ИНТЕРНЕТ ВЕСНИК

Дали сте за основање на интернет весникот?

• Вкупно гласачи
    17
  • Гласањето е завршено на .
Сега најдов потенцијален Веб дизајнер и хостер. Бидејќи немам веќе идеи, а никој не дава некоја конкретна идеја еве ја мојата последна:

Што мислите да направиме весник/портал чива главна тема би била поделена на четири дела:

1 дел - забавна политика (нешто во стилот на њуз на кое ќе работат двајца колумнисти)

2 дел - светот на музиката (статии - известувања за нови спотови, промовирање на нови мелодии, интересни податоци за музиката на кое ќе работат тројца новинари)

3 дел - телевизија (интервјуа со познати глумци, рецензии за филмови, статистики, колумни за интересни факти од светот на музиката на кое ќе работат еден колумнист и двајца новинари)

4 дел - ноќен живот (места за излегување, програмска шема за ноќниот живот за таа недела, интересни места од некомерцијален карактер на ова ќе работат двајца новинари)

Тоа значи дека ни требаат седум новинари и тројца колумнисти и ајде конечно озбилно да се фатиме за работа! Ако не ви се допаѓа ова, давајте сериозни и комплетни идеји!

Тоа делот со телевизија никогаш нема да можеш да го оствариш.
И јас би ставил таму дел за едукативни содржини

@filip_puma

Дете колку ти е IQ на тебе ?
Сигурно повеќе од тебе!
--- надополнето: Sep 10, 2011 11:32 AM ---
Тоа делот со телевизија никогаш нема да можеш да го оствариш.
И јас би ставил таму дел за едукативни содржини
Едукативни содржини од која област?

Од која било област, може да има некој нови откритија во науката и некои други занимнливости, што неможеш да ги најдеш на други портали

Од која било област, може да има некој нови откритија во науката и некои други занимнливости, што неможеш да ги најдеш на други портали

Прекрасна идеја ... само навистина ме интересира, како би објавил откритие кое неможе да се пронајде веќе објавено на други портали ... ќе го измислиш? :)

Ај вака, може јас сум заинтересиран да покривам поголем дел од случувањата низ светот, ионака скоро секој ден читам од неколку светски весници па би можел да пишувам статии и да лепам слики.

Ами, колку ќе ме плаќате (месечно или од статија)?

Во ред може телевизијата да ја замениме со наука т.е. да ставиме статии за техничките напредоци, медицинските напредоци и тн.
--- надополнето: Sep 10, 2011 3:29 PM ---
Ај вака, може јас сум заинтересиран да покривам поголем дел од случувањата низ светот, ионака скоро секој ден читам од неколку светски весници па би можел да пишувам статии и да лепам слики.

Ами, колку ќе ме плаќате (месечно или од статија)?
Да се работеше за плаќање ќе барав професионални новинари! Тука никој не добива пари се додека не создадеме многу посетуван портал. Доколку се случи тоа рекламите ќе ги донесат парите.

Да се работеше за плаќање ќе барав професионални новинари! Тука никој не добива пари се додека не создадеме многу посетуван портал. Доколку се случи тоа рекламите ќе ги донесат парите.
Тоа одамна ми е познато. Среќно со бизнисот. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom