Предлог-униформите за гардистите: кич и плагијатерство

Ви се допаѓа?

• Да

Гласови: 12 19,4%
  • Не

Гласови: 18 29,0%
  • Нека си остане старата

Гласови: 37 59,7%

• Вкупно гласачи
    62

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Баш таа наметка беше изворно комитска.

Не го почитуваш пошто, нели, е педер. Се надевам сега, штом толку те попалуваат новите униформи, ќе почнеш малце да го респектираш.
Конкурс имаше, и тоа меѓународен.

Абе викам ја до момците е...
Вкус е во прашање, наметката мене не ми се свиѓаше.
Доволно го знам делото на Ношпал, така да неговиот вкус во глобала не ми се допаѓа. И лично го знам и на ревии сум му била. Не дека и не го респектирам, секој креатор си има свој вкус, или го сакаш или не го сакаш. Мене не ми е во омилените. Им давам предност на помладите.
Али момциве, гардистиве, поубаво ќе изгледаат во новиве униформиве. Посекси се :tv:

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Вкус е во прашање, наметката мене не ми се свиѓаше.
Доволно го знам делото на Ношпал, така да неговиот вкус во глобала не ми се допаѓа. И лично го знам и на ревии сум му била. Не дека и не го респектирам, секој креатор си има свој вкус, или го сакаш или не го сакаш. Мене не ми е во омилените. Им давам предност на помладите.
Али момциве, гардистиве, поубаво ќе изгледаат во новиве униформиве. Посекси се :tv:
и да му дадат по еден црвен нос за да бидат комплетни за во циркус

п.с убав тендер стутка ношпал

L

Liberation

Гостин
Се согласувам дека останатиот дел од армијата треба да добие нова униформа зашто стариве се крш.
И тоа го средија пред некое време, не се знае кога ќе се реализира. За разлика од гардиските а-ла мајка блгарија, овие се а-ла САД.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
А што бидна со униформата на гардистите што ги пречекаа Хунзите? :)

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.324
Поени од реакции
8.329
Ништо не признавам да не се менува старата гардиска униформа и крај !!!
му било жешко па ако сакаш да носиш гардиска униформа мора да се жртвуваш(чест е да се носи) и ете веќе ако има толку поплаки а што не верувам оти и јас ја имам носено и баш е удобна нека го сменат само материјалот и готово
Оваа новата е резили и тој коњот нека не лупа мултиетичност и разни курци палци како буљаши ќе изгледаат децата ,ни го сменаја името ,знамето ,грбот остана од тито рамковна држжава сме и по ебаја сега уште унформите останаја :kesa:

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Јас слушнав дека Ношпал оставил патент и отпозади на панталоните на новите униформи може затоа некои од генералите се толку среќни со нив.

С

Спенсер

Гостин
Старата си беше добра...

Војниците одат во стари скинати и излитени униформи во мисии надвор од Македонија,а нови за гардистиве... абе нека се баталат сите... перат пари!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Едноставно кажано, од сегашните гардисти кои личат на комити, ќе направиме нови кои ќе личат на геј овчари/келнери, или штрумфови играорци.

целиот текст тука

http://kirilica.com.mk/vest.asp?id=60784

Член од
11 декември 2010
Мислења
51
Поени од реакции
7
Стариве да си останат најокеј ќе биде, супер изгледаат. Новиве се горе-долу во ист стил со гардистите на соседните земји.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Новите празнични униформи за кои што сеуште стојам на ставот дека не ги бива.

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Новите ми се допаѓаат, освен она со краватана зошто стварно грозно изгледа. Инаку и старите не беа лоши, ама мислам дека овие се поубави.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
незнам зошто,али ко ќе ги видам со ова капиве ептен ме асоцираат на црногорци..

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Добија нови шлемови :)
Уште да беа гардисти :pos:
Ова се претежно студенти кои ги собираат по потреба и ги облекуваат како фаланга и без хонорар треба така да стојат цел ден.

Kajgana Shop

На врв Bottom