Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.150
Не е он будала, па да одговори.

Едно е да си материјалистичко копиле со скриена агенда, а сосем друго нешто е да си будала.

Чорба не е будала.
Нормално дека не е. Овде лежат многу овци бедни по дух, кој тој би ги водел како пастор...
Но немојте да следите пастор. Следете подобро политички водач, отколку пастор. :)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
А толку ли е далеку темата: Прашања за христијанството? Се наоѓа само 3 теми погоре од оваа тема. Еден клик и таму сте :) DBACK вели дека манипулирам со скриена агенда заради тоа што сакам да пишувам он-топик на темите. Кажете ми кој е манипулатор, дали оној кој што пишува он-топик на темите или оној кој што нонстоп изнаоѓа начини како да ја дефокусира дискусиајта со оф-топик муабети и тоа и тоа баш во моментите кога ќе го притиснеш во аргументиран ќорсокак :)
Манипулатор е оној кој селективно дискутира обидувајќи се да исконструира илузија на вистина. Селективно, овде значи пребирање по факти и искривоколчување на аргументи. Последново се прави со параболи и метафори со кои се заблудуваат неуките и простите.

Ајде пак: ТИ САМИОТ на оваа тема се обиде да поставиш теза. Користејќи се со алатките на манипулаторот аргументираше дека на се интелигентно на овој свет му е потгребен Интелигентен Создател за да тоа (интелигентното) воопшто постои.

На прашањето КОЈ ГО СОЗДАЛ ИНТЕЛИГЕНТНИОТ СОЗДАТЕЛ повеќе од саат време се куроштрецаш и избегаваш одговор.

Ова е, Чорба, твоја теза - твој аргумент!

Ако навистина не си манипулатор, туку искрен соговорник, ќе не' удостоиш со одговор на нашето прашање кое произлегува од твојата теза.

Прашањето е: „КОЈ ГО СОЗДАЛ ИНТЕЛИГЕНТНИОТ СОЗДАТЕЛ?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Бог никој не го створил
И си постоел одсекогаш?
Е па и енергријата никој не ја створил
И си постоела одсекогаш!
А вашите богови се створени од луѓето!
Погледне ја историјата!
Ќе видите како луѓето ги создаваат боговите !

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Доколку велите дека на интелигентните информации не им треба создател, тогаш прашањето се уште останува да лебди на темава: Зошто атеистичките научници трагајќи по вонземски живот трагаат по интелигентни информации? Зарем не е тоа крајно бесмислено? И што ако детектираат интелигентни информации, што ќе им биде заклучокот? Ако тие можат и тики така случајно да си се самосоздаваат, тогаш тие не се никаков индикатор за постоење на интелигентни битија што ги емитираат тие сигнали. Тогаш целата потрага по вонземски живот е бесцелна, суетна - се разбира за атеистичките научници со нивната парадоксална и контрадикторна логика во оваа сфера.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Доколку велите дека на интелигентните информации не им треба создател, тогаш прашањето се уште останува да лебди на темава: Зошто атеистичките научници трагајќи по вонземски живот трагаат по интелигентни информации? Зарем не е тоа крајно бесмислено? И што ако детектираат интелигентни информации, што ќе им биде заклучокот? Ако тие можат и тики така случајно да си се самосоздаваат, тогаш тие не се никаков индикатор за постоење на интелигентни битија што ги емитираат тие сигнали. Тогаш целата потрага по вонземски живот е бесцелна, суетна - се разбира за атеистичките научници со нивната парадоксална и контрадикторна логика во оваа сфера.
На темава, Чорба, лебди само неодговореното прашање кое самиот си го зготви.
Не те оставам на раат додека не се изјасниш по прашањето:

КОЈ ГО СОЗДАЛ ИНТЕЛИГЕНТНИОТ СОЗДАТЕЛ?

Н

нихилист

Гостин
Апсолутно погрешно го имаш сфатено ова. СЕТИ трага по интелигентни информации кои се пратени од некоја вонземска цивилизација, тоа што во оваа огромна галаксија шансите да прифатиме радио сигнал се многу мали, е друга работа. Но ти мешаш баби и жаби овде, како што кажа еден друг форумџија ти прашуваш зошто чим животот настанал спонтано, и телевизорот не настанува на таков начин.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Добро бе мајку му, прееска се обидов со хумор ама или не сваќаш, или сваќаш само така ти чини, што вика Dback.
Првата работа која се надевам дека ја сваќаш е дека е убер-смешно ти, мал, неук, приучен, да тврдиш дека врвни научници не знаат што прават. Тоа може само прост човек да го тврди, или манипулатор.
Втора работа, едно е информација да се создаде, а друго е да се емитува во outer space. Тоа што некој жив организам, да не речам теле, содржи информации, не значи дека може да ги емитува.
Трета работа е дека не можеш да најдеш нешто, ако не го бараш.

Каква врска има сето тоа со атеизмот јас појма немам, освен ако крајната поента ти е дека атеистите се глупи или нешто попримитивно.

Arta

I AM THE YUMMY PIE!
Член од
26 јуни 2011
Мислења
142
Поени од реакции
49
На темава, Чорба, лебди само неодговореното прашање кое самиот си го зготви.
Не те оставам на раат додека не се изјасниш по прашањето:

КОЈ ГО СОЗДАЛ ИНТЕЛИГЕНТНИОТ СОЗДАТЕЛ?
iskreno mislis deka ti si sposoben da go razbiras ova?ne mislis deka ti ne si sovrsen i ti e limitiran diapazonot na razbiranje, i prosto si sozdaden od sovrshenstvoto pa zatoa ti nikogas nema da bides i da razbiras kako sovrsenstvoto funkcionira??!

Н

нихилист

Гостин
iskreno mislis deka ti si sposoben da go razbiras ova?ne mislis deka ti ne si sovrsen i ti e limitiran diapazonot na razbiranje, i prosto si sozdaden od sovrshenstvoto pa zatoa ti nikogas nema da bides i da razbiras kako sovrsenstvoto funkcionira??!
Ах, аргументи од игнорантност успеваат само кај игнорантните. Дај нешто подобро...

Arta

I AM THE YUMMY PIE!
Член од
26 јуни 2011
Мислења
142
Поени од реакции
49
Ах, аргументи од игнорантност успеваат само кај игнорантните. Дај нешто подобро...
ignorant si ti sho mislis deka si tolku pameten deka mozes da razbiras se... od tuka pocnuva ignorantnosta i gluposta...
i da nikogas i nikoj ne ke moze da razbira 'what the hell happened'!! mozeme da stigneme do granicite na racionalnost no potoa tvoite mozocni kletki ke nemat kapacitet da razbirat sho e ponatamu..

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Ниеден научник никогаш не рекол дека "интелегентни информации" се создале сами од себе. Мислам дека ги мешаш атеизмот со еволуционизмот. Според еволуционизмот животот не настанал случајно туку е производ на физички и хемиски закони.
Кодираните механички радиобранови кои ти ги нарекуваш "интелегентни информации" неможат да бидат креирани случајно. Тоа што ти сакаш да го протнеш е голема глупост и големо непознавање во оваа област.

Н

нихилист

Гостин
ignorant si ti sho mislis deka si tolku pameten deka mozes da razbiras se... od tuka pocnuva ignorantnosta i gluposta...
i da nikogas i nikoj ne ke moze da razbira 'what the hell happened'!! mozeme da stigneme do granicite na racionalnost no potoa tvoite mozocni kletki ke nemat kapacitet da razbirat sho e ponatamu..
Разберат, не е разбират. И дај приложи некаков аргумент ако имаш, ова "не сме доволно способни за да го разбереме господ" е можеби доволно за тебе, но не и за тие чив iq е поголем од нивниот број на фармерки.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Девојко, ако нешто самата не разбираш, тоа не значи дека не може да се разбере.

Ако си подготвена да веруваш во еден куп митолошки приказни, а притоа да не ги разбираш основните поставки на цела таа папазјанија од украдени мотиви, преведени главни ликови и не-толку-суптилни фалсификати е стварно тажно.

Се надевам дека не си радикална муслиманка, пошто тоа во мои очи ќе те направи уште покутричка. Мислам дека нема нешто потажно од жена која живее под Шеријат.

Arta

I AM THE YUMMY PIE!
Член од
26 јуни 2011
Мислења
142
Поени од реакции
49
Девојко, ако нешто самата не разбираш, тоа не значи дека не може да се разбере.

Ако си подготвена да веруваш во еден куп митолошки приказни, а притоа да не ги разбираш основните поставки на цела таа папазјанија од украдени мотиви, преведени главни ликови и не-толку-суптилни фалсификати е стварно тажно.

Се надевам дека не си радикална муслиманка, пошто тоа во мои очи ќе те направи уште покутричка. Мислам дека нема нешто потажно од жена која живее под Шеријат.
pfffff daelku si mnogu decko da me definiras mene, ako ja veruvav vo Islam togas nemase da ti zboruvam za teoriite za order&chaos...Jas veruvam i vo Gospod (Intelligent Designe) i vo evolucionizam no ne po religiite..I vo moja glava posto skepticizam ne sum ateist ili teist sho sosema veruva vo svoja religija(spored mene i ateizmot e vid na religia ako slepo se veruva vo toa...)

T

Tetro

Гостин
pfffff daelku si mnogu decko da me definiras mene, ako ja veruvav vo Islam togas nemase da ti zboruvam za teoriite za order&chaos...Jas veruvam i vo Gospod (Intelligent Designe) i vo evolucionizam no ne po religiite..I vo moja glava posto skepticizam ne sum ateist ili teist sho sosema veruva vo svoja religija(spored mene i ateizmot e vid na religia ako slepo se veruva vo toa...)
Ти си сестро изгубена во просторот. Тешко ми е и да се замислам во твоја кожа дури.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom