Кој не е задоволен од Зарате?
Е ова мене ми е чудно, што чекате од новите дечки да не спасат, а не играле ни 150 минути заедно.
Гасп само немаше среќа, ништо друго. Далеку од тоа дека има тврда глава како и Бени, му рекоа дека со тројца во одбрана со овие играчи е еднакво на самоубиство - смена формација. Интер против Трабзон имаше куп шанси, јас ги приметив овие шанси, и тоа многу малку гледав фудбал (на Пацо во првата не му видов 2 шанси, на Кутињо не видов, зицерот на Милито не го видов) затоа што менував Канал 5/Сител цело време (коа Македонија беше негатива или кога ни бегаа со повеќе од 5+ поени), и гледав на стрим на лап-топот интер-трабзон. Сигурно не сме биле трагични со толку многу шанси. Викам дека Гасп нема среќа затоа што еднаш ја усере формацијава*, сега со Трабзон немаше среќа тимот и играчите (во никој случај Гасперини) и одма сите му скокате како тој и само тој да е крив за све. Заборавате на неподвижниот веќе Самуел, на Занети, на Нагатоко, на Деки и на милион други фактори кои не следаат веке втора година по ред.
Утре со Рома нека има тројца играчи кои знаат топка да подаваат и кои ќе трчаат ~8км. Алудирам ан Оби, Снајче и Алварез, овие нека се во средина + Камби, и многу сум сигурен дека имаме речиси најсилен среден ред во Италија, додаи Зарате, Пацо и Форлан, навистина оваа година имаме многу квалитет, само трпение.
Ако дојде Кике/Пике, мислите дека одма ќе почнеме да тепаме по 4-0? Или ке дојде Фиго после 4-5 недели и ќе не спаси, или пак Бареси ќе направи некоја уиграна формација?
*не знам колку гледаве Сити-Наполи, каде што Наполи играше со 3 во одбрана, ама кога се трча се трча. Јас сум сигурен да донесоа уште еден бек (детето од Ајакс), со тројца назад ке игравме без проблеми, а вака...