US OPEN 2011

• Креатор на темата сашенко
  • Време на започнување

Кој ќе победи во машка и во женска конкуренција?

• Вкупно гласачи
    100
Статус
Затворена за нови мислења.
С

сашенко

Гостин
Maреј ти е, исто како Новак пред година-две.
Не верувам да направи кам бек.
Еве го се врати Надал ;), Жал ми е за Мареј многу.Не ми е јасно како успева да се изглупира во најбитните моменти, и да не издржи да ги докрајчи противниците кога го може тоа.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.960
Поени од реакции
16.316
Еве го се врати Надал ;), Жал ми е за Мареј многу.Не ми е јасно како успева да се изглупира во најбитните моменти, и да не издржи да ги докрајчи противниците кога го може тоа.
Ќе биде за година-две и тој може меѓу најдобрите и да игра добар тенис во битните моменти и да освои некој гренд слем.
Ама додека е под команда на мајка му, ништо не прај. :D

А

Анноун

Гостин
Браво за Србинот чим спасил две меч топки на серва на Федерер. Дури не ми се верува дека Федерер пропуштил такво нешто. На времето со Ас ги завршуваше ваквите моменти , ама пусти коски , стареат веќе.

А шо викате Надал утре нема шанси против Ноле? Гледавте како играше против Родик и денес што прави против Мареј ? Аа , заборавив , психолошки ќе падне Рафа кога че му текне оти годинава не го победил Нолета .. :pos:

С

сашенко

Гостин
Звучи глупаво ама точно е.Рафа паѓа психолошки пред Џокович годинава.Првите 2 нивни меча играше одлично ама после тоа се изгуби целосно.На сите турнири каде што изгуби од Новак играше одличен тенис дури и поубедлив од овој во последните два меча вклучувајки го и овој со Мареј сега.И пак губеше од Новак.Незнам што да очекувам во недела..

Член од
14 март 2010
Мислења
16.960
Поени од реакции
16.316
Meчот иначе се игра во понеделник, го преместија финалето.
Утре е женското финале во 22.30 часот.
Прва финалистка е Саманта Стосур, ја победи германката Кербер со 2-1 во сетови.
Во 4 часот играат С. Вилијамс и Вознијацки.

А незнам, Мареј има повеќе шанса да го совлада Новак, отколку Надал.
Штета што ќе ја нема таа можност во понеделник.

С

сашенко

Гостин
Ке го земе сетов Мареј, за понатака ке видиме ама поубедливо игра

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ќе биде интересно ова. Посебно ако успее Мареј да го земе и 4тиот сет.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Од кога тоа? Србите го викаат со Џ
Не со “Џ“, туку со “меко Џ“, т.е. со “Đ“ (ме мрзи сеа да барам кирилична верзија), што кај нас се преведува како “Ѓ“.

За да биде Џ, би требало Србите да го пишуваат вака: “džoković", а тие го пишуваат “Đoković“.

Ф

Фил Ајви

Гостин
Толку од Мареј, му се разбија тактичките замисли сега игра само да го заврши мечот. Во секој случај ќе има поинтересно финале ама сепак Ноле важи за доста поголем фаворит. Според мене во проценти 70-30 за Ноле се шансите. Нема спиење одиме на Серена и Каролина кој ќе биде многу силен меч според игра.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Претерано е нервозен Мареј. Како Ѓоковиќ да го гледам од пред некоја година.
Додека не си го смири темпераментот ништо не прави овој.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Дали го најде вистинското оружје против Новак ? Хмм, не .. Дадов се за да го победам, но едноставно со него немам среќа годинава.. Се надевам дека Њу Јорк ќе ми помогне да победам ..

Поткупување на публиката .. хмм :sneaky:
--- надополнето: Sep 11, 2011 1:21 AM ---
Не со “Џ“, туку со “меко Џ“, т.е. со “Đ“ (ме мрзи сеа да барам кирилична верзија), што кај нас се преведува како “Ѓ“.

За да биде Џ, би требало Србите да го пишуваат вака: “džoković", а тие го пишуваат “Đoković“.
Јас го викам ЏОКОВИЧ .. :vozbud:

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
:pos:
Зезаш дека така рекол ...
Тоа мислам дека го изјави кога го прашаа од кога тенисот прерасна во спорт број еден во Србија... И тој одговори дека ураниумот од Нато бомбите многу им помогнале во развојот, така некако беше :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom