Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Значи.. по математичката логика и анализа кога нешто се стреми кон бесконечност како решение на изразот добиваме нула...заклучок на сето ова е дека нема никакви креатори, творци, создаватели и слични такви ми ти нешта....
Мене ова не ми изгледа на математичка логика. Можеш ли да го поставиш изразот па заедно да го разгледаме решението?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Мене ова не ми изгледа на математичка логика. Можеш ли да го поставиш изразот па заедно да го разгледаме решението?
Тебе многу работи не ти изгледаат логично ако не се во согласност со протестантската доктрина...:cool:
Така да џабе е губењето на времето во разгледување на некакви си изрази......
....некој овде фино си кажа ..кај не води тоа... кој е творецот, па кој е творецот на творецот, па кој е творец на творецот на творецот и така у недоглед....
... не води кон единствено можното решение...нема творец.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Чорбаџи бе.....! Со "потезот" шо стана? Кралот се мрдна и ти почна да менуваш теми. :)
Шо бидна со словото? Нели интелигентните информации МОРА да имаат интелегентен создател?
тик, так, тик, так, тик, так............ШАХ МАТ!;)

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Тебе многу работи не ти изгледаат логично ако не се во согласност со протестантската доктрина...:cool:
....некој овде фино си кажа ..кај не води тоа... кој е творецот, па кој е творецот на творецот, па кој е творец на творецот на творецот и така у недоглед....
Премногу глупаво ви е прашањето кој го создал создателот. Како може создател да биде создаен? Тој е создател, а се друго создадено. Бог е најинтелигентен и најголем. Па како може да постои поголем и поинтелигентен од него, кога нели тој е НАЈ?

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Чорбаџи бе.....! Со "потезот" шо стана? Кралот се мрдна и ти почна да менуваш теми. :)
Ти не го мрдна кралот, туку надвор од таблата мрдна фигура од „н елути се човече“ :)

Цитатот што го постираш не е мој, туку тоа е цитат од Библијата. Тоа е само твој подл обид да го заобиколиш предизвикот и наместо долесно да се извиниш за клеветата ти ми цитираш стихови од Библијата кои се тотална апстракција за тебе.
--- надополнето: Sep 11, 2011 9:45 PM ---
1. Бог е Творецот. Тој е вечен и не е создаден. Тој не е последица на ништо. Тој е прапричината. Тој е самобитен.

2. Ако еден вагон влече друг вагон, а тој пак е влечен од трет вагон, тој пак од четврти итн една цела низа на вагони се влечат еден позади друг. Дали од тоа следи дека на почетокот нема локомотива? :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ти не го мрдна кралот, туку надвор од таблата мрдна фигура од „н елути се човече“ :)

Цитатот што го постираш не е мој, туку тоа е цитат од Библијата. Тоа е само твој подл обид да го заобиколиш предизвикот и наместо долесно да се извиниш за клеветата ти ми цитираш стихови од Библијата кои се тотална апстракција за тебе.
Јас твојот цитат го посочив, и ти таму многу јасно кажуваш дека интелегентни информации, мора да имаат интелегентен создател. А библијата вели дека бог е интелегентна информација - "слово" или на англиски "word".
Матиран си Чорбаџија :sneaky:

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
1. Бог е Творецот. Тој е вечен и не е создаден. Тој не е последица на ништо. Тој е прапричината. Тој е самобитен.

2. Ако еден вагон влече друг вагон, а тој пак е влечен од трет вагон, тој пак од четврти итн една цела низа на вагони се влечат еден позади друг. Дали од тоа следи дека на почетокот нема локомотива? :)
(y)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
1.Тој е вечен и не е создаден. Тој не е последица на ништо. Тој е прапричината. Тој е самобитен.
Дај ми еден единствен аргумент зошто ова да неважи за самиот универзум?

Cheross

COOL BOY
Член од
27 август 2011
Мислења
548
Поени од реакции
381
Исус има Татко а тоа е Јехова чисто информативно бидејќи сакаш да знаеш

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Дај ми еден единствен аргумент зошто ова да неважи за самиот универзум?
Филозофски може да важи. Човековата имагинација нема граници. Но до таков заклучок не може да се дојде од досегашните научни набљудувања. Затоа и многу научници (дури и атеисти) се согласуваат дека Универзумот има почеток (Биг Банг и сл.)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Чоек ....се губиш....

Бог е Творецот. Тој е вечен и не е создаден. Тој не е последица на ништо. Тој е прапричината. Тој е самобитен.
локомотивата не ги создала вагоните.....локомотивата не е вечна, таа е создадена.... таа е последица на нечие творење ради некоја потреба ... таа не е причина, потребата за транспорт е причината... таа не е самобитна, подложна е на поправки и ремонти... толку од твојата аналогија...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Филозофски може да важи. Човековата имагинација нема граници. Но до таков заклучок не може да се дојде од досегашните научни набљудувања. Затоа и многу научници (дури и атеисти) се согласуваат дека Универзумот има почеток (Биг Банг и сл.)
Универзумот нема почеток, биг бенгот е почеток на просторно - временскиот континиум, пред тој момент универзумот постоел во поинаква состојба позната како сингуларитет, од кој и почнал да се шири.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Универзумот нема почеток, биг бенгот е почеток на просторно - временскиот континиум, пред тој момент универзумот постоел во поинаква состојба позната како сингуларитет, од кој и почнал да се шири.
Што подразбираш ти под „просторно-временски континиум“?

И како настанале интелигентните информации по таа експлозија? Те прашувам бидејќи првично зборувавме за постанокот на интелигентните информации и покрај тоа што ти лукаво ја заврте темата на филозофско ниво и вечното постоење Универзумот во некоја поинаква форма, просторно-временски континиум, следни фрази очекувам да бидат квантум, паралелни универзуми, матрици дрн дрн јариња.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom