a be devojce prvo treba da znaes sto sakas dali go sakas nego za stalno ili samo da ti bide muvac. ako si resena za stalno ce mu kazes da bira, oti vaka ni znaes dali ce te izbere tebe ili pak nea, za toa vreme gubis drugi priliki drugi decki koi sigurno te sakaat, vaka kako sto vikas samata se mesas vo tugja vrska a toa ne e ubavo kad tad ce ti se vrati da znaes.jas go sakam, za nego nemozam da odgatnam so kakva cel ili ne znam sto go pravi seto ova volku vreme, pomognete mi kazete mislenje.nikogas ne sum napravila nesto za taa da doznae, nitu pak sum barala od nego da raskine so nea. zaedno se dolgo vreme, a jas se gledam so nego poveke od godina. ne se gledame cesto i sekogas koga se sretnuvame toj mi se javuva. jas skoro nikogas ne go baram, ne mu se javuvam nitu mu pisuvam. vo cela godina samo 2 pati mu se imam javeno po telefon i toa koga sum znaela deka 100% ne e so nea, bidejki ne ziveat vo ist grad. koga go zapoznav ne znaev deka ima devojka, poleka pocna da mi se dopagja. prv pat koga se izmuvavme veke znaev za nea ama go zasakav i seuste go sakam i toa mnogu. toj ne znae barem jas ne sum mu kazala, a so poteskotii se vozdrzuvam i od pokazuvanje ama ne znam kolku dobro mi odi toa koga sum pokraj nego. porano i jas mislev deka nikogas ne bi se mesala vo tugja vrska i fala bogu deka ne bi sakala mene toa da mi se sluci, ama srceto i razumot vo ovoj slucaj ne se soglasuvaat i ljubavta kon nego e poslilna od grizata na sovest i od se drugo. nemozam i ne sakam da se odkazam od nego da gi imam barem na ovoj nacin. normalno deka sakam i povekje ama, koga ne moze...
pola rabota ti e zavrsena vikni ja na prosetka sedni na klupata pogalija po kosta da ne bide naednas i baknija , ete ti vrska ne e tesko, na skola polesno se fajka zenska otkolku vo diskoПрво,заборавив ја еден битен детал На екскурзија бевме "комшии" во бус,игрици,асоцијации ова она,уз муабет нешо си тропкавме безвезе... ама ептен директно не
Сакам да кажам ме знае кој сум и ја знам која е/
неам мозок,тоа е проблемот ... али тоа е друг муабетДруже како јас што гледам ти немаш проблем, само немаш муда.
Сега да не се сфаќаме погрешно, ама ти немаш проблем, ти едноставно прашуваш како да се пуштиш на девојче. Ако некој треба да знае за тоа, тогаш си сигурно ти. Го знаеш девојчето, знаеш отприлика каков карактер има и што сака и ќе водиш по тоа. Ние тука можеме да ти кажеме 10 начини, ама не знаеме како ќе изреагира на тоа дека секој си е посебен карактер. Можеби за мене или за некој друг член на форумот еден начин е совршен, ама за неа да е катастрофален. Пробај сам, тоа ќе ти биде најпаметно. Во случај ако работите не тргнат како што треба после ќе дискутираме што да се преземе.неам мозок,тоа е проблемот ... али тоа е друг муабет
... готово,не е битно веќе ништо крај на муабетот продужете со проблемот на мелани/Сега да не се сфаќаме погрешно, ама ти немаш проблем, ти едноставно прашуваш како да се пуштиш на девојче. Ако некој треба да знае за тоа, тогаш си сигурно ти. Го знаеш девојчето, знаеш отприлика каков карактер има и што сака и ќе водиш по тоа. Ние тука можеме да ти кажеме 10 начини, ама не знаеме како ќе изреагира на тоа дека секој си е посебен карактер. Можеби за мене или за некој друг член на форумот еден начин е совршен, ама за неа да е катастрофален. Пробај сам, тоа ќе ти биде најпаметно. Во случај ако работите не тргнат како што треба после ќе дискутираме што да се преземе.
Поздрав...
Ти го сакаш, ама он не те сака бе девојче. Зошто се измачуваш? Ако искрено сакал да биде со тебе, ќе ја остаел девојка му. Ти си му играчка и доаѓа кај тебе ко ќе му скурчи цурата, ко ќе му пререче нешо или ко ќе има добиено. Зарем до толку не се цениш себе и дозволуваш на некој мочко да праи палома од тебе (искористи и фрли)?jas go sakam, za nego nemozam da odgatnam so kakva cel ili ne znam sto go pravi seto ova volku vreme, pomognete mi kazete mislenje.nikogas ne sum napravila nesto za taa da doznae, nitu pak sum barala od nego da raskine so nea. zaedno se dolgo vreme, a jas se gledam so nego poveke od godina. ne se gledame cesto i sekogas koga se sretnuvame toj mi se javuva. jas skoro nikogas ne go baram, ne mu se javuvam nitu mu pisuvam. vo cela godina samo 2 pati mu se imam javeno po telefon i toa koga sum znaela deka 100% ne e so nea, bidejki ne ziveat vo ist grad. koga go zapoznav ne znaev deka ima devojka, poleka pocna da mi se dopagja. prv pat koga se izmuvavme veke znaev za nea ama go zasakav i seuste go sakam i toa mnogu. toj ne znae barem jas ne sum mu kazala, a so poteskotii se vozdrzuvam i od pokazuvanje ama ne znam kolku dobro mi odi toa koga sum pokraj nego. porano i jas mislev deka nikogas ne bi se mesala vo tugja vrska i fala bogu deka ne bi sakala mene toa da mi se sluci, ama srceto i razumot vo ovoj slucaj ne se soglasuvaat i ljubavta kon nego e poslilna od grizata na sovest i od se drugo. nemozam i ne sakam da se odkazam od nego da gi imam barem na ovoj nacin. normalno deka sakam i povekje ama, koga ne moze...
Прво молам те, кажи ни колку години си, за да знаеме што да ти кажеме.jas go sakam, za nego nemozam da odgatnam so kakva cel ili ne znam sto go pravi seto ova volku vreme, pomognete mi kazete mislenje.nikogas ne sum napravila nesto za taa da doznae, nitu pak sum barala od nego da raskine so nea. zaedno se dolgo vreme, a jas se gledam so nego poveke od godina. ne se gledame cesto i sekogas koga se sretnuvame toj mi se javuva. jas skoro nikogas ne go baram, ne mu se javuvam nitu mu pisuvam. vo cela godina samo 2 pati mu se imam javeno po telefon i toa koga sum znaela deka 100% ne e so nea, bidejki ne ziveat vo ist grad. koga go zapoznav ne znaev deka ima devojka, poleka pocna da mi se dopagja. prv pat koga se izmuvavme veke znaev za nea ama go zasakav i seuste go sakam i toa mnogu. toj ne znae barem jas ne sum mu kazala, a so poteskotii se vozdrzuvam i od pokazuvanje ama ne znam kolku dobro mi odi toa koga sum pokraj nego. porano i jas mislev deka nikogas ne bi se mesala vo tugja vrska i fala bogu deka ne bi sakala mene toa da mi se sluci, ama srceto i razumot vo ovoj slucaj ne se soglasuvaat i ljubavta kon nego e poslilna od grizata na sovest i od se drugo. nemozam i ne sakam da se odkazam od nego da gi imam barem na ovoj nacin. normalno deka sakam i povekje ama, koga ne moze...
кога гледаш дека сте различни како црнец и белец зошто уште се мислиш .Заедно сме веќе година и три месеци. На почетокот се беше супер, али последниве неколку месеци полека полека сфаќам дека тој едноставно не е за мене и јас не сум за него, премногу сме различни. Едноставно ја нема повеќе страста, забавата, уживањето. Врската ни се сведува на дремење кај мене или кај него, секс скоро и да нема, едвај некад, и тоа ми е скроз безвезе.
Пробав да му раскинам пред некое време, бев искрена и му кажав се што мислам.Тој ова многу тешко го прифати, во таа цела недела додека бевме раскинати, постојано ми праќаше пораки како сум го повредила, колку ме сакал пазел чувал а јас на него вака, како се што сме планирале пропаднало у вода преку ноќ, како никој немал да ме сака повеќе, ми доаѓаше на врата и сл. Сево ова направи да почувствувам грижа на совест-видов не видов, се сожалив и се смиривме. Знаев дека ќе биде полошо, врска од сожалување не бидува, ама ете, "морав".
Не помина ни месец од тогаш, рековме ќе пробаме полабаво, да имам простор да дишам. Не издржа така ни 3 дена, пак почна се по старо.
И еве, пак дојдов до точка кога не можам да го гледам.Ми фали стариот слободен живот, сакам да се забавувам, да излегувам, а не да терам пензионерски живот на моиве бааги млади години.
Како да се отарасам од него?! Како да соберам сила и да му го скршам срцето без око да ми трепне?! Мора ли да биде на најгрубиот начин за да сфати?