Paypal конечно и во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
..vicot so PayPal ne e vo toa da se odlevaat devizi od Makedonija TUKU DA SE VLEVAAT. Ako e za kupuvanje toa ne e problem, covek e kako voda ..., sekogas ke go najde patot...nam PayPal ni e potreben za da NAPLATUVAME pari..rabotejki i prodavajki na internet ,toest kako osnoven , opsto prifaten nacin na brzo, sigurno, EFTINO i efikasno plakanje.
Edna od grmuskite vo koja lezi zajakot Paypal-av e i zborot EFTINO.., koj sekoj znae deka e apsolutno sprotiven na zborot SKAPO...so koj pak zbor se opisuvaat proviziite na nasite banki... :)
А што имаме ние од Мкд да понудиме за продавање? Продавачите од УСА ти продаваат ипад2 кој кошта $800, а ти нив ќе им продадеш...? краставици?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.242
Поени од реакции
23.811
буквално што сакаш, гоблен од бабати, старо радио на ламби, шлем германски , буквално што сакаш и што ке ти падне на памет.
тоа ти е како реклама5 и пазар3 за цел свет.
а ако планирате бизнис и тоа можете само малце на нет пробуричкајте. имате пазар од 6 милијарди а не 2 милиони!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
А што имаме ние од Мкд да понудиме за продавање? Продавачите од УСА ти продаваат ипад2 кој кошта $800, а ти нив ќе им продадеш...? краставици?
da.......lubenici, dinji , neinventivni budaletinki...domati i patati.., crvena kapija da ne zborime..... :) , a inaku klon na toj iPad2 bi mozele i nie da kupime vo Kina i da go prodavame za $760 , pri sto kinezot KOMU SME MU GO PLATILE $300...direktno ke go isprakja kade treba, a plakanjeto ke bide so PajPal, ama so simnuvanje NA KJAROT na tvojata bankova smertka vo MKD....i so platen personalen danok vo MKD....

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Има, сум видел инвентивни продавачи од Македонија што знаат солидно да продаваат на Ebay, само треба размислување out of the box.
Моја проценка е дка мин 10-20 милиони евра ќе добие македонија плус ако добиеме пајпал, и тоа во првата година од користењето.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
da.......lubenici, dinji , neinventivni budaletinki...domati i patati.., crvena kapija da ne zborime..... :) , a inaku klon na toj iPad2 bi mozele i nie da kupime vo Kina i da go prodavame za $760 , pri sto kinezot KOMU SME MU GO PLATILE $300...direktno ke go isprakja kade treba, a plakanjeto ke bide so PajPal, ama so simnuvanje NA KJAROT na tvojata bankova smertka vo MKD....i so platen personalen danok vo MKD....
Абе имаш moneygram за тоа.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Не е скапо ефтино е, провизијата се движи од 5 до максимум 7% за прекуокеански трансфер.
Парите кои ми ги праќаат ги подигам на шалтер, а Американците го прават дигитално без да ја напуштаат комоцијата на канцеларијата.

До нас е проблемот, од она што можев да го разберам не го имплементираат електронското плаќање затоа што бреинаците од народна банка мануелно ја водела евиденцијата за влезени девизи, ненормална работа што да ти расправам.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Не е скапо ефтино е, провизијата се движи од 5 до максимум 7% за прекуокеански трансфер.
Парите кои ми ги праќаат ги подигам на шалтер, а Американците го прават дигитално без да ја напуштаат комоцијата на канцеларијата.

До нас е проблемот, од она што можев да го разберам не го имплементираат електронското плаќање затоа што бреинаците од народна банка мануелно ја водела евиденцијата за влезени девизи, ненормална работа што да ти расправам.
http://www.bbc.co.uk/news/business-14679595

na narod mu treba plakanje kade musterijata so edno KLIK kupuva, se drugo e veter..... :)

Член од
24 април 2008
Мислења
11.050
Поени од реакции
12.592
https://cms.paypal.com/uk/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=ua/upcoming_policies_full&locale.x=en_US

Нова полиса и нови правила на PayPal, кои стапиле на сила на 7 септември 2011.

И тука се спомнуваат Македонија, Србија и Црна Гора во повеќе наврати, но и понатаму не може да се регистрира PayPal account од овие држави.

Ајде да претпоставиме дека во новата полиса и нови правила на PayPal кои допрва треба да стапат на сила на 24 септември 2011, Македонија била по грешка спомната.

Дури и да е така, сепак ова е понова полиса и понови правила на PayPal кои веќе стапиле на сила на 7 септември 2011 и иако и понатаму не може да се регистрира PayPal account од Македонија, Србија и Црна Гора, сепак, останува фактот дека повторно се спомнати во соопштение на PayPal за понова полиса и понови правила, а тоа тешко дека ќе да е грешка.

Но бидејќи и понатаму не може да се регистрира PayPal account од Македонија, останува да чекаме да поминат уште 13 дена, па да видиме што ќе биде од 24 септември 2011 па понатаму.

Член од
11 септември 2011
Мислења
358
Поени од реакции
608
Еј супер ќе може да го вадам милиончето на Pay Pall од косоварите. Јако

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
https://cms.paypal.com/uk/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=ua/upcoming_policies_full&locale.x=en_US

Нова полиса и нови правила на PayPal, кои стапиле на сила на 7 септември 2011.

И тука се спомнуваат Македонија, Србија и Црна Гора во повеќе наврати, но и понатаму не може да се регистрира PayPal account од овие држави.

Ајде да претпоставиме дека во новата полиса и нови правила на PayPal кои допрва треба да стапат на сила на 24 септември 2011, Македонија била по грешка спомната.

Дури и да е така, сепак ова е понова полиса и понови правила на PayPal кои веќе стапиле на сила на 7 септември 2011 и иако и понатаму не може да се регистрира PayPal account од Македонија, Србија и Црна Гора, сепак, останува фактот дека повторно се спомнати во соопштение на PayPal за понова полиса и понови правила, а тоа тешко дека ќе да е грешка.

Но бидејќи и понатаму не може да се регистрира PayPal account од Македонија, останува да чекаме да поминат уште 13 дена, па да видиме што ќе биде од 24 септември 2011 па понатаму.
Epa nema poftorno istata greska da ja napravat ako nekoi luge dobile izvestuvanje deka greskata ke bide ispravena a sega so najnovovo pak Makedonija stoi.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.050
Поени од реакции
12.592
На својот профил на една од социјалните мрежи, еден водител на дневна вечерна емисија на една национална и сателитска телевизија, намерно не ги спомнувам за да не им правам бесплатен маркетинг, објавил дека го контактирал министерот за информатичко општество, Иво Ивановски, кој го известил дека сите држави од Балканот кај кои сеуште не се достапни услугите на PayPal, ќе можат да ги користат услугите на PayPal, но не од 24 септември 2011, туку од јануари 2012.

Лично, повеќе им верувам на соопштенијата на PayPal, отколку на актуелната влада на Република Македонија.

И јас еднаш преку e-mail го контактирав министерот за информатичко општество Иво Ивановски уште пред 2 или 3 години, не помнам точно, и истиот тој Иво Ивановски кој и до денешен ден е министер за информатичко општество, ме извести дека Министерството за Информатичко Општество не е надлежно за достапноста на услугите на PayPal во Република Македонија.

Значи, од една страна се фали по весниците и телевизиите дека PayPal ќе почне да ги нуди своите услуги во Македонија, прво велеше во 2009, па потоа во 2010, па на почетокот на 2011 спомна дека PayPal ќе почне да ги нуди своите услуги во Македонија во текот на 2011 година, а сега на овој баткава кој глуми непартиски и независен новинар, а веќе 2 години по ред ја фали актуелната влада, наводно му рекол дека PayPal ќе почнел да ги нуди своите услуги во сите останати држави на Балканот во кои во моментов не ги нуди истите, но не од 24 септември 2011, туку од јануари 2012, а од друга страна, пред 2 или 3 години, на мене преку e-mail убаво ми потенцираше дека не е надлежен за достапноста на услугите на PayPal во Република Македонија.

Затоа јас повеќе доверба имам во соопштенијата на PayPal, отколку во тоа што ќе каже актуелната влада на Република Македонија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom