аллександар
Вечно ненаспан
- Член од
- 5 мај 2006
- Мислења
- 7.381
- Поени од реакции
- 2.522
па и треба !Има. Претходно со Финска мечот го даваа на тој на City Gallery што е...
па и треба !Има. Претходно со Финска мечот го даваа на тој на City Gallery што е...
Оооо ти се молам не прави споредба со Америка. Далеку назад сме, со светлосни години. Тие се независни повеќе од 200 години така да имаат што да слават (така да се изразам) а невработеноста им е повеќе од двојно помала од нашата (повеќе од 1/3 од 2 000 000 раја, ужас ) и плус смешна, 44 милиони од 300 и кусур милиони, некаде 13 % ма ајде. Макар што немаше ни толку да им е ако не започнуваа војни наќоро последниве 10 години кај ќе им текне.Те читам цела тема и морам да ти кажам дека ептен си ги измешала работите, колку што си во право толку си и во криво за се досега што си напишала. Седни и прочитај се ќе видиш од која во која крајност одиш со поимиве. Сфати дека животов на никој не му е толку розев како што мислиш дека треба (не само кај нас во Македонија). А, ако сакаш да помогниш можиш и самата да покрениш иницијатива, така цел свет функционират.
За пример, Америка имаш над 44 милиони сиромашни па државата пак секоја година слави независност. И после ти се најде да речиш дека Македонија била за нигде и дека прославава е залудно трошење на пари? Епа мацо какво е такво е кај нас ти си должна како и секој од нас да си ја почитуваме државава и немаш никакво право да плукаш по неа (нас), а ако нешто не ти се допаѓа имаш многу невладини организации кои успеале или пак зачлени се во некоја партија и измени нешто мило ќе ни е
И те чекаме на 8ми на плоштад во Скопје.
Е тука ви најголемата грешка на младиве. Шо сите чекате некој за вас прво да стори нешто, па вие после за возврат. Затоа сите флегми сте и се шлајте по кафичи од сабајле до вечер наместо да учите или работите нешто, па после Грујо крив ви е, немало работа, државата не чинела...Оооо ти се молам не прави споредба со Америка. Далеку назад сме, со светлосни години. Тие се независни повеќе од 200 години така да имаат што да слават (така да се изразам) а невработеноста им е повеќе од двојно помала од нашата (повеќе од 1/3 од 2 000 000 раја, ужас ) и плус смешна, 44 милиони од 300 и кусур милиони, некаде 13 % ма ајде. Макар што немаше ни толку да им е ако не започнуваа војни наќоро последниве 10 години кај ќе им текне.
Никаде не реков дека негде е розово, само дека претежно државите не се толку глупави на профуцкаат милиони на беспотребни спектакли.
А не сум должна ама баш ИЧ да ја почитувам државата кога неа ја боли третото ма*е за мене и за моите родители и за претходните предци. Го знаеш она на Кенеди „don't ask what your country can do for you, ask what you can do for your country“ ? Епа не е така, точно обратно. Државата треба прва да направи нешто за тебе, да те симулира, охрабри да правиш ти после за неа. А извини во што тоа успеале некои невладини во Македонија??? И да се зачленам во партија ќе треба да излижам 2524787587 изнасени газови за да ми дадат работа што ќе е со статус пендинг на секои 4-5 години
Скопје не доаѓам затоа што не сум во МК, а и да бев немаше пак да дојдам, ќе си славев каква-таква независност во двор со добра скара, добра македонска чалгија и со одлично друштво. Поздрав
Ако сакаш да промениш нешто околу тебе, почни прво од тебе.Оооо ти се молам не прави споредба со Америка. Далеку назад сме, со светлосни години. Тие се независни повеќе од 200 години така да имаат што да слават (така да се изразам) а невработеноста им е повеќе од двојно помала од нашата (повеќе од 1/3 од 2 000 000 раја, ужас ) и плус смешна, 44 милиони од 300 и кусур милиони, некаде 13 % ма ајде. Макар што немаше ни толку да им е ако не започнуваа војни наќоро последниве 10 години кај ќе им текне.
Никаде не реков дека негде е розово, само дека претежно државите не се толку глупави на профуцкаат милиони на беспотребни спектакли.
А не сум должна ама баш ИЧ да ја почитувам државата кога неа ја боли третото ма*е за мене и за моите родители и за претходните предци. Го знаеш она на Кенеди „don't ask what your country can do for you, ask what you can do for your country“ ? Епа не е така, точно обратно. Државата треба прва да направи нешто за тебе, да те симулира, охрабри да правиш ти после за неа. А извини во што тоа успеале некои невладини во Македонија??? И да се зачленам во партија ќе треба да излижам 2524787587 изнасени газови за да ми дадат работа што ќе е со статус пендинг на секои 4-5 години
Скопје не доаѓам затоа што не сум во МК, а и да бев немаше пак да дојдам, ќе си славев каква-таква независност во двор со добра скара, добра македонска чалгија и со одлично друштво. Поздрав
Подобра идеја ќе беше огномет од цицките, ко Кети Пери.толку материјал е употребен за да се направи,350 метри свила..ке биде голем сигорно али 350 метра
--- надополнето: Sep 7, 2011 10:08 AM ---
Првична замисла била калиопи да пее,али не можеле да го изведат тоа со кранот..
Разликата не е во стажот на независност туку во квалитетот. Македонската независност е условена или уценета независност, т.е. формална независност. Македонската и америчката независност се две крајности, оддалечени светлосни години една од друга. Тие слават реалност, ние чиста симболика.Оооо ти се молам не прави споредба со Америка. Далеку назад сме, со светлосни години. Тие се независни повеќе од 200 години така да имаат што да слават (така да се изразам) а невработеноста им е повеќе од двојно помала од нашата (повеќе од 1/3 од 2 000 000 раја, ужас ) и плус смешна, 44 милиони од 300 и кусур милиони, некаде 13 % ма ајде. Макар што немаше ни толку да им е ако не започнуваа војни наќоро последниве 10 години кај ќе им текне.
Не се угледувам на таквите, но тие се вртоглаво висок процент. А тинејџерка не сум веќе некое време туку 24 годишен студент кој од причини кои веќе ги наведов изгуби една година нестудирајќи и работејќи ко магаре за 5000 месецот. Начинот го најдов и заминавИ покрај тој факт има луѓе што успеале без упикување во комитети, партии, комисии...
Се кладам дека сите на форумов познаваме најмалце по еден што успеал во животот да почне од нула и да создаде некаков бизнис, напредува во кариерата... Тоа и ми беше целта на тинејџеркава што и’ одговорив. Нека не се огледува на таквите што не успеале во животот ради што одбрале „грешна партија“ или немале тетин на позиција. Нека ги отвори очите малце и нека види што има околу неа. На крајот од краиштата: кој сака да направи нешто, бара начин. Тој што не сака, бара причина.
Се извинувам за лапсусотНе се угледувам на таквите, но тие се вртоглаво висок процент. А тинејџерка не сум веќе некое време туку 24 годишен студент кој од причини кои веќе ги наведов изгуби една година нестудирајќи и работејќи ко магаре за 5000 месецот. Начинот го најдов и заминав