Нови возачки дозволи

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не знам што толку сте се фатиле со тоа женско ако положило од прво значи со врски е и веза нема :) Не негирам дека има женски што се мутави ама полно проблеми сум имала и со машки возачи, ми се пика во лента пред семафор а добро знаеме дека е пуна, жмигавци слабо, да гледам на гравчиња ако не дека сака да сврти лево, кога ќе тргне додека смени од прва во втора му треба цела вечност.... не знам од каде таа навика на пола шоферишта низ градов да возат во прва, инструкторот мене ми кажа дека само 5-6 метра максимум се прават со прва, после одма втора, ем побрзо стартуваш ем не руе машината. Бајдвеј пред некое време закаснив на тренинг само затоа што комшијата (машко) го чекав 15 минути да ја извади колата од гаража, од што ги бива машките нели :)
Убаво иам пишано на една тема што има кажано една личност, мутаво женско зад волан е исто така опасно колку и фраер со мало куре во Мерцедес. То је то.

Silvio

Strength And Honor
Член од
21 јануари 2009
Мислења
311
Поени од реакции
167
Ако имам 2 години возачка и имам 20 години дали уште ке бидам возач почетник ??

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ако имам 2 години возачка и имам 20 години дали уште ке бидам возач почетник ??
Мислам дека со новиот закон треба да имаш 3 години искуство. Ама ако си положил кога бил со 2 години искуство тогаш смејш да возиш.

F

fantomX

Гостин
Од Ресен сум а комисијата доаѓа од Битола, така да и да сакам да фатам врски тешко многу ќе оди тоа...да беше од Ресен комисијата тоа ќе беше веќе друга приказна, мало градче и секој со секого се знае.
Искрена да сум најмалку очекував дека ќе положам уште од прва спремна бев да ми речат дека паднав, ама на крај краева немам јас што да се објаснувам тука, ова е Македонија, јасно е дека повеќето работи функционираат со врски, не знам стварно што им се деси на комисијата па тој ден од 15 само 5 паднаа а 10 положија.
Јонче или Славе? Додуша 10 ако положиле, Бети ја пуштиле изгледа тогаш. :pos: :pos:

Silvio

Strength And Honor
Член од
21 јануари 2009
Мислења
311
Поени од реакции
167
Мислам дека со новиот закон треба да имаш 3 години искуство. Ама ако си положил кога бил со 2 години искуство тогаш смејш да возиш.
Не можам да се снајдам со закониве баш. Постар закон вика дека 21 година треба да имам значи покрај 2 години искуство треба и 21. Сега читав еден само не знам точно од кој датум е и убаво си пишува дека возач почетник станува возач по протокот на 2 години од денот на издавањето на возачката. Тука си кажува и за ограниченоста у возење дека почетник вози на автопат 100само, за киловатите на колата и слично. Се што се однесува на возач почетник е таму а не се спомнува нигде 21 година... стварно сум у забуна треба да начекам полицаец да прашам пошто никој точно не ми кажал сега како е ...

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Не можам да се снајдам со закониве баш. Постар закон вика дека 21 година треба да имам значи покрај 2 години искуство треба и 21. Сега читав еден само не знам точно од кој датум е и убаво си пишува дека возач почетник станува возач по протокот на 2 години од денот на издавањето на возачката. Тука си кажува и за ограниченоста у возење дека почетник вози на автопат 100само, за киловатите на колата и слично. Се што се однесува на возач почетник е таму а не се спомнува нигде 21 година... стварно сум у забуна треба да начекам полицаец да прашам пошто никој точно не ми кажал сега како е ...
Ако имаш возачка на 18 години тогаш си почетник до 21 година (3 години) Доколку земеш возачка кога имаш 19, 20, 21 итн. тогаш си почетник 2 години (1 година помалку од претходниот пример).

Член од
14 септември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ај некој што ги има тестовите решени нека ми ги прати во ПП
Благодарам однапред ;)

Член од
30 мај 2011
Мислења
11
Поени од реакции
1
Ај и на мене. Фала.
--- надополнето: Sep 14, 2011 3:50 PM ---
А и дали кај сите школи цената е иста?
Па лево-десно таа е...Во Велес часови 10000 денари,лекарско,1700 денари,теоретска настава околу 2000 денари,прва помош 1200 денари и тако даље..

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Некој да испрати линк да симнам тестови за возачки испит? Ве молам, итно ми е :(

Kajgana Shop

На врв Bottom