Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Г

Гучи

Гостин

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.610
Нема подобро од жилет, ама внимателно треба и ко за првпат мнооогу време. :sneaky:
И ќе имаш после и доле брада лол.. Ако више сакаш безболно купи си од пазарче машинка за шишање(300-400 ден) и шишај нула :)

Член од
30 август 2011
Мислења
87
Поени од реакции
41
незнам кај да прашам епа ај тука
сакам да пробам да се издепилирам доле има некое машко што има пробано да ме посоветува????
Земи си жилет, заеби депилација да не ти се одмили животот. Ќе вриштиш ко девица на прв секс. Само немој некој нискобуџетен од маалска бутка за 9 денари да купуеш, барем на тоа не штеди, зашо на секој потег со бричот автоматски ќе ти излегуваат 18 бубуљици. А така џабе си го бричел, кога ќе те види доле неебан ќе си останеш. И да, пред бричење земи ножици скастри влакната малце. Не е убаво чувството кога 2-3cm долго влакно ќе влезе во острицата на жилетот. Тоа не го сечеш, тоа го кинеш. А тоа боли.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Хахаххаххааа ллелеее се утепав од смеење со ова постовите за депилација...Иако не е љубовен проблем тоа :D еве јас ќе го посоветувам форумџијата да си купи крема за депилација Вит (околу 140 ден е) и за 3 мин ќе нема ниту едно влакненце...Брзо и безболно, штом не сака болка да трпи... :)

Иначе за мојов љубовен проблем на претходната страница, никаков совет не добив и од машки аспект нешо... :love:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Хахаххаххааа ллелеее се утепав од смеење со ова постовите за депилација...Иако не е љубовен проблем тоа :D еве јас ќе го посоветувам форумџијата да си купи крема за депилација Вит (околу 140 ден е) и за 3 мин ќе нема ниту едно влакненце...Брзо и безболно, штом не сака болка да трпи...:)

Иначе за мојов љубовен проблем на претходната страница, никаков совет не добив и од машки аспект нешо... :love:
Терај дур ти е убаво. Не си го оптоварувај мозокот со шо може да биде - фокусирај се на сегашноста, не мисли лошо пошо лошо се афектира на врската.

А за “маживе“ и нивниот проблем, машинка->брич->крема->депилација
Кремата ја стаив предпоследна пошо иако добар избор - толку е girly шо ќе ти е срам да каеш како си се средил.

Член од
30 август 2011
Мислења
87
Поени од реакции
41
Хахаххаххааа ллелеее се утепав од смеење со ова постовите за депилација...Иако не е љубовен проблем тоа :D еве јас ќе го посоветувам форумџијата да си купи крема за депилација Вит (околу 140 ден е) и за 3 мин ќе нема ниту едно влакненце...Брзо и безболно, штом не сака болка да трпи... :)

Депилацијата на интимните делови очигледно предизвикува поголем интерес отколку чувствата. :)
Инаку ај, еве јас да ти одговорам, затоа што и јас сум во истата ситуација со мојата бивша. Што уствари сеа како и твојот бивши, не ми е бивша моментално :)
Има една многу добра ствар што ја начекав пред некое време а иде вака - Broken love is like a broken glass. You can try to put a glue on it, and fix it, but it will never be the same.
Кога двајца биле во врска и постоело љубов во таа врска, после раскинувањето тешко да биде исто или подобро. И да сакате понатаму да успеете секогаш во иднина ке си наоѓате работи од минатото за кои што ќе си префрлате.
Сега имаш два избора: Тоа што сте раскинале и не идело, биднало. Или сакате да останете онака light без обврски сега, без многу замарање и чувства и да ви остане само задоволството, и ајде пак една изрека - Buy a pack of condoms. Put a condom on your heart and fuck your feelings. Use the others for the joy of the sex.
Или сакате да седнете, да направите озбилен муабет и пак да пробате со нешто озбилно.
Е сега, по она јас што го прочитав од тебе, мој совет би ти било да се држиш до првото. Зошто - И самата си свесна дека иднина за вас не постои. Дека имате проблеми што не можете да ги надминете, а сепак пак сте заедно, најверојатно затоа што уште ја има таа привлечност меѓу вас. Уживајте си додека можете, бидете пријатели, најдобри пријатели, или да не речам Friends with benefits, прајте работи што и на двајцата ќе ви причинуваат задоволство.
Чувствата - OUT.
Кога сте заедно задоволството, после тоа секој на своја страна и по свој пат. Сигурно има некој повреден и подобар и за двајцата којшто чека да биде најден. Само не претерувајте, од лично искуство, направете си некоја граница на интеракција или нешто слично, пробајте малце со самоконтрола, ако веќе сте се одредиле да бидете во light односи, нека остане тоа така, немој да се залажеш и иста грешка да направиш по втор пат.
Значи, уживање до максимум, без озбилни муабети и чувства, задоволството е тука, обострано сте среќни и нема потреба тоа да го уништете со нешто што веќе сте го пробале и не идело.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Депилацијата на интимните делови очигледно предизвикува поголем интерес отколку чувствата. :)
Инаку ај, еве јас да ти одговорам, затоа што и јас сум во истата ситуација со мојата бивша. Што уствари сеа како и твојот бивши, не ми е бивша моментално :)
Има една многу добра ствар што ја начекав пред некое време а иде вака - Broken love is like a broken glass. You can try to put a glue on it, and fix it, but it will never be the same.
Кога двајца биле во врска и постоело љубов во таа врска, после раскинувањето тешко да биде исто или подобро. И да сакате понатаму да успеете секогаш во иднина ке си наоѓате работи од минатото за кои што ќе си префрлате.
Сега имаш два избора: Тоа што сте раскинале и не идело, биднало. Или сакате да останете онака light без обврски сега, без многу замарање и чувства и да ви остане само задоволството, и ајде пак една изрека - Buy a pack of condoms. Put a condom on your heart and fuck your feelings. Use the others for the joy of the sex.
Или сакате да седнете, да направите муабет и пак да пробате со нешто озбилно.
Е сега, по она јас што го прочитав од тебе, мој совет би ти било да се држиш до првото. Зошто - И самата си свесна дека иднина за вас не постои. Дека имате проблеми што не можете да ги надминете, а сепак пак сте заедно, најверојатно затоа што уште ја има таа привлечност меѓу вас. Уживајте си додека можете, бидете пријатели, најдобри пријатели, или да не речам Friends with benefits, прајте работи што и на двајцата ќе ви причинуваат задоволство.
Чувствата - OUT.
Кога сте заедно задоволството, после тоа секој на своја страна и по свој пат. Сигурно има некој повреден и подобар и за двајцата којшто чека да биде најден. Само не претерувајте, од лично искуство, направете си некоја граница на интеракција или нешто слично, пробајте малце со самоконтрола, ако веќе сте се одредиле да бидете во light односи, нека остане тоа така, немој да се залажеш и иста грешка да направиш по втор пат.
Значи, уживање до максимум, без озбилни муабети и чувства, задоволството е тука, обострано сте среќни и нема потреба тоа да го уништете со нешто што веќе сте го пробале и не идело.
Помина и оваа вечер...Јас и он заедно...Имам чувство дека он е правиот лек за мојата импулсивност и темперамент (со него сум мирна и тивка како бубаче :D ) Од друга страна пак ми смета што он доминира во врската (све он знае, он е во право итн...) Трета работа - искрен е до максимум со мене (бев кај него вечерва и лаптопот му беше на масичката пред нас и си отвараше мејл, фб пораки пред мене си чита, одговара на нив, никакво криење...Секогаш ми ја кажува вистината во лице, па макар и да не е баш пријатна...) Независен дечко е...
Четврта работа - јас и он имаме тотално различни вкусови за све (музика, филм, книги, храна, излегувања итн...) - немаме ниту една допирна точка.
Но...Има малку поголеми проблемчиња од ова, кои не ги спомнуваме и двајцата, за да не се караме...А емоции постојат дефинитивно... :love: :love: :love:

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Си бараше совет ќе си го добиеш :P
Ај прво ќе ти кажам мое лично мислење според 1 пост
Терминот кој мене најмногу не ми се допадна е бивши. Ме асоцира на минато историја што и да е поминало. За ова имам и една поговорка чим лебот се скрши не се лепи. Но ти си знаеш најубаво за себе, ако ти е убаво продолжи напред!
За 2 пост следното: спротивности се привлекуваат тоа ти е чиста физика :P.
добра работа е што сте искрени но ако има проблеми обидете се да ги решите, зошто со ставање под тепих не се решава ништо само се одложува, а може да се одложува дур има место под тепихот, проблемот е што после?!?
Ако сметаш дека ти е убаво и тврдиш дека има емоции продолжи понатаму, но бидејки и самата велиш дека се сомневаш за понатаму Внимавај!
За крај да додадам дека секој сам си ја крои својата судбина (бар така викаат :))

Член од
8 септември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ми треба помош. Досега сум имал многу (10-тина) девојки, но не сум сакал ниедна од нив. Сега се заљубив во мојата другарка и не знам што да правам. Не знам како да и се пуштам, па ми треба помош. Кажете начин да ја фатам, оти многу ја сакам, ама страв ми е да не ме одбие, па после и да ја изгубам како другарка.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.560
Обидисе де кажи и како и што чуствуваш ако те одбие голема работа а ако после несака да ти биде другарка значи и не ти била никогаш вистинска другарка

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Ми треба помош. Досега сум имал многу (10-тина) девојки, но не сум сакал ниедна од нив. Сега се заљубив во мојата другарка и не знам што да правам. Не знам како да и се пуштам, па ми треба помош. Кажете начин да ја фатам, оти многу ја сакам, ама страв ми е да не ме одбие, па после и да ја изгубам како другарка.
Речи и "ако не сакаш да се фатиш со мене...скар"....и ако те одбие речи и се зезав...ако не честито женска.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Дечко иди на шалтер број 3 пишува тамо “Љубовни проблеми“ тамо ред чекаат тие како тебе.

Член од
8 септември 2011
Мислења
17
Поени од реакции
4
Pred da pochnam se izvinuvam shto moram latinica da pishuvam ne saka kirilica ne znam zashto ...
Vekje podolgo vreme se mislam dali da pobaram pomosh na forumive i se odluciv aj tuka da pisam, da slusnam tugo mislenje... Ocajna sum, raskinavme so deckoto po moja vina, mu pisuvav na bivsiot tajno i toj se dozna, mn mi e tesko prvo bevme nerazdelni drugari se sto pravevme, pravevme zaedno posle nekako spontano se ,,smuvavme,, i pocnavme vrska koja za zal traese 6 meseci, toj neizmerno me sakase celosno mi veruvase a jas go prokockav, si terav toplo-ladno so nego, a go sakav ama ete ne mozev da go prebolam bivsiot sepak bese toa ,,dolga vrska,, za moja vozrast ... Sega zaedno se vozime vo aftobus, zaedno odime na uclisite, imame isto drustvo, a se ignorirame eden so drug kako da ne postoime. Osudena sum da go gledam sekoj den, a ne mozam ni eden edinstven zbor da mu kazam ... Znam deka me saka, no premnogu e povreden, pregolema e gordosta za da prosti ... Nekolku pati mu pisav da se vidime, razgovaravme, no nervozata si go napravi svoeto .. Ne znam dali da mu pisam uste ednas, samo uste ednas, nadezta psoledna umira ... Go sakam i toj mene no se plasam deka kje ja zagubam i poslednata nadez koja tlee vo mene .. Ve molam kazete mi sto mislite, navreduvajte me, kritikuvajte me, no kazete mi kako da go vratam covekot sto go sakam ... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom