PRETPOSTAVUVAM mi go izbrishAa postot moderatorite tuka ...............NEPOTREBNOух, ух, некој се изглупира, па се бришат коментари...
Чекај бе сине нов си... разгледај правила прво, види другите како пишуваат. Покрај друго, не смееш со големи букви да пишуваш. Среди се малку.PRETPOSTAVUVAM mi go izbrishAa postot moderatorite tuka ...............NEPOTREBNO
DA NE NE TI E JASNO PAK................NE MOZESH ZA KOSH RAZLIKA DA ZIMASH UTAKMICA OD PREDHODNA FAZA........JASNO LI TI E............NE OCIGLEDNO
TRANZITIVNOST ......EDNOSTAVNO GERMANIJA JA TEPA LITVAIJA,,,,,,,LITVANIJA JA TEPA SRBIJA..........GERMNIJA > SRBIJA.... .SRBIJA AUFFFFFFFF......BEZ ODLEG NA KOSH RAZLIKATA I TOA KOLKU BI TEPALA GERMNIJA !!!!!!!!!!..........alooooooooooooo NEPISMEN
ZA KOSH RAZLIKA NE STANUVA TUKA ZBOR I DA ZIMASH DUEL SRBIJA GERMNIJA KAKO DA IGRALE VO E FAZATA............TOA BESHE DUEL OD PREDHODNATA FAZA.......
.PA NE TIE JASNO ZNAM
I MODERATORIVE NEKA NE BRISHAT POSTOVI NEPOTREBNO I TERAAT NEKOJA PRAVDA ........KOGA VSUSNOST MENE ME PLUKAAT LUGJE KOI NEMAAT VEZA NI OD KOSHARKA a ushte pomalku MATEMATIKA..........I DEMEK NEKOJ DRUG IM E KRIV SO SRBIJA KE JA IZDUVAAT !!!!!!!!
abe MAME e dobro de ...............TI si na forumov 2 dena kalendarski poveke ama imash 200000000000 posta oti spiesh na forumov..........i si nekoj fraer forumdziski....Чекај бе сине нов си... разгледај правила прво, види другите како пишуваат. Покрај друго, не смееш со големи букви да пишуваш. Среди се малку.
Незнам на тебе како не ти е јасно... Зошто Србија не игра пак со Германија во оваа фаза? Затоа што пренаса бодови и кош-разлика од дуелот со Германија, автоматски се бољи од нив во меѓусебен дуел, победа со 11 разлика... Србија губи 10 разлика од Литванија, Германија во случај да ја победи Литванија со помалку од 10 (што не верувам дека ќе се случи), тогаш испаѓа Германија поради помала кош-разлика во овој триаголник кој се формира...PRETPOSTAVUVAM mi go izbrishAa postot moderatorite tuka ...............NEPOTREBNO
DA NE NE TI E JASNO PAK................NE MOZESH ZA KOSH RAZLIKA DA ZIMASH UTAKMICA OD PREDHODNA FAZA........JASNO LI TI E............NE OCIGLEDNO
TRANZITIVNOST ......EDNOSTAVNO GERMANIJA JA TEPA LITVAIJA,,,,,,,LITVANIJA JA TEPA SRBIJA..........GERMNIJA > SRBIJA.... .SRBIJA AUFFFFFFFF......BEZ ODLEG NA KOSH RAZLIKATA I TOA KOLKU BI TEPALA GERMNIJA !!!!!!!!!!..........alooooooooooooo NEPISMEN
ZA KOSH RAZLIKA NE STANUVA TUKA ZBOR I DA ZIMASH DUEL SRBIJA GERMNIJA KAKO DA IGRALE VO E FAZATA............TOA BESHE DUEL OD PREDHODNATA FAZA.......
zatoa sto e takov sistemot i semata na turnirov.........a i nema potreba da se igra povtorno ......ima mehanizmi da se utvrdi koj ke odi ponatamuНезнам на тебе како не ти е јасно... Зошто Србија не игра пак со Германија во оваа фаза? Затоа што пренаса бодови и кош-разлика од дуелот со Германија, автоматски се бољи од нив во меѓусебен дуел, победа со 11 разлика... Србија губи 10 разлика од Литванија, Германија во случај да ја победи Литванија со помалку од 10 (што не верувам дека ќе се случи), тогаш испаѓа Германија поради помала кош-разлика во овој триаголник кој се формира...
Пак не ме сфати, затоа и ставив прашалник, јас знам ама тебе те прашувам... Знам дека е таков механизмот, затоа и ти велам, не играт сега со Германија затоа што бодови од тој натпревар се пренесени во оваа група и Србија се смета подобра во меѓусебен дуел од Германија... тоа е тоа...zatoa sto e takov sistemot i semata na turnirov.........a i nema potreba da se igra povtorno ......ima mehanizmi da se utvrdi koj ke odi ponatamu
tepajte ja vie turcija pa posle matematikava
Мило ми е што помогнав малку, за caps-lock ми беше. Што сте правеле и кој кого плукал, ваша работа.abe MAME e dobro de ...............TI si na forumov 2 dena kalendarski poveke ama imash 200000000000 posta oti spiesh na forumov..........i si nekoj fraer forumdziski....
ne se raboti tuka za nov ili star clen..........ili moze nekoj da treska gluposti i da vrega bez mnogu da gi razbira rabotite na forumov ama oti imal staz golem i ima pogolem prioritet i sloboda ???????????........toa li e demokratijava na forumov ?????????????
ili i moderatorov moze e za Srbija pa mnogu ne mu odgovaraat moite postovi............i neka gi razgleda na forumov tekot na nastanite kako so se odvivalo da vidi realno koj pvr pocnal da pluka i da igra advokat.........na suvo
Пак не ме сфати, затоа и ставив прашалник, јас знам ама тебе те прашувам... Знам дека е таков механизмот, затоа и ти велам, не играт сега со Германија затоа што бодови од тој натпревар се пренесени во оваа група и Србија се смета подобра во меѓусебен дуел од Германија... тоа е тоа...
Иначе ова се само математики, ќе видиме во Недела што ќе испадне...
abe jasna e teorijata na igri AMAfirst case
Lithuania wins => ends up 3rd
Turkey wins=> ends up 4th
2nd case
Lithuania wins => ends up 3rd
Serbia wins=> ends up 4th
3rd case
Germany wins, Turkey wins
Germany 3rd, Lithuania 4th
4th case
Germany wins , Serbia wins
triple equality for Serbs, Lithuanians & Germans
up to now we have , Serbia - Germany +11, Lithouania - Serbia +10
so
Serbs are on +1 aggregate
and Lithuanians can afford to lose up to 10 pts.
Germany wins by 1 to 9 pts
Lithuania +1 or more, Serbia +1, Germany -2 or more
and
Lithuania 3rd, Serbia 4th
So if Germany wins by 10 pts we have
Serbia +1, Lithuania 0, Germany -1 so Serbs 3rd, Lithuanians 4th
if germany wins by 11 or 12 pts
Serbs +1 , Germans 0 or +1 , Lithuanians -1 or -2 so Serbs are 3rd and Germans 4th
and last (sub)case
germans win by 13 or more
Germany +2 or more, Serbs +1 , Lithuanians - 3 or more
and Germany 3rd, Serbia 4th
и нека нема расправанци