЛА за сите репрезентативци и членови на стручниот штаб!

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Овој наваро со кладам дека никогаш повеќе нема да извади 35 поени на утакмица!!! да даде господ ниеден поен да не даде во финалето!!!...Што се однесува до нашите кошаркари одиграа максимално мотивирано и освавија срце на терен но дефицитот на високи играчи си го направи своето. Како и да е тие се нашите шампиони и секогаш ќе останат!!! Се враќаме со медал!!:vozbud:

Член од
12 мај 2009
Мислења
105
Поени од реакции
91
Оди ти играј па бидете 6 ебате глуп ебате. Тие се тие шо се борат за здив после толку утакмици и пак успеват да ги намачат шпанците шо се три класи над било која репрезентација во светот (сем Америка) а ти дома седнат на фотеља најде гомна да јадиш. Не играт тие за пари туку за такви ко тебе и мене можат да се радват и тро да се надеват на успех,па можиш ти да покажиш малку почит и да се воздржиш од серење по форуми
потпис

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.750
Поени од реакции
12.093
И вчера на другари им зборев,ако го задржат Наваро ке ги добиеме,за жал не беше така ете и он го реши натреварот,со тие негови 2-3 тројки.Што било било,идеме на бронза и сигурен сум дека ке ја земеме,ова е знам дека Македонската кожарка ке се издига во иднина,земете тука во рачун,Гечевски не играше,Ристе стефанов не играше се работи за одличен шутер замена за Соколов,тука е и Кире Николовски да бевме комплетни и Русија и со овие ке се јадевме.

Само може да ми каже некој каде и кога се игра следното светско во кошарка?
1 Болд - абре какви 2-3 тројки типот не наполни
2 Болд - Следно е Олимпијадата во Лондон 2012 ако се пласираме потоа следува европско во Словенија 2013 и светско во 2014 не знам каде

Член од
17 август 2011
Мислења
10.316
Поени од реакции
18.399
досеа никој не и дал волку коша на Шпанија на ова европско..тоа е доволен факт мислам:)иначе до сите оние кој збореа за тоа какви дивјаци фанови сме имале..Коа више праќа владата нека прати професионалци у тоа..не на 10 мин пред крај ко посрани да седат..Коа ке добиеш нешто гага потруди се да го заработиш тоа.Требаше да грми до крај,Македонија макар и што изгубивме.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.308
Поени од реакции
14.659
Капа долу и за овој успех, недела мислам дека дури и помотивирани ќе сме било со кој да играме, ништо не е загубено, некој да ми речеше полуфинале ќе играме пред првенството ќе потпишев со двете раце така да, глава горе и одиме на бронза ;)
Ти ќе си потпишал? Море, да рекол некој дека ќе сме играле полуфинале ќе му потпишале докторите одмор во душевна болница во с. Бардовци.... :)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Ајде бе стигнавме да се мериме со европскиот шампион и една од најдобрите светски селекции (ако не се лажам според ФИБА се втори) а некои од вас се незадоволни :pos:.

Ние сме Давид кој тепаше многу Голијати, но нашето време тек доаѓа.

Мене менталитетот кој го покажаа ме залепува на столица такво нешто досега НЕМАЛО, нас да не ценат според БОРБЕН ДУХ па тоа е сензација и 100 пати повредно од секоја титула.

Дечки идеме на БРОНЗА!!!

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
каква бронза, ова беше едина шанса за медаља, со кој и да играме во недела ќе не згаат, толку им е душата на кошаркариве не можат да играат со 5 играчи.
Ме фаќа едно гадење кога те читам тебе, тоа е чудо некое.
Оди убијте се бе, дечките стасаа до полуфинале, дечките реметаа се живо и диво. Сите не прогласуваат за морални победници на првеснтвото, сите ни пружаат рака и велат дека сме изиграле неверојатно досега, а се наоѓа некој тука многу паметен да кажува како ќе не згазат и дека толку им била душата

П

Паспарту

Гостин
Овој наваро со кладам дека никогаш повеќе нема да извади 35 поени на утакмица!!! да даде господ ниеден поен да не даде во финалето!!!...Што се однесува до нашите кошаркари одиграа максимално мотивирано и освавија срце на терен но дефицитот на високи играчи си го направи своето. Како и да е тие се нашите шампиони и секогаш ќе останат!!! Се враќаме со медал!!:vozbud:
Наваро ги растури и Словенците завчера, едноставно алфа и омега е човекот во елиминациониот круг...

Kajgana Shop

На врв Bottom