Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.298
Lord of the Rings го вброја заедно со Twilight, Avatar и овај шо го рецензираше?

I DON'T WANT TO LIVE ON THIS PLANET ANYMORE![/quote]

Зборував за содрзината. Во кој од филмовите не вклучено воспоставувањето на рамнотежа?
Како продукција многу јасно дека господарот на простените нема конкуренција.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Што мислите за 28 days later и 28 weeks later? Прво се залетав по овој со неделите па среќа видов дека овој со деновите е прв дел зошто мразам прво гледање на втор па на прв дел. Вредат ли да се гледаат филмовиве, или првиот да а вториот не и такви ми ти рабоќе?
Се согласувам со Болиглава, дефинитивно едни од најдобрите зомби филмови некогаш направени, посебно првиот, на кој режисер е Danny Boyle. Одлична пост-апокалиптична атмосфера, а секако тоа што дејствието се одвива во Англија допринесува многу за таквата атмосфера. Вториот филм е и повеќе од солидно продолжение, така да ти ги препорачувам и двата.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.643
Последен гледан филм ми е 'Friends With Benefits', го гледав на KINOTEKA.mk со македонски превод.
Супер филмче, Justin ќе има сјајна кариера во Холивуд
Што да ти кажам, актериште е...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Што да ти кажам, актериште е...
Тој е тој новиот актер што го збореа сите? :)

p.s. Со Јонзе сум за Хатавеј и Франко.
p.p.s. @Wot, и јас би ја гледал Хатавеј, но не на оскари :icon_lol:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Што мислите за 28 days later и 28 weeks later? Прво се залетав по овој со неделите па среќа видов дека овој со деновите е прв дел зошто мразам прво гледање на втор па на прв дел. Вредат ли да се гледаат филмовиве, или првиот да а вториот не и такви ми ти рабоќе?
Кратко и јасно, да.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Се согласувам со Болиглава, дефинитивно едни од најдобрите зомби филмови некогаш направени, посебно првиот, на кој режисер е Danny Boyle. Одлична пост-апокалиптична атмосфера, а секако тоа што дејствието се одвива во Англија допринесува многу за таквата атмосфера. Вториот филм е и повеќе од солидно продолжение, така да ти ги препорачувам и двата.
Јас имам прашање - дали е апла хорор филм, или онака хорор колку што е Resident Evil (што не е никаков хорор ако ме прашуваш мене :) ). Бидејки не сум многу по хорор филмовите па доколку е хорор елементот колку во рамките на еден Resident Evil мислам дека би било фино.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Јас имам прашање - дали е апла хорор филм, или онака хорор колку што е Resident Evil (што не е никаков хорор ако ме прашуваш мене :) ). Бидејки не сум многу по хорор филмовите па доколку е хорор елементот колку во рамките на еден Resident Evil мислам дека би било фино.
Па не, не би рекол дека се до толку страшни, сега зависи како за кого нели. Но не е класичен хорор, она што овие два филма ги прави страшни на некој начин е колку реално изгледаат, прилично тензични филмови се. Инаку и јас не сум толку по хорор филмовите, ако тоа ти кажува нешто...

A

Auditore

Гостин
Претпоставувам дека повеќето го имате гледано филмот Сенки од Милчо Манчевски, може на кратко да ми објасните што се работи во филмот и дали вреди да се гледа на ЈуТуб, конечно неделава имам слободно време па сакав да го искористам на филмови, поздрав :)))

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.643
Претпоставувам дека повеќето го имате гледано филмот Сенки од Милчо Манчевски, може на кратко да ми објасните што се работи во филмот и дали вреди да се гледа на ЈуТуб, конечно неделава имам слободно време па сакав да го искористам на филмови, поздрав :)))
Сенки ти е хорор/трилер/мистерија/еротика, за инает на многу хорор/трилер/мистерии/ во холивуд кои по 80-тите никако да го уфрлат последниот жанр во калакурницата. Како таков, Сенки е идентична копија на неколку холивудски филма, миксиран со славниот серијал Емануела.

Не прашувај многу зошто ќе ти го спојлерираат. Земи симни го, каков youtube...

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Леле иронија. 8ми септември е, а на Канал5+ имаа(т) српска филмска вечер. Јас изгледав два.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.378
Поени од реакции
4.924
ок. ми треба некој да ги наведи Star Wars филмовите од првиот па натаму.. или линк со сите филмови ?? фала :coffee:

Kajgana Shop

На врв Bottom