ЈСП - случки, прашања, дискусии

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
море вторник и петок владава дефинитивно треба да им направи организиран превоз ко што беше за прославава... од влае/горче едно 5 6 автобуси до битпазар. од бутел/радишани до битпазар од карпош до битпазар и така натака.. организирано од секоја општина по 5 6 7 автобуси нека им пуштат до битпазар нека појдат во 7 од општините до битпазар во 9/10 нека ги вратат па пак од 11 до кај 1/2 иста комбинацјиа и од кај 4 до кај 6/7 само така ке се растерети гужвата вака се е жабе ама баш се!

на 8ми за денов на прославата влегов у двокатна 57ца и се качив горе. од автобусите сум пријатно изненаден ама од луѓето - мизерија невидена.. оние округлине што ја регулираат климата на која страна да дува - 2 с кршени едно скроз превртено... незнам кога ли само успеаа да им ебат мајката.. абе мизерија невидена !
Абе, брат у ова пишуваново твое, најискрено , се изгубив и не го ни дочитав, а коментирам чисто од култура... абе не се нервирај, лек за тоа е.... у вторник и петок у автобус НЕ ВЛЕГУВАЈ У НИКОЈ СЛУЧАЈ ,, ВО НИКОЈЈЈЈЈ, јас живците ги кинев со тоа, значи буквално влегуваат у било кој автобув, не им е битно кај се оди само домма да не се, а на нас кој или ни се брза или ни е хитно, ич и не е битно, важно они да си седнат....ееее преку глава ми е.... затоа вторник и петок цепам или пешки а ако имам кеш фаќам такси, абе прихичково здравје ќе ми го уништат а ако влезеш у старине автобуси тогаш може и топлотен удар да те опне или да ти снема воздух ииии патос

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Абе, брат у ова пишуваново твое, најискрено , се изгубив и не го ни дочитав, а коментирам чисто од култура... абе не се нервирај, лек за тоа е.... у вторник и петок у автобус НЕ ВЛЕГУВАЈ У НИКОЈ СЛУЧАЈ ,, ВО НИКОЈЈЈЈЈ, јас живците ги кинев со тоа, значи буквално влегуваат у било кој автобув, не им е битно кај се оди само домма да не се, а на нас кој или ни се брза или ни е хитно, ич и не е битно, важно они да си седнат....ееее преку глава ми е.... затоа вторник и петок цепам или пешки а ако имам кеш фаќам такси, абе прихичково здравје ќе ми го уништат а ако влезеш у старине автобуси тогаш може и топлотен удар да те опне или да ти снема воздух ииии патос
хаха ивана. ме мрзеѓе да го пишувам на долго на широко да го објаснувам. поентата е да им се даде организиран превоз на ова фосиливе. исто ко на екскурзија коа ги носат деца од 3то 4то одделение... пошо на сите крајна дестинација им е битпазар знаеш таму по 5 денара е поефтин кромидот и патлижанот... од секоја општина организиран превоз по 5 6 автобуса
пример 5 автобуса поаѓаат во 7 сабајле од ѓорче собираат строго само баби и дедовци од ѓорче и влае и ги носат до битпазар - додека изнакупат тоа бабите и дедовците ке им треба едно 2 3 саата - за тоа време шоферите нека ги почекаат па нека ги вратат пак во истата општина во случајов влае и ѓорче па следна тура иста па пак исто... по 3 тури на ден доста им е. :)

се надевам сеа ме разбра :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Ако има бесплатно возење во еден правец кон Бутел, мислите ли дека ќе се качат пензионериве !?
--- надополнето: Sep 14, 2011 8:38 AM ---
Ако има бесплатно возење во еден правец кон Бутел, мислите ли дека ќе се качат пензионериве !?
100% ќе се качат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Многу ме интересира по кој основ 5ката поминува по Партизанска кога ќе им прдне?

Дај нека не го претеруваат да му се сневиди, не дека ја па важната личност ќе ми се сронат бисерите ако попешачам, ама има уморни луѓе се враќаат од работа, ќе чека 40 минути на автобуска на топлово ко мисир. Насабајле одам, оди по Партизанска, навечер одам, оди по Теодосие Гологанов. Нека се решат, аман. А можат и овие по телевизииве да кажат на крај од вестите како е распоредот ако има градежни работи :tapp:

Еве и денес имаше смешна случка во 5ката, оди по Партизанска и после ГУЦ врти лево тука и еден стар му се завикал на шоферот „Мајсторе не врти тука лево ќе заглавиш“, шоферов се изнервира му вика „Да беше шофер ти ќе си свртеше, остај ме на раат да возам“. Вози 10 метра и гледа на уличката ставиле кружен тек на 4 квадрата и место само точаци да вртат по него :pos: Стариов му се качи на глава зошто не го послушал :icon_lol: и пак сврти лево продужи по Прашка (кај НОВА гимназијата). Почнаа да му викаат отпозади „Е ова е автобус, вози и по споредни улици“, друг се дере отпозади „Мајсторе ај и така почна да возиш кај ќе ти текне, до Зегин да ме оставиш“ :pos:

А приметив и во новиве автобуси, ретко кој плаќа карта, си влагаат од вратата и правац нагоре :icon_lol:

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Ова двокатниве мислам дека се решение за пензионериве. Приметив дека многу многу не се качуваат нагоре. :D И друга позитивна работа кај двокатниве ми е што кога идам накај центар си се качувам горе и нит гужва глеам нит нишо. Доле за воздух се борат а горе празно. :) Ама вторник и петок неможам да влезам у автобус од што е гужва (за назад). Ми се смени мислењето за двокатниве. Али многу споро возат бе дали уште не се навикнати или така им е речено. Со старите автобуси за 30 минути бев у центар сеа им требаат по 40-45 минути на двокатниве.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
Многу ме интересира по кој основ 5ката поминува по Партизанска кога ќе им прдне?

Дај нека не го претеруваат да му се сневиди, не дека ја па важната личност ќе ми се сронат бисерите ако попешачам, ама има уморни луѓе се враќаат од работа, ќе чека 40 минути на автобуска на топлово ко мисир. Насабајле одам, оди по Партизанска, навечер одам, оди по Теодосие Гологанов. Нека се решат, аман. А можат и овие по телевизииве да кажат на крај од вестите како е распоредот ако има градежни работи :tapp:

Еве и денес имаше смешна случка во 5ката, оди по Партизанска и после ГУЦ врти лево тука и еден стар му се завикал на шоферот „Мајсторе не врти тука лево ќе заглавиш“, шоферов се изнервира му вика „Да беше шофер ти ќе си свртеше, остај ме на раат да возам“. Вози 10 метра и гледа на уличката ставиле кружен тек на 4 квадрата и место само точаци да вртат по него :pos: Стариов му се качи на глава зошто не го послушал :icon_lol: и пак сврти лево продужи по Прашка (кај НОВА гимназијата). Почнаа да му викаат отпозади „Е ова е автобус, вози и по споредни улици“, друг се дере отпозади „Мајсторе ај и така почна да возиш кај ќе ти текне, до Зегин да ме оставиш“ :pos:

А приметив и во новиве автобуси, ретко кој плаќа карта, си влагаат од вратата и правац нагоре :icon_lol:
па има соопштение на страната на јсп
ама никој неможе цело време да прати на страната соопштенија така да тоа е тоа : )))

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
па има соопштение на страната на јсп
ама никој неможе цело време да прати на страната соопштенија така да тоа е тоа : )))
Ама еднаш возат по кружниот тек, еднаш возат по соопштениево што го имаат пишано, прав мајндфак, искачаш од дома и не знаеш по која траса ќе одиш до град. Да сака некој да те убие ќе му се збогтиса :Р

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Јас веќе у 62 качување,амин.Кој се возел знае каква гужва и каква сељачана се.Тегнат ремчиња од прслуци на женски,се тепаат,викаат,урлаат,џган

O

onlya

Гостин
Имаше една случка со приватни автобуси но најверојатно тоа се случило и со автобусите на ЈСП. Со татко ми одевме накај ново лисиче, ја седнав напред, а татко ми малку поназад на двојните седишно но пред тоа седиште имаше единечно и уствари едното седиште беше отворено т.е немаше потпора каде што би се држеле патниците. На тоа седиште седна една бабичка. :) Шоферот возеше со 10 на час (се по список му опцув оти каснев) и незнам што му удри во главата да убрза и кај пешачкиот кај министерството за образование се избаци една типка и овој како што беше убрзан кога закочи, бабичката летна право кај него, :pos:едвај издржав до ново лисиче да не се насмеам иако знам дека не е убаво да се смеам на такви работи пошто и мене ми се случувале ама сепак кога ќе ми текне на ситуацијата и на фацата што ја направи бабичката, цревата ми се превртуваат. :D
А еднаш се враќав од факултет но бидејќи врнеше решив да фатам автобус кај бит пазар. Уште на пола улица автобусот дојде и си тргна и за да не ми избега почнав да трчам накај него и да му мафтам за да застане. Само што не приметив дека е приватен. И шоферот ми застанува, отвара врата и ја што да видам ја нема жолтана кутија за картите (пошто обично така си ги распознавав иако на некои пишува со огромни букви приватен) и за да се извадам некако го прашувам шоферот: - Ова приватен е? Тој скромно ми одговара да и ја да му вратам: - Па мене ми треба државен. И си отидов. ^_^

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Нервира тоа што во новите автобуси сè почесто и почесто забораваат да уклучуваат клима. Денес на пример 9ка (WOW неколку нови имаат пуштено на линија на 9ка), ја глеам нова на автобуска и си викам супер, нема да се топам внатре. Влагам и сфаќам дека е сауна... И негде кај Јајапаша, коа пушти тоа климата, коа се смрзнавме сите дека испотени... Па ко шо седев на предното десно тркало, коа ме фркна од под столче по нозе да ми дува тоа климата - ќе си умревме од студ.
И некако ко да не знаат да ги возат.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Море и ја денеска прв пат се возев на горниот спрат од двокатните, уживанција стварно. Одма се осети разлика коа се симнав од двокатната 4ка и се качив у дупли 41. Ко кокошка се варев у вториов....

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Море и ја денеска прв пат се возев на горниот спрат од двокатните, уживанција стварно. Одма се осети разлика коа се симнав од двокатната 4ка и се качив у дупли 41. Ко кокошка се варев у вториов....
Абе и мене потполно исто ми деси денес, и јас за прв пат се возев со двокатен и мојот бесе 4 ка и јас се качив на горниот кат, и стварно уживанција.... А после се возев во стара 4 ка и таму се сварив като кокошка :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Се убаво али ептен се спори новиве.

Kajgana Shop

На врв Bottom