I
Iblis
Гостин
Не би требало, имаме Централна банка која е задолжена да ја штити позицијаат на денарот.Едно мало офтопик прашање.
Што мислите, дали ќе падне вредноста на денарот после избориве?
Не би требало, имаме Централна банка која е задолжена да ја штити позицијаат на денарот.Едно мало офтопик прашање.
Што мислите, дали ќе падне вредноста на денарот после избориве?
Слушам се повеќе за флуктуирачки курс на денарот. Ќе биде интересно! Ако брокериве го стават да се тргува. Сепак ќе биде ставен во егзотичните паровиа тоа значи огомен спреад. Тешко дека ќе се исплати да го тргуваме.Не би требало, имаме Централна банка која е задолжена да ја штити позицијаат на денарот.
Бидејќи тргувањето на ФОРЕКС е сериозна работа и одзема големо време, и поради мојата работа не сум во можност да ги следам настаните тргувам повремено, моментално против доларот.....
Слушам се повеќе за флуктуирачки курс на денарот. Ќе биде интересно! Ако брокериве го стават да се тргува. Сепак ќе биде ставен во егзотичните паровиа тоа значи огомен спреад. Тешко дека ќе се исплати да го тргуваме.
Против Доларот? Значи губиш сега!?.... По елиминирањето на Осама, факт е дека Доларот расне.... дали ќе биде тоа долгорочно ќе видиме, но сега засега зајакнува.
И јас слушам за флуктуирачки курс на Денарот и се изнаслушав веке 15-тина години! Ама се кладам на спротивното! И тоа добри 7-8 години! Влогот не е мал, верувај!
Не бе другар! Не губам. Доларот е крајно слаб! Губи веќе цел месец. Денес ја надмина психолошката граница од 1.5 , но не се задржа многу. Ако остане над 1.5 ќе оди до 1.6 до крајот на јуни. Сепак пред тоа да се случи очекувам мало враќање. Лани пред да се случи кризата 1.6 пати беше еврото појако од доларот.Против Доларот? Значи губиш сега!?.... По елиминирањето на Осама, факт е дека Доларот расне.... дали ќе биде тоа долгорочно ќе видиме, но сега засега зајакнува.
И јас слушам за флуктуирачки курс на Денарот и се изнаслушав веке 15-тина години! Ама се кладам на спротивното! И тоа добри 7-8 години! Влогот не е мал, верувај!
Извини, да не ти се наоѓа некоја книга за Форекс само на српски, хрватски ... без разлика дали ти е во пдф формат или ако знаеш негде каде може да се купи во скопје книга за форекс на српски ??? имам книги на англиски само сакам и ваква да имам некоја.Не бе другар! Не губам. Доларот е крајно слаб! Губи веќе цел месец. Денес ја надмина психолошката граница од 1.5 , но не се задржа многу. Ако остане над 1.5 ќе оди до 1.6 до крајот на јуни. Сепак пред тоа да се случи очекувам мало враќање. Лани пред да се случи кризата 1.6 пати беше еврото појако од доларот.
Еве види и сам.
Уххх јас немам книги по ништо све во електронска верзија. И све на англиски, ништо не го разбирам српскиотИзвини, да не ти се наоѓа некоја книга за Форекс само на српски, хрватски ... без разлика дали ти е во пдф формат или ако знаеш негде каде може да се купи во скопје книга за форекс на српски ??? имам книги на англиски само сакам и ваква да имам некоја.
Однапред Благодарам
Ок , фала ти на одговоротУххх јас немам книги по ништо све во електронска верзија. И све на англиски, ништо не го разбирам српскиот
Не бе другар! Не губам. Доларот е крајно слаб! Губи веќе цел месец. Денес ја надмина психолошката граница од 1.5 , но не се задржа многу. Ако остане над 1.5 ќе оди до 1.6 до крајот на јуни. Сепак пред тоа да се случи очекувам мало враќање. Лани пред да се случи кризата 1.6 пати беше еврото појако од доларот.
Еве види и сам.
Осама means nothing... Пазарите се горе долу тука како и пред да го скинат..Не се гледа многу од табелава, но немам причина да не ти верувам. Но од друга страна пак, слушам на ТВ дека по убиството на терористот бр. 1.... што би било логично се случува: раст на индексите на берзите особено на оние во Њујорк, зајакнување на Доларот, пад на цената на нафтата.... тоа се многу логични економски законитости.
Еврото тешко дека ќе паѓа...грција доби нов кредит и ќе се приватизира. Инвеститорите имаат голема добжверба во еврото заради каматите од 1 .25%. Следно ново за внимавање е 1.472 од каде е можно мало паѓање заради прекупеноста. Не верувам дека летово ќе има криза во еврозоната. Не би одел на шорт на AUDUSD... каматите на AUD се највисоки 4 % ... многу инвеститори купуваат AUD овај пар е речиси секогаш во булиш...Еврото е спремно да се врати на 1.25 пак ... Подобар шорт е во злато или AUDUSD...
Грција е пак болката... Белгија исто наближува....
Летотово ке видиме уште од европската криза..
Evroto ke gi ima momentite ama o4igledno ja izmajmunija rabotata i da ne se reshi kone4no gr4koto prashanje... Za nekoe vreme ova pak ke se pojavi ama o4igledno na 1.4 beshe gresha da se shorta. Dolarot izgubi poveke vo meguvreme..Еврото тешко дека ќе паѓа...грција доби нов кредит и ќе се приватизира. Инвеститорите имаат голема добжверба во еврото заради каматите од 1 .25%. Следно ново за внимавање е 1.472 од каде е можно мало паѓање заради прекупеноста. Не верувам дека летово ќе има криза во еврозоната. Не би одел на шорт на AUDUSD... каматите на AUD се највисоки 4 % ... многу инвеститори купуваат AUD овај пар е речиси секогаш во булиш...
Околу болдираното.... море како нема.... да имам добра маргина би купил 1 стандарден лот веднаш откако ќе се врати во булиш тренд AUD и би ја држел позицијата отворена 1 година. Тоа ти е 4500 USD годишно плус можда ако си некој пип во плус чисти пари. Инаку најголемиот профит на форекс доаќа токму од ова.Evroto ke gi ima momentite ama o4igledno ja izmajmunija rabotata i da ne se reshi kone4no gr4koto prashanje... Za nekoe vreme ova pak ke se pojavi ama o4igledno na 1.4 beshe gresha da se shorta. Dolarot izgubi poveke vo meguvreme.
E sega za ova boldiranova.. BASH oti e taka i oti mnogu investoitri imaat pozajmeno dolari i imaat vlozeno vo visoko kamatni valuti itn AUDUSD e dobar short... nema poprofitabilno neshto od carry-trade blow up. Ponatamu sentimentot e risk-off posle definitvno najavuvanje na prekin na QE, taka da moze da se o4ekuva opst pad na ceni na stoki itn sto dopolnitelno ke go povele4e AUDUSD nadolou.. Prashanje e samo koj e downside targetot ? 0.8 ? 0.9 ? 0.7? ...Ke vidime...
.
jas vikam najprofitabilno e koga mnogu ke se napikaat vo nekoj keri trejd i zapo4ne nesto kako short squeeze t.e pokrivanje na pozajmenata valuTa i blow up na celiot keri trejd...,Околу болдираното.... море како нема.... да имам добра маргина би купил 1 стандарден лот веднаш откако ќе се врати во булиш тренд AUD и би ја држел позицијата отворена 1 година. Тоа ти е 4500 USD годишно плус можда ако си некој пип во плус чисти пари. Инаку најголемиот профит на форекс доаќа токму од ова.