Македонија - Литванија |1/4 финале|, 67:65, ОДИМЕ ВО ПОЛУФИНАЛЕ!!!

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Јас верувам дека Македонија нема да спие вечер... ама и шпанците изгледа тешко дека ќе ги фати сон :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.451
Поени од реакции
6.139
Конечно на улица да видам само среќни и насмеани лица. И најголемите песимисти, хипстери и неандарталци ги видов вечерва со насмевка на лицето.

Браво момци , што успеавте да не сплотите барем еден ден :).

В

Вори

Гостин
Не ми се верува.Колку страни се испишани само.Овие момци заслужуваат многу,премногу.
Утакмицава ја гледав со друштво во кафиќ,впрочем како и скоро секој човек.Не знаевме што се дешава кога погоди Илиески.А рака на срце зборев лошо за него.
Од денеска па натаму,што и да направи тој за мене ќе биде ѕвер.Без разлика на се.Човекот имаше муда да ја реши утакмицата за историско полуфинале.
Кога влезе тројката сите се пореметивме.3-4 столици искршивме.Секој со секого се поздравуваше,се бакнуваше...многу беше јако,многу.После продолживме на кај центарот на градот.Таму имаше многу луѓе,многууу.Па и знамето Македонско го ставивме на црквата да стои.

Ауу не можам да опишам колку е добро.И знам дека сите се осеќате така.
Јас вечер сигурно нема да спијам.Ќе прегледувам што е напишано,ќе ги гледам сите можни видеа.Па здравје веќе кај 6 саатот ако можам да легнам.
Да се потсмирам само малку,зошто олку возбуден не сум бил никогаш во животот.Да не си направам некоја беља.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Искрено секоја чест за Игор Трпески има киксови човекот му се смееме ама како знае да крене атмосфера свака му част плус се карал со делегацијата и судиите,па кој коментатор го направил браво!!
Игорче е цар!! подобар коментатор Македонија немала,зедно можеби со Љубомир што коментираше НБА на времето..

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Волку волку уште само медаља и толку.

Овој момент ќе остане овековечен во нашите срца за секогаш. Колку ми е мило што сум дел од милиони Македонци кои ја имаа оваа чест да бидат во живо сведоци на ваков историски успех. Големо браво и огромна благодарност до сите во репрезентацијата што ни овозможија ваква радост

OMFG. Друштво, за вакви моменти се живее, немам зборови сеуште, неможам реченица да склопам.

Прегледај го приврзокот 34009

Гостивар :rolleyes:
Build-upot додека го носевме знамево развиорено низ улици никогаш нема да го заборавам

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Браво Македонијо ова е историски успех,ајде следна е Шпанија да клекне на колена!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Конечно на улица да видам само среќни и насмеани лица. И најголемите песимисти, хипстери и неандарталци ги видов вечерва со насмевка на лицето.

Браво момци , што успеавте да не сплотите барем еден ден :).
Во превод ја обединија нацијата и оваа вечер сите беа сложни,среќни и весели...тоа можи да направи еден спортски успех.....

ОФФ:Замислете,ама само замислете во фудбал да се пласиравме во 1/2 финале во големо натпреварување што ќе беше во Македонија......ех народе македонски и тоа како го имаш тој балкански менталитет ....

М

Мартин`

Гостин
Јас сум сигурен дека и Шпанците ќе ги поминеме, е сега во финалето сум малце скептик дека ќе победиме.. барем такво предчуство имам.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Како што реков и пред натпреварот ОДИМЕ НА ПОБЕДА така и беше нашите херои ги згазија и тоа на домашен терен!!!

МАКЕДОНИЈАА ГАЗИИИИ!!!! :cuc:

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420

Kajgana Shop

На врв Bottom