Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Јас верувам во професинализмот на Тошак само не сум сигурен околу атмосферата околу него,време е некој да покаже авторитет на играчите и бродот да добие капетан што знае да плови и во невреме.
И јас верувам во професионализмот, општо, но кога странец ќе дојде на чело на нашата фудбалска репрезентација, искусните пијавици со долгогодишен стаж во и околу ФФМ ќе ги исцицаат тој професионализам, од било кој тренер.
Тошак ниту гледал еден наш репрезентативец(освен Пандев), ниту пак сигурно многу ќе се ангажира да ги следи сите фудбалери, ќе го срка она што ќе му го сервираат.

И јас верувам во професионализмот, општо, но кога странец ќе дојде на чело на нашата фудбалска репрезентација, искусните пијавици со долгогодишен стаж во и околу ФФМ ќе ги исцицаат тој професионализам, од било кој тренер.
Тошак ниту гледал еден наш репрезентативец(освен Пандев), ниту пак сигурно многу ќе се ангажира да ги следи сите фудбалери, ќе го срка она што ќе му го сервираат.

Епа зошто тогаш прифатил да биде селектор на репрезентација ? Иако ова што сега игра,Вардар да му дојде ќе го исплеска комотно ама пак да речеме дека е репрезентативен состав. Кој друг треба да му кажува кој да игра кој не ако тој сам не знае. Јас се надевам дека уште се навикнува и дека за следните квалификации,нема да гледам некои рандом мемети,шитхети,фазлиу мазлиу. Да беа од класата на Артим Шакири е тогаш "молим лепо" ќе се дереме и ќе навиваме цел стадион со срце ко порано ама за вакви подпосеци и такви а и наши што се пикнати со врски не смее да има место во репрезентација.

Венецуела до пред неколку години во квалификациите имаше и по -50 гол-разлика, денес слободно можам да кажам дека се во најдобрите 20-30 светски репрезентации. За Естонија и Ерменија важеше правилото од 3 до 5 освоени бода - одличен резултат, над 5 - најголем фудбалски успех во историјата. Сите овие репрезентации денес остваруваат одлични резултати, а ние сме утепани, мизерни, јадни, нашата репрезентација дојде на едно вукојебинско ниво на рагнот на една Албанија, Луксембург, Андора, Фарски Острови... Под итно треба се да се смени во фудбалот, откако ќе се смени цела власт (поголеми се шансите да испратиме Македонец на месечината) ќе треба фудбалски да се затвориме, да не испраќаме едно 5-10 години свој претставник во УЕФА.

Ме интересира каде се оние што од оној неписмениот Хасани правеа Кристијано Роналдо? Каде се оние кои викаа дека сме го мразеле поради тоа што бил Албанец? Не бе другари, ваквиот шљам како Фазли, Усеини, Хасани, Муарем Муарем треба да се плука за доброто на нашиот фудбал, џабе толку мака и пот да се продадат ваквите играчи кога подалеку од азербејџанска и турска втора лига нема да мрднат. Овие црепови нема никогаш да бидат како АРТИМ ШАКИРИ!

Епа зошто тогаш прифатил да биде селектор на репрезентација ? Иако ова што сега игра,Вардар да му дојде ќе го исплеска комотно ама пак да речеме дека е репрезентативен состав. Кој друг треба да му кажува кој да игра кој не ако тој сам не знае. Јас се надевам дека уште се навикнува и дека за следните квалификации,нема да гледам некои рандом мемети,шитхети,фазлиу мазлиу. Да беа од класата на Артим Шакири е тогаш "молим лепо" ќе се дереме и ќе навиваме цел стадион со срце ко порано ама за вакви подпосеци и такви а и наши што се пикнати со врски не смее да има место во репрезентација.

Наредните квалификации нема да ги гледаш тие ( можеби ) ама дефинитивно ќе гледаш/ме како за прв пат ќе бидеме шести во група . За ова пари ставам со кој сака

Гледам како се пцуе по Хасани.Па добро бе другите да не беа нешто поарни па сте се фатиле за овие.Каде беа другите?? Хасани одигра на исто ниво како и другите "ѕвезди"!!

Како бе зашто? Ние сме рај, можеш да земаш плата и на крај да кажеш то је то, немавме среќа, игравме добро, и се тоа да помине одлично кај јавноста, новинарите, ФФМ...

Кога ќе дојде денот кога им се радуваш на рекламите за време на репрезентативен меч на твојата селекција , тоа значи дека нема спас (у скоро време).

Одма паѓаат во вода муабететите поарно без пандев да играме , без него не можеме да ја префрлиме топката напред човече . Ужас. Левиот бек да ти биде креатор на играта. Зошто ? Оти средниот ред е креативен како пијан турбофолкер у 2 саат вечерта.

- Овој циклус изигравме КАТАСТРОФА на домашен терен . на гости изигравме солидно можам да кажам , ама тоа што го прикажаа на градски е една голема 0 . срам за цела нација. Нека ја менуваат тревата што побрзо , не можат нашите на ова чудо да играат , или нека побараат од уефа сите мечеви во гости да ги играме.

- Се чудам , не дека не ми е јасно што се случува . Ама сите 5 или 6 албанчиња ( меси двојки сите) добија шанса , и тоа со добра минутажа . Сега ми е јасно зошто нема место за Тасевски ни на клупа . Не дека е некој страшен играч Тасевски , но за овие баграва е ДОКТОР за креација.
Сите овие 5 албанчиња + нашиот талент Мирко Ивановски играа за себе на мечот. Зборот ПАС не постоеше . Браво браво , сите убаво се докажаа , сега кај и да е Реал и Барса ќе достават понуди за сите нив. А реалноста е сосем друга , ги враќаат како расипани Словенски Копани од европа , во вторник убаво видовме и зошто ги враќаат назад.

Штета голема . Сепак фудбалот е спорт број еден . Пред 2-3 години кога бевме со Холандија во група си мислев дека ќе одиме напред, ама ќе се изначекаме за успех изгледа. Ако , барем веќе не се ни нервирам најискрено . Кога знаеш дека си 0 , немаш ни некои очекувања..

http://www.sport.com.mk/?ItemID=6F45D7A6B279F541B6F586B1E7F0C037

Одличен текст,со уште подобар наслов.....
Лузери,ами како,и тоа НЕВИДЕНИ ЛУЗЕРИ,победни играчи никогаш сме немале,никогаш....
Па уште по 9000 евра им дале...:eek:
На вакви дрва(со секоја чест на неколку исклучоци)би им забранил доживотен влез на стадион,а не пак пари да им давам....:tapp:

Стручниот коментар на натпреварот требаше да биде "Репрезентацијата на Андора загуби несреќно кај Македонија".На кошаркарите нека им дадат по 100.000 евра барем вредеа сите нервози и убави моменти а не на овие по 9000 евра за победа врз Андора,Малта,Фарски Острови и сите држави што се 170+ место.

Јасно де, Фарски Острови, Малта и останато би ги победила секоја група од 11 луѓе што би требало да можат само да трчаат, ништо повеќе. Не мора по 9.000 еу за нив.

Кога ќе дојде денот кога им се радуваш на рекламите за време на репрезентативен меч на твојата селекција , тоа значи дека нема спас (у скоро време).

Одма паѓаат во вода муабететите поарно без пандев да играме , без него не можеме да ја префрлиме топката напред човече . Ужас. Левиот бек да ти биде креатор на играта. Зошто ? Оти средниот ред е креативен како пијан турбофолкер у 2 саат вечерта.

- Овој циклус изигравме КАТАСТРОФА на домашен терен . на гости изигравме солидно можам да кажам , ама тоа што го прикажаа на градски е една голема 0 . срам за цела нација. Нека ја менуваат тревата што побрзо , не можат нашите на ова чудо да играат , или нека побараат од уефа сите мечеви во гости да ги играме.

- Се чудам , не дека не ми е јасно што се случува . Ама сите 5 или 6 албанчиња ( меси двојки сите) добија шанса , и тоа со добра минутажа . Сега ми е јасно зошто нема место за Тасевски ни на клупа . Не дека е некој страшен играч Тасевски , но за овие баграва е ДОКТОР за креација.
Сите овие 5 албанчиња + нашиот талент Мирко Ивановски играа за себе на мечот. Зборот ПАС не постоеше . Браво браво , сите убаво се докажаа , сега кај и да е Реал и Барса ќе достават понуди за сите нив. А реалноста е сосем друга , ги враќаат како расипани Словенски Копани од европа , во вторник убаво видовме и зошто ги враќаат назад.

Штета голема . Сепак фудбалот е спорт број еден . Пред 2-3 години кога бевме со Холандија во група си мислев дека ќе одиме напред, ама ќе се изначекаме за успех изгледа. Ако , барем веќе не се ни нервирам најискрено . Кога знаеш дека си 0 , немаш ни некои очекувања..
Да те поправам, Тасевски САМИОТ се откажа и одби да игра за репрезентација, не е дека Тошак го откачи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom