Македонија - Литванија |1/4 финале|, 67:65, ОДИМЕ ВО ПОЛУФИНАЛЕ!!!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Od rakometarite ocekuvam medal redno vreme e veke...poslab plasman osven medal ke go smetam za neuspeh :D
Ако овде има репрезентации со кои ако не нешто друго реално беше да очекуваме победи,таму тешко дека ќе најдеш некоја таква.Толкава конкуренција нигде нема.Ама 5000 публика и се е можно.;)

Член од
24 август 2006
Мислења
136
Поени од реакции
45
Јас ја разбирам Европа како терен за кошаркарски натпревар меѓу народите :)

Alan Shearer

Newcastle
Член од
6 јули 2011
Мислења
388
Поени од реакции
136
Citam po srpski i hrvatski forumi i sega gledam kolku ne mrazat c cc znaci Srbija ima pogolemi sansi da ja mine Rusija, a nie sme nemale nikakvi sansi protiv Litvanija...Dobro Litvanija e favorit no imaat samo eden sut sto dosega im pojde odraka samo protiv Srbija onaka ne pokazaa ama nisto ne pobedia ni eden favorit,prednost domasnata publika,ama i nasite kosarkari ne se amateri aloooo ne igraat prv pat pred gostinska publika site se iskusni igraci dobar tim za razlika od Litvanija sto se poedinci i mozat da puknat,inaku info za Srbija Krstic po se izgleda nema da igra protiv Rusija i mislam deka Srbite poveke od 60 kosa nema da postignat
--- надополнето: Sep 13, 2011 9:33 PM ---
Isto taka prognoziram pobeda na Makedonija so 15+ sega mozebi me pravite lud optimist ama ke pravime muabet zapomnete Makedonija ke ja dobie Litvanija so 15+

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.716
Поени од реакции
11.971

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Citam po srpski i hrvatski forumi i sega gledam kolku ne mrazat c cc znaci Srbija ima pogolemi sansi da ja mine Rusija, a nie sme nemale nikakvi sansi protiv Litvanija...Dobro Litvanija e favorit no imaat samo eden sut sto dosega im pojde odraka samo protiv Srbija onaka ne pokazaa ama nisto ne pobedia ni eden favorit,prednost domasnata publika,ama i nasite kosarkari ne se amateri aloooo ne igraat prv pat pred gostinska publika site se iskusni igraci dobar tim za razlika od Litvanija sto se poedinci i mozat da puknat,inaku info za Srbija Krstic po se izgleda nema da igra protiv Rusija i mislam deka Srbite poveke od 60 kosa nema da postignat
Isto taka prognoziram pobeda na Makedonija so 15+ sega mozebi me pravite lud optimist ama ke pravime muabet zapomnete Makedonija ke ja dobie Litvanija so 15+
Од никад не сум ги сакал ни Србите па не ни Хрватите, од увек не гледале со презир.И јас сум оптимиста за утре, за Русија бев ептен песимиста дека ќе изгубиме.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.716
Поени од реакции
11.971
Појако нешто значи во живот не сум видела :pos::pos::pos:
Ме насмеаа до солзи..
Го интервјуираат на овај соседов, а нашите не го оставаат на мир. :vozbud::vozbud:

:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
--- надополнето: Sep 13, 2011 9:38 PM ---
Aко се случи ова те частам ама многу тешко реално...

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
The message to expectant hosts Lithuania is simple. Beware of the underdogs.

Along with Finland, the only other team at the tournament to have truly surpassed all expectations and defy the non-believers is Macedonia.
Not surprisingly, Lithuania are favourites to win this game. They're on home soil and will face an opponent ravaged in unchartered waters, having never previously reached this stage of a major tournament.

Macedonia will also probably be without the extensive experience of Todor Gechevski while both Predrag Samradziski (knee) and Bo McCalebb (back) have been struggling to shake off injuries.

Nevertheless, with Lithuania within touching distance of the Semi-Finals, perhaps the podium and, at the very least, a coveted spot for the Olympic Qualifying Tournament, the worse thing the hosts can do is to take this game for granted.
For Macedonia have an incredible capacity to keep games tight as they once again showed against Russia on Monday night and will fight for every ball.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Дечко да не си помешал апчиња од сабајле??Со оваа кошарката отиде ти изгледа ееееееејјјј!!!
Па реално и Србите имаат огромни шанси да ја пројдат Русија. А ние со Литванија .....како што реков не вади само Меркур ако е во добра позиција во однос на Венера.

Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
Ако овде има репрезентации со кои ако не нешто друго реално беше да очекуваме победи,таму тешко дека ќе најдеш некоја таква.Толкава конкуренција нигде нема.Ама 5000 публика и се е можно.;)
Aбе дека нашиве репрезентации имаат огромно срце..имаат секако,дека имаат колку толку знаење сигурно и тоа имаат,ама имаат и еден огромен проблем ама баш сите наши репрезентации,а тој проблем се вика физичка спремност....нешто што е наш проблем 20 год...затоа очекувам првите 2,3 натпревари да ги изиграат пергфектно али после ќе биде многу тешко баш заради овој проблем што го имаме годиништа наназад.

П

Паспарту

Гостин
Aбе дека нашиве репрезентации имаат огромно срце..имаат секако,дека имаат колку толку знаење сигурно и тоа имаат,ама имаат и еден огромен проблем ама баш сите наши репрезентации,а тој проблем се вика физичка спремност....нешто што е наш проблем 20 год...затоа очекувам првите 2,3 натпревари да ги изиграат пергфектно али после ќе биде многу тешко баш заради овој проблем што го имаме годиништа наназад.
Па не би рекол баш дека кошаркариве физички не се спремни... (y)

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Јас мислам една од причините што стигнаа до тука е физичката спремност. Кондицискиот тренер (италијанецот) многу го збореа нашиве :D

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.908
Поени од реакции
6.998
Литванците предвреме се прогласија за победници

Додека организаторот на Евробаскетот се уште се подготвува за стартот на натпреварите
утре, сосема случајно начекавме интересен и оптимистички момент при испробувањето на
големиот семафор во „Жалгирис“ арената (на фотографијата подолу).

Извор
Не не потценуваат до толку, барем планираат продолженија да има :pos:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Јас цел живот ја пратам Србија и никад не сум ни помислил дека ќе изгубиме меч пред тој да заврши. Ве читам и не ми е јасно како после само еден пораз, кој рука на срце беше несреќен случај односно недостаток на искуство, одма се предавате, уште од сега си спремате терен за неуспех. Што менталитет имате неможам да разберам.

Kajgana Shop

На врв Bottom