Тргување со валути-FOREX

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Браво EURCHF e 1.1722 без левериџ вложи?
Имаш некоја друга сугестија за форекс инвестиција?
So leverage sekako.. 3 evra stop-loss... imav .. Pozicijata e sega na 52 evra + ili 600 pipsa
I ona sto e dilemata sega kako sto dopirame 2 standardni devijacii pod 20-perioden podvizen prosek na daily chart na bollinger bands e dali da e pokrijat poziciite ???

Jas ne bi 4epnal zasega.. Sakam da vidam sto ke izleze od Italjanskata bankrotska mandza sto po4na da se kuva vo petokot.

Inaku okolu 1.1854 imashe zabrzuvanje na pad i ja duplirav pozicijata od 1000 nad 2000 short EURCHF.

Druga iddea : Short LNKD. Jas ja imam na istata platforma kako i forexot..

EURCHF 1.1681 and dropping :)

Maka mi e samo oti ne staviv 1000 eur na 1:10... Ke bea 500 evra :) Ama ako, pomalku rizik posigurno, forexot e pak mesto kade sto najbrzo mozi da se nastrada.

Vtorata pozicija na pokriena na 1.1675... +179 pipsa... Prosto dobro e da se pokrie barem del na tehni4ki indikatori sto vrishtat oversold...Inaku prvata pozicija ke 4eka da go vidi denot koga ke se odmota perifernoto klop4e...

Meanwhile on the italian penislula...
  • INTESA SANPAOLO SPA <ISP.MI> SUSPENDED FROM TRADING LIMIT DOWN
  • UNICREDIT <UCG.MI> SUSPENDED FROM TRADING LIMIT DOWN
ZOSTO NE MOZEME DA KUPIME CDS??? Zosto??? Zosto samo Hedge fondovi da bidat miljarderi ?? :(
Give us CDS!

Inaku zlato denomininarno vo evra se dvizi nagore...

Za site sto mislat deka svajcarskiot frank ili zlatoto se poskapi ke re4am pomislete pak: evroto e poeftino, zlatoto i frankot se nepromeneti...

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
EURCHF dopre 1.1550 denes intra-day low...

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Swiss Parliament to discuss gold franc

Right-wing party seeks way back to gold standard
ZURICH (MarketWatch) — The Swiss Parliament is expected later this year to discuss the creation of a gold franc — a parallel currency to the official Swiss franc, with the fringe initiative likely triggering a broader debate about the role of the precious metal in the Alpine nation.
http://www.marketwatch.com/story/swiss-parliament-to-discuss-gold-franc-2011-07-07
Интерсно

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
closed EURCHF na 1.1450 +856 pipsa ili 75 evra na 1,000. Na incijalnite 8 evra ili 3 evra stop-loss, mu idi 9.375x ili pak 25x. Ke mi bidi krivo eden den za zatvoranjevo ama se nadevam da se ukazi prilika za short EURCHF pak oti momentalno tehni4ki e oversold... Sekako deka ne e vreme za long EURCHF.. prosto da se 4eka dobar vlez treba.

Inaku short LNKD na 110, stop loss na 130.. ke vidime kako ke bidi toa ne se znae ama 2800 P/E multiple izgleda beznadezno za cenata na bilo koja akcija... Pod uslov i da gi dupliraat profitite sekoja godina vo narednite 5 pak multiplot ke bidi 30 sto zna4i precento.

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Long USD index na 74.390.. stoploss na 3 evra ili 74.. Ako prodolzi trendot na higher-highs higher-lows, USD treba da odi nagore barem nekolku dena. ke vidime .. mozi da odi i nadolu no ako se potvrdi neodamnesniot trend togash treba da go vidime pogore.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Long USD index na 74.390.. stoploss na 3 evra ili 74.. Ako prodolzi trendot na higher-highs higher-lows, USD treba da odi nagore barem nekolku dena. ke vidime .. mozi da odi i nadolu no ako se potvrdi neodamnesniot trend togash treba da go vidime pogore.
Kratkorocno mozebi se zavisi kako ke se razviva situcija vo Evropa i debata so Amerikanskiot debt ceiling. No, dolgoro;no kje odi nadole samo.

Член од
24 септември 2009
Мислења
28
Поени од реакции
3
zdravo na site!!! ja pozdravuvam vasata aktivnost na forumov, iako od skoro doznav deka go ima ovoj tread....btw, sakav da kazam deka imame grupa na Facebook -Forex Macedonia, povelete pridruzete ni se -bez nikakvi reklami..sekoj si trguva kaj koj saka broker.... ednostavno si razmenuvame mislenja i analizi dnevno...

Член од
22 јули 2009
Мислења
58
Поени од реакции
2
zdravo na site!!! ja pozdravuvam vasata aktivnost na forumov, iako od skoro doznav deka go ima ovoj tread....btw, sakav da kazam deka imame grupa na Facebook -Forex Macedonia, povelete pridruzete ni se -bez nikakvi reklami..sekoj si trguva kaj koj saka broker.... ednostavno si razmenuvame mislenja i analizi dnevno...
можи линк од групата?

FOREX-Macedonia

FOREX trader
Член од
9 февруари 2009
Мислења
131
Поени од реакции
10
Ајде поздрав, се немав логирано одкога ја отворив темава а и гледам предизвикала некое внимание во форумов, на прашањата што ги имав тогаш сам најдов одговори и да ви кажам дека веќе 2 години тргувам од Македонија без никакви пречки со префрлање на пари до и од мојот брокер. Поздрав, ако некој има некое прашање слободно нека праша овде или на ПП .

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
daj kazete nekako da pocnam i jas ovaa rabota imam da vlozam nes ama sum pocetnik i malku sum informiran moze li nekoj da mi objasni kratko(ne bi sakal nikoj da go zamaram) shto prvo da pravam kako kade i sl. ??

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Long JPY/EUR Safe Haven Currency vs. Greek currency
--- надополнето: Sep 15, 2011 11:04 AM ---
jas vikam najprofitabilno e koga mnogu ke se napikaat vo nekoj keri trejd i zapo4ne nesto kako short squeeze t.e pokrivanje na pozajmenata valuTa i blow up na celiot keri trejd...,

AUD visoko koreliran so stokite.. zaseGa nema qe i posle juni o4ekuvajte i stokiTe ie AUD da odat nadolu.
Имаш 10ка за добра прогноза.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Prodavjate AUD CAD NZD GBP
Kupuvajte USD JPY
For speculation freaks kupuvajte HKD ima spekulacii deka kje go odpegnat od USD i kje odi gore.
Ne se odite na CHF ne mi se jasni sto sakaat Svajcarcite najverojatno i tie kje odat dole vo odnos na USD.Samo neznam sto pravat so pegot za EUR. Srebro i zlato se matni ne se znae za niv isto taka najverotno kje stojat na nula ne e sigurno. Nafta se prodava ama ne e sigurno.
Tolku od mene za sega. Dosta vi e ova. Citajte educirate se ne igrajte na slepo duri zemete da citate malku Makroekonomija.
seekingalpha.com e mnogu dobar sajt za analizi.
--- надополнето: Sep 17, 2011 12:00 PM ---
Prodavajte i EUR i tamu e trula rabotata. Najbitnoto go zaboraviv. Za lugje koj nesakaat rizik kupite si USD za MKD i stajte gi na smetka vo Banka i svirkajte si. Moze i MKD vo banka viski se kamatite. Ama USD e posigurno. I zlato e dosta sigurno na dolg rok. sega moze malku da padne ili da e ramno ama na dolg rok Zlato i srebro se 100% winneri I nafta e relativno sigurna.
--- надополнето: Sep 17, 2011 1:58 PM ---
Ova vi se sigurni betovi gore. Vazat dodeka Grcija ne bankrotira. Posle e druga igra kje mora obratnvno vo osnova. Ako ima nekoj promeni poznacajni kako naprimer QE3 od US.FED ili Nekoj meur ili golem nastan naprimer Japncite da resat da pecata JPY ne e nevozmono. 50/50 longUSD/Zlato e najsigurna strategija na svetot duri sto da se sluci dobivas. Sto pogolem nastan toa podobro e za investicija ako e se mirno malku se dobiva ako e turbulentno toa podobro. Apsolutna grancija duri i od treta svetska vojna e 50% 50% USD i zlato. Mozete mirno da si spiete so ovaa strategija do 2013 100% FED(aka Masoni/Bilderburg group naslednicite na Rotschild) garantiraat so niski kamati.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Koj ме послушал оваа неделава заработил пари. Се падна освен USD и JPY така и ќе продолжи се додека трае кризата.

Kajgana Shop

На врв Bottom