US OPEN 2011

• Креатор на темата сашенко
  • Време на започнување

Кој ќе победи во машка и во женска конкуренција?

• Вкупно гласачи
    100
Статус
Затворена за нови мислења.
P

PewDiePie

Гостин
Федерер ќе прај проблеми, така ми мириса мене, ништо чудно и човекот да го освои последниот гренд слем во неговата кариера, ако игра како што играше до сега :)
Нареден меч му е со Цонга, ќе видиме колку е моќен против него.
Многу потценувачки глупости напишани на едно место,се гледа дека следиш тенис од вчера.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.370
Многу потценувачки глупости напишани на едно место,се гледа дека следиш тенис од вчера.
Кој е потценет?
Тоа што реков дека можно е да го освои последниот гренд слем во кариерата?
Па човекот веќе има 30 години, плус не е ова пред 2-3 години кога само тој играше тенис, денес играат и други ;)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Е овиве фановиве на Федерер никако неможам да ги разберам мислат уште е тоа време кога само тој играше,сега наместо да се молат да го освои барем и овој,17 ќе биде недостижна бројка тие мислат дека допрва ќе се врати стариот Роже и ќе почне да освојува одново.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Due to this forecast, the USTA is cancelling the Tuesday, September 6 Day Session (session #17), and the Tuesday, September 6 Night Session (session #18). Play will resume tomorrow, Wednesday, September 7 at 11 a.m. ET, gates open at 10 a.m. ET, weather permitting.

Oд официјалната на УС ОПЕН, значи дури утре тенис.

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Гласав на федерер бидејки е цар на оваа подлога ! според мене федерер ги има најголемите шанси да го освои ... но може цонга да му напраи проблеми сеа ...

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Се стручни лица испаднаа на форумот, а Македонија и да нема стручни кадри... Чудно, зар не?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Е овиве фановиве на Федерер никако неможам да ги разберам мислат уште е тоа време кога само тој играше,сега наместо да се молат да го освои барем и овој,17 ќе биде недостижна бројка тие мислат дека допрва ќе се врати стариот Роже и ќе почне да освојува одново.
Не викаме дека ќе се врати стариот Роже, туку и да го освои овој дека можеби нема да му е последен. Ќе дојде и Рафа за кратко на негова возраст и вие истово ќе го зборите ајт.

С

сашенко

Гостин
Абе може да освои не збори така.Моментално само Новак и Рафа му се сериозни пречки.Да му се погоди ждребот до финале и да не се премори,ке може да издржи едно машко финале како ништо.Не забравил да игра тенис уште.Човекот е измислен за играва, ке му се погоди моментот и ке не изненади сите пак.Денес не е тешко да освиш Гренд Слем.Барем не за некој како него што ако запне сериозно ко од шала ке стига до полуфиналиња.А и не е до толку стар, види ги фудбалерине на 35-6 години што прават.Не е исто со тенисот разбирам ама Федерер може да ја врати формата брзо и 2 Гренд слема се реална цел за него.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Колку сакам да се сретне Џокович со Роџер во полуфинале и да го прегази ...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.370
Не викаме дека ќе се врати стариот Роже, туку и да го освои овој дека можеби нема да му е последен. Ќе дојде и Рафа за кратко на негова возраст и вие истово ќе го зборите ајт.
Па тоа е стариот Роже...
Со самото освојување на гренд слемови се враќа стариот Роже, бидејќи навикна тој, а и неговите фанови на гренд слем титули..
Ама мора да признаете дека и нема време за него.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па тоа е стариот Роже...
Со самото освојување на гренд слемови се враќа стариот Роже, бидејќи навикна тој, а и неговите фанови на гренд слем титули..
Ама мора да признаете дека и нема време за него.
За мене враќање на стариот Роже би било 5 годишна доминација како што ја имаше :) Тоа ни во најлудите сништа не би можело да се врати, јас целев на освојување по некој гренд слем, тек - тук. А за прегазување фан на Ноле после она што се случи пред некој месец не знам колку би требало да си дава на право да лета :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.370
За мене враќање на стариот Роже би било 5 годишна доминација како што ја имаше :) Тоа ни во најлудите сништа не би можело да се врати, јас целев на освојување по некој гренд слем, тек - тук. А за прегазување фан на Ноле после она што се случи пред некој месец не знам колку би требало да си дава на право да лета :)
Максимум два гренд слема можи да освои (и тоа оптимистички гледано..), и тоа ако се повреди некој од главните фаворити, како што тргнала работата тој можи набрзо да го изгуби и третото место на АТП листата ако продолжи да игра Мареј како што треба, а запнаа веќе и другите тенисери..
Неможи фан на Новак да збори за прегазување(детски муабети), бидејќи Новак за да стигни барем блузи Роже треба уште многу фурни леб да јади, ама ете малце по малце почнува неговата доминација во тенисот ако можи така да се наречи и секој негов фан би се надевал на тоа, и не е работата за летање.. моментално тешко некој тенисер да му парира на Новак, исто како што пред неколку години неможеше на Федерер и како што неможеа на Надал до пред Декември 2010 година..се менува времето, никој не е вечен.

Ама ај темата е за УС Опен, а на овој турнир игра добро Федерер, главен тест за него следува со Цонга.

С

сашенко

Гостин
Еве шо ни донесе Иренчето од Њу Јорк.Читам на атп.ком Надал и Мареј се соочуваат со тежок распоред.Ке мораат да играат 4 натпревари во 5 дена доколку би сакале да го освојат Ус Опен.Знаеме колку се тешки мечевите од оваа фаза на гренд слемите и без ден одмор има душата да им испадне на теренот.Надал и Мареј се фаворити за титулата, турниров одма губи од квалитет ако ги изгубиме пред полуфинале.Незнам каков е распоредот за другите ама Надал и Мареј се дел од 8те тенисери кои заглавија поради невремето и ке мораат да играат по овој тежок распоред.Ова не ми се свиѓа, подобро да го одложат турнирот за ден два отколку вакви не фер работи.Единственото нешто што не ми се свиѓа во тенисот денеска е ова.Ако поради временски услови се одложува играта нека се дополни со друг ден а не вака да лазат по теренот додека имаат сила во себе и после сакаат квалитетни мечеви.Не е фер :mad:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom