Протест против смена на името - Плоштад Македонија, 8 септември 12:00 ч.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Grci nose transparente na kojima piše “Makedonija je Grčka” i pogrdne riječi, a stalno ističu i zastavu Vergine, prenijeli su makedonski mediji. Na makedonskom graničnom prelazu “Bogorodica” potvrđeno je da su sa grčke strane granice u toku protesti.
http://www.pcnen.com/portal/2011/09/04/grci-blokirali-granicu-sa-makedonijom/

P. S. Ne bidete GLUVCI- IZLEZETE NA PROTESTOT na 08.09.2011 !!!

P.P.S. MNOGU sakam da go vidam Branko i celo SDSM na protes za zachuvuvanje na imeto Makedonija

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
MNOGU sakam da go vidam Branko i celo SDSM na protes za zachuvuvanje na imeto Makedonija
:pos: Тие нема ни на прославата да присуствуваат, а камо ли за името да протестираат. Всушност, они и не се потребни, потребен е само народот. Без разлика дали е за позиција или опозиција, сите треба да излезат!

Некој што е поинформиран, на 7-ми ќе се дели пропаганден материјал? Јас би се вклучил тогаш да помогнам нешто ако треба... само тешко да се дојде до контакт со организаторите...

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
:pos: Тие нема ни на прославата да присуствуваат, а камо ли за името да протестираат. Всушност, они и не се потребни, потребен е само народот. Без разлика дали е за позиција или опозиција, сите треба да излезат!

Некој што е поинформиран, на 7-ми ќе се дели пропаганден материјал? Јас би се вклучил тогаш да помогнам нешто ако треба... само тешко да се дојде до контакт со организаторите...
tokmu zatoa i pishav- deka goooooooolema zhelba mi e (hahahahaha)
se e jasno
so ova go potvrduvaat samo svojot antimakedonski stav
za ne dojdesh na proslava na nezavisnost na svoja drzhava KAZHUVA samo edno- deka ne ja ni pochituvash ni nea ni narodot
mnogu Vaskovci Gligorovi/vievichi imame

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880

Не е тешко. Пиши му на Персеј, ако не можеш да се снајдеш со нив да им помагаш дојди мене помагај ми на 7ми ќе ја фарбам собата, па другиот ден ќе одиме на протест.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
tokmu zatoa i pishav- deka goooooooolema zhelba mi e (hahahahaha)
se e jasno
so ova go potvrduvaat samo svojot antimakedonski stav
za ne dojdesh na proslava na nezavisnost na svoja drzhava e isto ko da ne ja ni pochituvash ni nea ni narodot
mnogu Vaskovci Gligorovi/vievichi imame
Реално, можеби и не се работи за антимакедонска политика колку што е терање инает и контрирање на се. Не знаат како да бидат во опозиција. Секојдневно прават катастрофални грешки и ни на крај памет не им е да се извлечат од нив. Заради поединци кои не се свесни колку губат поради инаетење се создава слика дека сите нивни симпатизери се согласуваат со тоа што тие се против одлуки и случувања од државен интерес. Јас не се сомневам дека на прославата ќе има и симпатизери на СДС, тоа е општ македонски празник, без разлика на партиска определеност. Нормално е дека ќе го организираат тие кои моментално се на власт. Тие кои се во опозиција, за да соберат повеќе поени кај лекторатот треба да подадат рака и да си честитаат со конкуренцијата. Вака само губат... И јас сум против двата табора, но сум Македонец. Мене ми значи тоа што славиме 20 години независност и апсолутно не ми е важно кој моментално се затекнал да организира. Јас ја плаќам прославата и јас сакам да уживам во неа. Инаетењето ќе го оставиме за после 9-ти септември, а на 8-ми паметно е да сме сите заедно. :)
--- надополнето: Sep 4, 2011 3:15 PM ---
Не е тешко. Пиши му на Персеј, ако не можеш да се снајдеш со нив да им помагаш дојди мене помагај ми на 7ми ќе ја фарбам собата, па другиот ден ќе одиме на протест.
Хaхаха ако е од државен интерес фарбањето ќе дојдам, нема проблем :)

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114

od deneshniot gejski protest na granichniot premin Bogorodica

mhm

Член од
14 февруари 2011
Мислења
19
Поени од реакции
7
Што бидна со протестов? Гледам многу тивки сте, ке има ли утре воопшто протест ?

Kajgana e sranje

Македонија Шампион
Член од
9 април 2010
Мислења
225
Поени од реакции
64
кој ќе протестира утре на плоштад ќе биде тепан

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
па алфи малфи волци жирафи
имат тамо еден куп специјални единици, цело животинско царство
па верувам сакат за утре да им биде чист плоштадот
Смешки. Протестот е од 12 прославата е од 18. Ние нема да кампуваме на плоштад.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
На името на државата не смее да се става прекар(y)
Ванковска тврди дека спорот кој е натметан од Грција, е незамислив за меѓународните односи и таков случај досега не забележан.
-Од ниеден народ досега не се барало да си го смени името. Ниту пак стои таков услов во копенхагеншите документи на ЕУ, како услов за интеграција на Македонија во ЕУ. Промената на името ќе предизвика промени во многу сфери, како од промена на интернет доменот кој завршува со МК, потоа МКД за валутата. Затоа не е така едноставно да се смени името. Нема потреба да го менуваме името како услов за интеграција во ЕУ, која пак, според одредени аналитичари, е пред тешки предизвици за нејзин опстанок- вели Ванковска.
Меѓународната заедница да сакаше да ни го смени имети, ќе го направеше тоа, но тие сакаат, ние самите да си го смениме, да капитулираме. А тие да си го тргнат овој проблем – смета Ванковска.
Таа е против граѓаните да се изјаснуваат на референдум за промена на името. Причината е поради тоа што не може да се очекува од граѓаните да знаат какви ќе бидат последиците од евентуална промена на нашето уставно име.
Ванковска го оспорува и предлогот за двојна формула, според која ние ќе си го задржиме името за внатрешна употреба, и нема да го менуваме Уставот, а надвор како сакаат да не викаат. Според неа, двојната формула значи промена на името.
- И една буква кога ќе се смени во името на државата, станува збор за промена на името. Затоа не смее да се менува името со додавање на прекар или надимак – смета Ванковска
Таа е критична и спрема академската заедница, односно интелектуалците, кои имаат одговорност да ги изнесуваат националните ставови. Таа им препорачува да не бидат поткупливи, туку истрајни.
Повеќе за ставовите и мислењата на проф. д-р Биљана Ванковска слушнете го видео материјалот на следниот линк;

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
КАДЕ СТЕ БЕ?!!!!!!!!!!!?!!!!!!!!!!!!!!!!
за 15 минути сииииииииииииите на плоштад

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
КАДЕ СТЕ БЕ?!!!!!!!!!!!?!!!!!!!!!!!!!!!!
за 15 минути сииииииииииииите на плоштад
Отидов на плоштад во 12:10, се вртев околу плоштад ко луд едно 10 пати, нигде не видов никого со некаков транспарент или било што, само обични луѓе што се нашле на плоштадот да се сликаат пред спомениците....
Толку од протестот, глувци испаднавме.... :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom