DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.556
Сигурно со царски рез се породила.Не. Марија од Назарет, и по раѓањето на Исус остана девица.
Сигурно со царски рез се породила.Не. Марија од Назарет, и по раѓањето на Исус остана девица.
Ако се мора да биде создадено од соодветен креатор, кој го создал господ?А толку ли е далеку темата: Прашања за христијанството? Се наоѓа само 3 теми погоре од оваа тема. Еден клик и таму сте DBACK вели дека манипулирам со скриена агенда заради тоа што сакам да пишувам он-топик на темите. Кажете ми кој е манипулатор, дали оној кој што пишува он-топик на темите или оној кој што нонстоп изнаоѓа начини како да ја дефокусира дискусиајта со оф-топик муабети и тоа и тоа баш во моментите кога ќе го притиснеш во аргументиран ќорсокак
Христијаните не веруваат во создаден Господ. Создадениот Бог не е Бог, ниту може да биде. Христијаните веруваат во несоздаден вечен Бог.Ако се мора да биде создадено од соодветен креатор, кој го создал господ?
Но што знаат христијаните?Христијаните не веруваат во создаден Господ. Создадениот Бог не е Бог, ниту може да биде. Христијаните веруваат во несоздаден вечен Бог.
Аха, значи за се е потребен креатор освен за господ. А запази "за сè е потребен креатор". Зарем не се побива реченицава сама по себе?Христијаните не веруваат во создаден Господ. Создадениот Бог не е Бог, ниту може да биде. Христијаните веруваат во несоздаден вечен Бог.
Ти, Чобрбаџија, го викаш следново:Христијаните не веруваат во создаден Господ. Создадениот Бог не е Бог, ниту може да биде. Христијаните веруваат во несоздаден вечен Бог.
Цитирај ме каде тоа јас велам дека се' што е интелигентно мора да има интелигентен создател? Јас реков (и 10 пати повторив!) дека интелигентните информации не можат да се создаваат случајно и дека мораат да бидат создадени од интелигентно битие.Ти, Чобрбаџија, го викаш следново:
1. Се' што е интелигентно мора да има интелигентен создател
Контрадикторна е да, но тоа не е моја реченица, туку твојаАха, значи за се е потребен креатор освен за господ. А запази "за сè е потребен креатор". Зарем не се побива реченицава сама по себе?
Ништо помалку од она што го знаат и атеистите.Но што знаат христијаните?
Значи не е потребен креатор за се, така? Значи не е потребен ни Господ.Контрадикторна е да, но тоа не е моја реченица, туку твоја
Sho kje te citiram koa toa ti e muabetot. Ne uspea 6 saati da se iskobeljash I izvrtis, pa sea nazad na formata, a?Цитирај ме каде тоа јас велам дека се' што е интелигентно мора да има интелигентен создател? Јас реков (и 10 пати повторив!) дека интелигентните информации не можат да се создаваат случајно и дека мораат да бидат создадени од интелигентно битие.
Предизвик: Повели цитирај ме за тоа што ме клеветиш!
И сега следи вообичаената (и без исклучок!) штама што следи после секој ваков предизвик до моите клеветници
--- надополнето: Sep 11, 2011 8:25 PM ---
Контрадикторна е да, но тоа не е моја реченица, туку твоја
--- надополнето: Sep 11, 2011 8:28 PM ---
Ништо помалку од она што го знаат и атеистите.
Aко се прашуваме така ќе нема крај... Кој е креаторот на твојот интелигентен креатор, па кој е неговиот, па другиот, па третиот... Се така до бесконечност.Sho kje te citiram koa toa ti e muabetot. Ne uspea 6 saati da se iskobeljash I izvrtis, pa sea nazad na formata, a?
Tvojot argument e cist kako solza: Samo inteligenten kreator kreira izvori na inteligentni informacii.
Koj e kreatorot na tvojot Inteligenten kreator?!? Kje se drznes da odgovoris posle 6-te saatiagonija ili ushte li kje se kriesh ko Chorbadzhi pod kosula?
Значи.. по математичката логика и анализа кога нешто се стреми кон бесконечност како решение на изразот добиваме нула...заклучок на сето ова е дека нема никакви креатори, творци, создаватели и слични такви ми ти нешта....Aко се прашуваме така ќе нема крај... Кој е креаторот на твојот интелигентен креатор, па кој е неговиот, па другиот, па третиот... Се така до бесконечност.
Па за вас атеистите важи ова, јас не се прашувам кој го створил креаторот, според мене Бог постои од секогаш и засекогаш.Значи.. по математичката логика и анализа кога нешто се стреми кон бесконечност како решение на изразот добиваме нула...заклучок на сето ова е дека нема никакви креатори, творци, создаватели и слични такви ми ти нешта....
Јован 1:1Цитирај ме каде тоа јас велам дека се' што е интелигентно мора да има интелигентен создател? Јас реков (и 10 пати повторив!) дека интелигентните информации не можат да се создаваат случајно и дека мораат да бидат создадени од интелигентно битие.
Предизвик: Повели цитирај ме за тоа што ме клеветиш!
И сега следи вообичаената (и без исклучок!) штама што следи после секој ваков предизвик до моите клеветници
Сонце... тој како размислувал... па тебе светот бааги ти бил розев Види види... Дури и се споредуваш со другите... Гледај си ја гредата во твоите очи.Ништо помалку од она што го знаат и атеистите.