Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ја нигде не викам дека веројатно вака, би висел на ломача, да беше Среден Век. Но тоа не влијае никако на вистината.
Би горел на ломача, лафчино. Би горел. ;)

Ај сеа ти.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.152
Поени од реакции
83.887
нормално. затоа и се вика ломача

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
Tвојата смсла за хумор е правопропорционална со квалитетот на твојот израз, а твоето домашно воспитание е исто на високо ниво. Гледам дека си опседнат со мене, ако сакаш можам еден автограм да ти испратам...
aj majkata od koga stana ., dobro fe te biva za se da kritikuvash i negirash ., ama ovoa deka ti mozhesh da precenish shto e humor ., toa se kosi i so teorijata na ateizmot., moeto domashno vospitanie vo tvojot sluchaj go stavam ad ackta., a za opsednatosta ., de stav_ogin ushte mojot prv post go napadna bezrazlozhno ko shto pravish po obichaj., od prv den kako se prikluchiv tuka., e sega ima da me chitash i kaj treba i kaj netreba ., ima da me sonuvash., ko zhivotot shto ti e samo son letargija i nishto drugo ., a koj e isus ., takov kakov shto si ne si dostoen takvo ime da pomislish a kamoli da izgovorish ili napishesh...

za ateistite isus e nokna mora ., vo son se prepotuvaat ., i na samata pomisla na ., toa /toj

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
...ете тие некои си Форчн, Кроули, Леви, кои ете изгледа добро го потресле светот...
Кој свет го потресле Форчн, Кроули, Леви?

Во светски рамки, се работи за тешки анонимуси, со исклучок на Кроули, кој со игра на случајот стана поп икона, на ниво на Енди Ворхол...

Кога ја прочитав оваа реченица звучеше како Форчн, Кроули, Леви, Ајнштајн, Маркс, Хитлер...

Го потресле светот е тешка формулација, ќе се сложиш со мене...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461

Во светски рамки, се работи за тешки анонимуси, со исклучок на Кроули, кој со игра на случајот стана поп икона, на ниво на Енди Ворхол...

Кога ја прочитав оваа реченица звучеше како Форчн, Кроули, Леви, Ајнштајн, Маркс, Хитлер...

pak pamet deka nikoj nema pamet., sekoj do sega nabrojan e nikoj i nishto

site gorenavedeni lichnosti samo si meditirale i bile nemi posmatrachi., spored tvojot stav_ogin.........kako mozhat lugje ot tipt na forch.,krouli.,levi., a sega sleduva shlagot., ajnshtajn marks hitler da go potresat svetot ., ne be tie tolku mnogu doprinele vo smiruvanje ., to e chudo edno.,.........samo ti mozhesh da go potresesh., nit se rodil nit ke se rodi kako tebe tresach:)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
pak pamet deka nikoj nema pamet., sekoj do sega nabrojan e nikoj i nishto

site gorenavedeni lichnosti samo si meditirale i bile nemi posmatrachi., spored tvojot stav_ogin.........kako mozhat lugje ot tipt na forch.,krouli.,levi., a sega sleduva shlagot., ajnshtajn marks hitler da go potresat svetot ., ne be tie tolku mnogu doprinele vo smiruvanje ., to e chudo edno.,.........samo ti mozhesh da go potresesh., nit se rodil nit ke se rodi kako tebe tresach:)
Шутрак, ќути бе не се бламирај. Ќе ти пратам автограм, и толку...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
:ROFLMAO:., dojde pomosh., ., ama se bi bilo vo red ., no stav_ogin ne e chist.....so stavovite., ...avtogram zarem i tuka si pameten

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Onaj koji traži neka ne prestane tražiti, dok ne nađe. Kada nađe, biti će potresen. Ako je potresen, diviti će se. I tada će vladati nad svemirom.
Isus je rekao: Ako vam vaše vođe kažu: Vidite, kraljevstvo je na nebu - tada će ptice nebeske biti prije vas tamo. Ako vam kažu: Ono je u moru - tada će ribe tamo biti prije vas. Već kraljevstvo je u vama i izvan vas. Ako ga prepoznate, biti ćete prepoznati i prepoznati će te, da ste Sinovi živoga Oca. Ali ako se ne prepoznate, onda ste (duhovno) siromašni i siromaštvo ste (duhovno).

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201

Си запознаен со учењата и филозофиите на сите овие?
Денес кој свет го живееме?
Сигурно не на Исус и идеите за умирачките богови :)
Формулацијата е тешка... но таква е...
И не е потребно да си некој и познат. Многу анонимуси и нивните идеи го извртеа светот... зад секој познат стои некој... непознат, анонимус...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
И не е потребно да си некој и познат. Многу анонимуси и нивните идеи го извртеа светот... зад секој познат стои некој... непознат, анонимус...
Не сум некој експерт за ниту еден од горе споменатите ликови, меѓутоа да напишеш дека го потресле светот, па во најмала рака е натегнато. Мислам, Форчн, Кроули и Леви?

Ти гарантирам дека ако направиш анкета помеѓу солидно образувани луѓе, дури секој 10-ти ќе има слушнато за Форчн и Леви...

А и не би го нарекол 20 век како век на некоја спиритуална или не знам каква преродба...

Во секој случај, би сакал да слушнам со кои идеи или пракси го потресоа светот, можеби грешам...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Не сум некој експерт за ниту еден од горе споменатите ликови, меѓутоа да напишеш дека го потресле светот, па во најмала рака е натегнато. Мислам, Форчн, Кроули и Леви?
Ти гарантирам дека ако направиш анкета помеѓу солидно образувани луѓе, дури секој 10-ти ќе има слушнато за Форчн и Леви...
А и не би го нарекол 20 век како век на некоја спиритуална или не знам каква преродба...
Во секој случај, би сакал да слушнам со кои идеи или пракси го потресоа светот, можеби грешам...
Веќе ги дадов идеите, потребно е да станеш експерт во врска со тој „спиритуален“ развој, па да видиш како познати филозофи, економисти, водачи се тоа што се... И светот зошто оди во правецот во кој оди...
А тоа реков не е патот на умирачките богови...

Ете еден прост пример за тоа што е сменето, сепак сме на форум, јавна дебата, не би сакал да навлегувам во посуптилни работи, за да не го збунат обичниот форумџија незапознаен со ништо од ова...

Жената кога масивно почнува да станува рамноправна со мажот? Помош: Види ги европските земји и во кои години од 20 век жената почнува полека да ги добива правата на мажот. Мислам види ја жената денес!
И потоа секако, види малку за историјата на Книгата на Законот, и што се вели во истата таа книга за жената. И нормално делата на Кроули за слободата, жената...

П.С. Да додам дека Законот не мора да го познаваш ( не мора Законот да допрел до сите физички[ете ти не го знаеш Законот ниту се трудиш да го разбереш]), но едноставно Законот го менува светот, свеста се менува... Види го светот... Постојат сепак тие „анонимуси“ кои го менуваат светот. Секогаш постојат тие „непознати“. Кај евреите постојат тие мистериозни Тцадик Нистарим... נִסתָּרים‎‎ צַדִיקִים ...

Kajgana Shop

На врв Bottom