Македонија - Русија, 12.09 - 20:00 ч.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
сега у среда со литванија играме а.. и кажете ми што ако ги тепаме литванците? како оди понатака? имаме сепак шанси за некое од првите 3 места или?

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
Арно некој погоре кажа, што се запнале за секундите. Quick Realase shoot или Catch&Shoot како шо се вика, се изведува за 0.7(8) секунди.Времето од 2.8 кога го пуштија, заборавија да го сопрат , дури на 0.7. Реално требаше да го вратат после некаде на 1.8 што во секој случај е доволно за скок-шут.
За натпреварот сите честитки за момците, така се бранат боите на државата. Малер е тоа што уште шутот не ни е фатен,а разликата денес беше у офанзивните скокови на Русија и одличниот шутерски ден на Фридзон и Монја. Да погодевме уште некое слободно, добиена ќе беше.
Како и да е, нема послатко од победа против домаќинот !!!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.063
Поени од реакции
74.704
сега у среда со литванија играме а.. и кажете ми што ако ги тепаме литванците? како оди понатака? имаме сепак шанси за некое од првите 3 места или?
Аман бре какви се овие прашања:D
Играме на елиминации.
Прво четврт финале, ако тепаме идеме во полуфинале. Ако изгубиме одиме во натпреварите за разигрување (5-8 место).

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.791
Поени од реакции
12.157
Ако ги тепаме Литванија играме со Шпанија а за евентуално 3то место со Русија/Србија додека пак финале со Франција :D
Шпанија-Словенија vs Литванија-Македонија
Франција-Грција vs Русија Србија
Рачунај сега

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.475
Поени од реакции
14.913
Нема да имаме такви шанси, затоа што ако ги тепаме, десетилјадна бесна публика ќе ги линчува нашите...

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
После победата над грција плачев ко мало дете од среќа, сега имам солзи во очите затоа што сум горд најмногу на свет на нашите ѕверови. Уште повеќе ме радуваат коментарите од странски новинари и тренери за нашата репрезентација. Криво ми е затоа што не заслужија да изгубат на таков начин или поточно, не заслужуваат да изгубат воопшто. Ја гледам нашата репрезентација и гледам едно големо семејство во кое секој си има своја улога и секој е подеднакво битен во тоа семејство.

Можат да ни ги земат победите ама не и духот. Ние играме со знаење и срце, а не со судии. Литванците сами по себе се многу силен противник, тоа што се домаќини ги прави уште потешки, но за мене, македонското семејство>репрезентацијата на Литванија, 20 македонци > 10.000 литванци....

Момци со вас сме, идеме на победа во среда и на сите натпревари до крај!

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Нема да имаме такви шанси, затоа што ако ги тепаме, десетилјадна бесна публика ќе ги линчува нашите...
Такво нешто може ако домаќин е Мексико или друга земја со дифтар народ.

Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
Blat:"Oni nisu iznenađenje, jer imaju odličnog trenera i ozbiljan tim, koji igra veoma pametno. Mi večeras nismo igrali dobro, jer su nas oni naterali na to".
Ова е за неколкуте "паметни" што јадеја бурек дека Русија изиграла многу слабо и затоа едвај не победила...рускиот селектор убаво објасни зошто Русија толку тешко победи.

M

Mario Gómez

Гостин
Ако ги тепаме литванците, со максимално борбена игра со срцето на александар македонски, ќе играме полуфинале, а после ако изгубиме, меч за трето место. Прашајте тука, знам дека не ви е јасно, од годинава е овој систем на натпреварување.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
После утакмицава се уверив дека Македонија има тим за големи достигнувања, едно е факт, дечките не играат само со срце, овој тим е премногу квалитетен. Војдан, кој цар човече, Антиќ, Бо... перфекција, дури и Самарџиски изигра супер. Браво момци, пораз рамен на победа според мене, тенка е линијата помеѓу пеколот и рајот, добро е што тука среќата не заобиколи, па нека биде на наша страна против Литванците.

Имаме кадарен тим за да се спротистави на Литванија, иако ќе имаат огромна поддршка од трибините, верувам и од судиите, сепак Македонија има тим за победа. Иако изгубивме, самодовербата не смее да падне нити 1%, момците пишуваат историја, напред наши... Литванија останува без медал на ова првенство !!!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
можете ли да замислите како му беше на гечевски... како ли се чуствуваше кога виде дека во последна минута педерски ја добија утакмицава русиве?

Kajgana Shop

На врв Bottom