Нови возачки дозволи

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
На еден другар тој главиот во комисијата, напред што седи тој, стегал на кочница за да му се изгасни колата за да го паднат -.-. Ептен нешто треба да се разположени за да поминеш од прво.
Треба да имаш јаки врски и + да им однесиш една скара :D

L

Lu

Гостин
Каква врска има авто школата јбт :)
Епа братучедми сега скоро полагаше за возачка.
И прво додека му беше обуката со инструктор тие 30 часа, имаше прво еден инструктор 5-6 часа му имаше одржано но отишол на одмор инструкторот и му дојде друг инструктор, и братучедми вика дека имало огромна разлика, овој првиот ништо не објаснувал и ништо не го интересирало, а овој вториот многу добро објаснувал...

Па затоа и прашав дали знаете некоја добра авто школа/инструктор, бидејќи нејќам да ми се падне некој кретен што нема ништо да објаснува.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Епа братучедми сега скоро полагаше за возачка.
И прво додека му беше обуката со инструктор тие 30 часа, имаше прво еден инструктор 5-6 часа му имаше одржано но отишол на одмор инструкторот и му дојде друг инструктор, и братучедми вика дека имало огромна разлика, овој првиот ништо не објаснувал и ништо не го интересирало, а овој вториот многу добро објаснувал...

Па затоа и прашав дали знаете некоја добра авто школа/инструктор, бидејќи нејќам да ми се падне некој кретен што нема ништо да објаснува.
Во АМСМ оди, барај ги Боро или Масар, стриктно :)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
^ исто така и Горан од Шкорпин многу добар инструктор

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Ќе има измени во законот за безбедност на сообраќајот, наскоро со 16 наполнети години ќе може да се земе возачка од Б категорија. Возач-почетник ќе биде од 16 до 18 години, и нема да може да вози надвор од границите во општината во која живее.

Во денешен Вест го пишува ова. :)
Има некаде некое официјално соопштение од страна на Владата? Се' дури не видам такво нешто...

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.622
Поени од реакции
14.521
Има некаде некое официјално соопштение од страна на Владата? Се' дури не видам такво нешто...
http://forum.kajgana.com/threads/Возачка-дозвола-на-16-години-во-Македонија.53584/

читај првиот пост, Иво Котевски има изјавено дека е изготвена првична верзија за ова решение ..

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.180
Поени од реакции
18.255

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.939
Не знам што се згрешија овие од комисијата денеска па на прво положив градска ама мене ич не ми смета :)
Женско положила од прва на градска? :eek:
Од Скопје си? Ако да, со врски полагаше?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Со или без врски, важно положила и нема да плати додатни 3 000 денари.
Знајш како оди она: Снајди се, па живеј .

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.939
Со или без врски, важно положила и нема да плати додатни 3 000 денари.
Знајш како оди она: Снајди се, па живеј .
Само што има сеа друг проблем...
Многу е полошо ако положиш со врски (особено некое женско да положи со врски). Ќе претставува голема закана за учесниците во сообраќајот.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Само што има сеа друг проблем...
Многу е полошо ако положиш со врски (особено некое женско да положи со врски). Ќе претставува голема закана за учесниците во сообраќајот.
Да, ама и немора да значи. Какви шофери има, па полагаат од трет пат само заради тоа што немаат врски. Кога ќе го прашаш на кој пат положил, ќе ти кажи дека на трет и ќе речиш ах овај појма нема од возење а тој уствари дал уште 6000 за здравје на комисијата.

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Од Ресен сум а комисијата доаѓа од Битола, така да и да сакам да фатам врски тешко многу ќе оди тоа...да беше од Ресен комисијата тоа ќе беше веќе друга приказна, мало градче и секој со секого се знае.
Искрена да сум најмалку очекував дека ќе положам уште од прва спремна бев да ми речат дека паднав, ама на крај краева немам јас што да се објаснувам тука, ова е Македонија, јасно е дека повеќето работи функционираат со врски, не знам стварно што им се деси на комисијата па тој ден од 15 само 5 паднаа а 10 положија.

Kajgana Shop

На врв Bottom