US OPEN 2011

• Креатор на темата сашенко
  • Време на започнување

Кој ќе победи во машка и во женска конкуренција?

• Вкупно гласачи
    100
Статус
Затворена за нови мислења.
P

PewDiePie

Гостин
Ноле со роџер.. Епа оди сеа ваму пилиќ швицарски .. :sneaky:
Дете не се фурај бе,патетично и ретардирано изгледаш.

Ај Надал да го споредувате со Роже некако да сфатам ама ова цврбинчево што има титули во споредба со Роже да му се фати на малиот прст,не бива. Ќе му пројде на Воле ова не е тој класа за да ја одржи формата,ќе го видиме наредната година.

С

сашенко

Гостин
Мареј Надал полуфинале изгледа ке гледаме.Родик може да биде многу незгоден за Надал ама мислам дека Рафа ке помине некако.Ке биде многу заморно ова и за Рафа и за Мареј ама не е никој крив дожд шо врнеше

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Родик незгоден за Надал? делува смешно ама ок, кога ќе размислам подобро у право си, овој Надал сега е кршлив од страна на доста солидни/искусни тенисери, за разлика од порано, кога истото важеше за само неколкумина. Надал дефинитвно има проблеми со формата/самодовербата оваа сезона.

С

сашенко

Гостин
Родик незгоден за Надал? делува смешно ама ок, кога ќе размислам подобро у право си, овој Надал сега е кршлив од страна на доста солидни/искусни тенисери, за разлика од порано, кога истото важеше за само неколкумина. Надал дефинитвно има проблеми со формата/самодовербата оваа сезона.
Во последно време прави многу глупави грешки и губи поени од изградени ситуации.Тоа е голем проблем против искусните тенисери, тие знаат да искористат такви ситуации и спремни се да дадат се од себе против ваков фаворит посебно кога се оприметува дека е далеку од својата препознатлива игра.Не верувам дека ке победи Родик ама треба да пази многу Надал и не смее да дозволи да прави глупости.Се подобрува полека и тоа се виде убаво во мечот против Милер.Не дека направил којзнае каков чекор напред во формата ама некои удари ги игра посигурно, постабилен е и кога греши брзо се враќа.Има уште многу работа за да ја врати формата ама се гледа дека сака да се врати и тоа ветува многу.Еве еден хајлајтс од мечот, каде може нема да ве импресионира ама изигра одилчни поени и со тоа најавува дека неговиот проблем не е физички туку психички и може за брзо време да се врати.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Ќе му пројде на Воле ова не е тој класа за да ја одржи формата..

--- надополнето: Sep 9, 2011 10:44 AM ---
Заборавив смајлињава да ги додавам :pos::pos::pos::pos:

С

сашенко

Гостин
Шо се дешава со Мареј бе? Толку добро игра Иснер или овој на лева нога станал денеска.Не сум во можност да гледам резултатот го пратам само и ептен изненаден сум

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Надал ми се чини дека ставил уште една брзина повисоко.Како игра не верувам дека Родик ќе успее да се соземе.Кој знае што ќе му направи на лузерон во 1/2 а за final нека му ја мислат.Едно е сигурно Рафа се враќа.ВАМОС!

С

сашенко

Гостин
Човече не ми се верува.Го реши за не полни 2 саата.Мислев дека ке биде тежок дуел ова поради тоа што Рафа де игра добро де греши и мислев дека нема да продолжи со убавата игра од пред некој ден ама ме изненади и ова беше демолирање тотално.Какви поени какви винери.Вакво шоу нема одамна приредено и како мало дете се радувам на победава.Играта ме импресионираше и многу сум радосен морам да споделам со вас.Родик очаен беше во секој поглед.Во една ситуација (пред крај на мечот) во разговор со судијата додека седеше за време на паузата помеѓу гејмови му вика сеедно е неможам против него предобар е.Зборуваа за челинџ шо побара претходно Родик и судијава му објаснува нешто за поенот како го видел а овој му враќа мртов ладен: абе сеедно види го како игра немам шанси со него и така.Предобар е за мене :pos:...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.370
^Тоа е може твојот Рафа, ама денеска не беше тој Родик што сите го знаеме. :) ..само 8 аса во цел меч. :confused:
На крајот ќе гледаме два одлични полуфинални дуели.
Новак-Федерер
Надал-Мареј

С

сашенко

Гостин
^Тоа е може твојот Рафа, ама денеска не беше тој Родик што сите го знаеме. :) ..само 8 аса во цел меч. :confused:
На крајот ќе гледаме два одлични полуфинални дуели.
Новак-Федерер
Надал-Мареј
Родик и мене ме изненади.Очекував борба најискрено ама ништо не видовме од него.Голем удел во убедливава победа имаше слабата игра на Родик и никаквиот сервис ама тоа што во играта на Надал не радува (ако гледаше) е пристапот негов, сигурноста со која игра и тоа што конечно почна да погодува винери во поле.Му фалеше таа сигурност и полека ја враќа.Од тоа сме презадоволни и затоа е тоа "ова е нашиот рафа".А дека Родик беше катастрофа тоа од небо се гледаше и на тоа ја препишувам убелдивава победа.
--- надополнето: Sep 9, 2011 11:04 PM ---
Момент на мечот е кога му рече на судијава џабе е неможам против него предобар е за мене :D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.370
Цела работа е, ако глеаме од страна на другите навивачи, а не навивачите на Рафа, е тоа што Родик не се ни потруди барем малце од малце да го измори, и да одигра барем долг меч,ако ништо друго еден сет да му земеше...што ќе беше плус за Енди Мареј, кој денес изигра 3ипол часа тенис со Иснер.
Сепак убаво е што ќе гледаме добри мечеви во 1/2 финале, и на крајот се наоѓаат првите четири носители.
Па нека победи подобриот. (читај Новак:D)

С

сашенко

Гостин
Цела работа е, ако глеаме од страна на другите навивачи, а не навивачите на Рафа, е тоа што Родик не се ни потруди барем малце од малце да го измори, и да одигра барем долг меч,ако ништо друго еден сет да му земеше...што ќе беше плус за Енди Мареј, кој денес изигра 3ипол часа тенис со Иснер.
Ама Родик не го можеше тоа.Едноставно не му одеше денеска ништо од рака.Некогаш кога не ти оди ке речеш противникот ке згреши и може ке биде до некаде рамноправен меч.Надал денес скоро и да немаше грешка направено.На минимум ги доведе грешките а за останатото Родик сам се погрижи.Кога не оди не оди тоа ни е јасно на сите.Ке биде друга приказна против било кој од можните три противници до крај, барем поквалитетни противници ке има и тоа ке биде вистински тест за тоа колку Надал може во моментов ама за тоа ке почекаме и ке видиме.Сега за сега ги надмина моите очекувања.Очекував многу порано да испадне.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom