Бургер Kинг доаѓа во Македонија

Член од
17 август 2011
Мислења
10.431
Поени од реакции
18.603
и толку да е,поефтинување е чарето иначе со тие пари зимаш 2 хамбургера од седмица или у ресторан моеш да седнеш..вајда тука поефтино ке биде:icon_mrgr:

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Абе сепак ова е аеродром и до некаде ги разбирам цените. Кога чекав на аеродром во Франкфурт платив 6 евра за еден скапан мал сендвич па тој продавачот одозгора ме прашува дали сакам нешто за пиење :pos:таман 10 евра да излезе.... Доколку се отвори burger king во Скопје мислам цените би биле пониски.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
Во бесцаринска зона е или во нормалната?

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Грешка е тој што пишал. Знам дека на александар велики цената е околу 5 евра за комплет (значи со сок и помфрит)
За 300 денари можеш кило месо да купиш и да го зготвиш, тоа се аеродромски цени што е разбирливо, ако отворат во центарот цените ќе бидат други.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.751
Поени од реакции
31.884
pak kiosk a ne odzhak., ...ajmo vo des##n na skara ., a ne gajdarki od neznam kaj

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Само колку е подобра нашава скара од Амерскиве срања.
Од чаршија не знам каде се прават подобри кебапи, и тоа кога ке ти ги стават во селко леб4е со буњаковец малку, па па мераци. Какви мекдоналдси, какви бургери, тапа промет се тие.
Баш ми текнува ко помал по вести и во весници имаше за некое дете во полска или чешка што фатило тровање од сендвич во мекдоналдс. Плескавицата била мешавина со месо од глушец.
А кога ке видиме,стварно, којзнае што ставаат во тие мини сендвиччиња нивни.
А бе нашето си е најдобро.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
KFC....Добро бе мајку му,минатото лето јадев у Брисел,ми беше ОДВРАТНО....пред 3-4 месеци бев во Белград,исто гледам...ај си викам демек подобро ќе биде,нарачувам и-истото срање од Белгија,само шо беше поголемо и поевтино. Уште еднаш у KFC-никогаш. Исто така минатото лето у Белгија влегов во Pizza Hut,зеам пица ии ме кошташе 4,75е а за тие пари имав само мало лебче внатре со кечап :eek:

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Veggie Roll-up.
Толку имам да кажам. Ако очекувате квалитетни хамбургери од Бургер Кинг, џабе чекате. :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Само колку е подобра нашава скара од Амерскиве срања.
Од чаршија не знам каде се прават подобри кебапи, и тоа кога ке ти ги стават во селко леб4е со буњаковец малку, па па мераци. Какви мекдоналдси, какви бургери, тапа промет се тие.
Баш ми текнува ко помал по вести и во весници имаше за некое дете во полска или чешка што фатило тровање од сендвич во мекдоналдс. Плескавицата била мешавина со месо од глушец.
А кога ке видиме,стварно, којзнае што ставаат во тие мини сендвиччиња нивни.
А бе нашето си е најдобро.
Во Охрид фатија еден што ставал кучешко месо, во замрзнувачот кучиња скитници. Имаше кај стара автобуска на времето кебапчилница.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Во Охрид фатија еден што ставал кучешко месо, во замрзнувачот кучиња скитници. Имаше кај стара автобуска на времето кебапчилница.
Сега и ти претеруваш, Охрид не е угостителски град, се знае најдобри угостители во Македонија се Битолчани, Струмичани-Радовишани и Гевгеличани. Во Охрид се знае само со пасош и преку граница да јадеш дупла поефтина пастрмка

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Наместо Burger King, подобро би било да дојдат Happy (исто ланец сендвичара-ресторани) кои се меѓу најдобрите во светот. Имам во Софија јадено и супер е. Све на све имаа 40 вработени :D сите културни и супер услужливи. А за Burger King мислам дека нема ептен голема разлика да има од McDonald's.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Наместо Burger King, подобро би било да дојдат Happy (исто ланец сендвичара-ресторани) кои се меѓу најдобрите во светот. Имам во Софија јадено и супер е. Све на све имаа 40 вработени :D сите културни и супер услужливи. А за Burger King мислам дека нема ептен голема разлика да има од McDonald's.
Мене и хепи и кинг ми се исти со мек доналдс. Нас тие сендвичиња не не најадуваат.
--- надополнето: Sep 8, 2011 8:45 PM ---
Сега и ти претеруваш, Охрид не е угостителски град, се знае најдобри угостители во Македонија се Битолчани, Струмичани-Радовишани и Гевгеличани. Во Охрид се знае само со пасош и преку граница да јадеш дупла поефтина пастрмка
Каква пастрмка имам јадено во Подградец мх мх

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Грешка е тој што пишал. Знам дека на александар велики цената е околу 5 евра за комплет (значи со сок и помфрит)
Големо мени, цените не верувам дека ќе бидат поразлични и во град зошто тие се цените на такви угостителски објекти.
Не знам зошто не го споредувате и со Апче, Вегера или некоја пицерија кога сте почнале да споредувате различен тип на објекти. Ова е тип на угостителски објект ко Мекдоналдс(кај нас нема други од овој тип), скап со необичен вкус (на повеќето што ќе им се свиѓа) само разликата е во големината. Не се споредливи ни со Седмица ни со отровот Вили, ни со нешто друго, единствено (сега за сега) може да се спореди со Мек, а за мене е подобар Бургер Кинг.
Ако гледате така можете и со кило леб и вода од чешма (за да не ви биде толку суво) да се најадете за 20 денари ама не е споредливо јадењето.
Повеќе тука што мрчат никогаш не ни пробале ама сепак се експерти за вкусот(иако има и вегетеријанци меѓу нив), уште го спомнуваат Стоилко или слични такви сендвичари со бајат помфрит неубав, со кечап и мајонез мешан со вода и бајати лепчиња (нормално пропорционално со цената) каде што повеќе луѓе имаат добиено тровање (вклучувајќи ме и мене) отколку што се имаат зачленето на форумов.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Тие ресторанчиња како Бургер Кинг и KFC се за чалам, ништо друго..да отидеш со другари/ки и да речеш „ете бевме у Бургер Кинг (ко демек јаката работа)“. Па оди си бре во Вили и најади се ко човек за 120 ден. Огромна плескавица со секакви сосови, пред тебе зготвена со проверено месо... (малце ко реклама звучеше ова ама стварно се јаки). Единствено за Starbucks не коментирам, тие вредат у секој случај... NewYork Cheesecake+ Starbucks Espresso Roast..уфф :love:

Kajgana Shop

На врв Bottom