Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ptrvo, ne mojesh da imash neshto, koeto nekoj po silen veke go e zel ! Zatova ne e bil vo prestolninata Pliska .... A inaku, on si e bil vo Bugarija ! :helou:Епа шо не си седел во бугарија ако не бил Македонец!?:helou:
Па и Цар Душан Силни имаше Грчка круна и имаше жена по потекло БУГАРКА па тоа не го прави бугар или грк.
Пак е србин......
Круната ја прифати Самоил од бугарите зошто веќе државата им пропаѓаше од нападите на византијците и со цел да ја спасат државата му ја дадоа круната на Самоил кој веќе имаше изградено Македонска држава на овие простори....
Ако е за тоа он беше и од Папата прогласен за цар па пак тоа не го прави италијанец...
Abe mnogo kruni se trkalijali po zemijata бре !![]()
Pa kato e imal tolkavo mokno MK carstvo, zoshto mu e trebvalo da zima i BG krunata, osven ako ne e Bugarin ? :helou:
Царот Душан е македонски цар
Нормално дека бил и цар на Бугарите...ја освоил бугарија ѓшо е логично и така да го нарекувате.Ptrvo, ne mojesh da imash neshto, koeto nekoj po silen veke go e zel ! Zatova ne e bil vo prestolninata Pliska .... A inaku, on si e bil vo Bugarija ! :helou:
Pa kako ke tvardi ? Nali od Belgrad ke vi izteglat taka ubavo ushite, taka shto nema da si namerite mesto ! :wink:Подоцна ако е за така и стефан Душан се нарекол Македонски цар, ама ете никој денес не тврди дека Србија е дел од Македонија.:helou:
Vo site svetski encyclopedii Samuil e ukazhan kako "Tsar Samuil of Bulgaria" ili "Samuil - King of Western Bulgaria" ili slichno ...Не само Македонска круна е немало ами и Македонски народ с'што.Славјанското население на РМакедонија са Б'лгари.Докази колко сакаш дори до 1912та па и след това. По ваште форуми тази цензура за што е? Страх от истината!!! Един народ може да биде лаган известно време но вечно не!:smir: :smir: :smir:
Zapovedaj vo EU da obijasnish na pirinci koj kakov e ! :wink:Да бе се согласувам со тебе......
Народот вечно неможе да биде лажен (зборам за Пиринска Македонија) наскоро ќе се дознае за посебноста на македонците од србите,бугарите,грците и.т.н.:smir::smir:
Това е првијат и последен цар на Србите.Објавил се е за македонски зоштото ако се беше објавил за Србски цела Европа е штела да му се смее.Тогава оште са им викали Серви-което значи слуги.Византија и Б'лгарија са си имали царе значи е требвало да измисли нешто ново.Подтиквалаго е мајка му којато е била много амбициозна и е Б'лгарка.Вс'штност ке му отива при Александ'р Клеопатра Самуил и мајка Тереза. Та давајте смело!!!Един повеке или по малко все таја.![]()