Македонскиот Цар Самоил

• Креатор на темата Креатор на темата Бат'Киро
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Teofilaktbylgarski.jpg

After the fall of the first Bulgarian kingdom, for archbishop of the church in Ohrid was chosen Teophylact. He received the nickname "of Bulgaria", because he was head of the Bulgarian church. Taken from here -
Biblioteca Comunale "Renato Fucini" di Empoli

Абе нечисти (бугари) народ без корен сте па крадете од туѓата историја за да станете анрод во вистинска смисла на зборот ;)

Zote, когато си го написал това си бил много прав, само дето си об'ркал народ'т.
Зашто б'лгарите нјамат исторически спорове с рум'нци, с'рби, турци и г'рци, зашто г'рците не спорјат относно историјата с никого освен с македонците??? Сешташ ли се зашто е така? А когато и световните учени, позовавајки се на документи, които се пазјат в нај-големите музеи и библиотеки, описват б'лгарската историја такава каквато е тја, то отричате и се к'лнете в учебниците дето са написани в МАНУ.
Иначе пак ти казвам, прав си. Нјакој на Балканите си с'здава национален идентитет, крадејки от историјата на с'седите си.

Поздрав до сите со песната за Самуил

Нека сведем глави пред паметта и кр'вта на сите што са си дали живото за земја свободна!

Zote, когато си го написал това си бил много прав, само дето си об'ркал народ'т.
Зашто б'лгарите нјамат исторически спорове с рум'нци, с'рби, турци и г'рци, зашто г'рците не спорјат относно историјата с никого освен с македонците??? Сешташ ли се зашто е така? А когато и световните учени, позовавајки се на документи, които се пазјат в нај-големите музеи и библиотеки, описват б'лгарската историја такава каквато е тја, то отричате и се к'лнете в учебниците дето са написани в МАНУ.
Иначе пак ти казвам, прав си. Нјакој на Балканите си с'здава национален идентитет, крадејки от историјата на с'седите си.

Togas sigurno i ovie dokumenti vo svetot gi znaat

1. Application to the Russian Emperor of Serbian, Macedonian, Bulgarian and Vlach settlers in Vojvodina for emmigration to Russia.

4u98wsy.jpg

Part of a Russian royal edict of January 11, 1752 granting the formation of brigades from the "orthodox Serbian, Macedonian, Bulgarian and Vlach peoples..."

61lpies.jpg

predna strana na knigata

[media]http://i12.tinypic.com/3yn3zvn.jpg[/media]

6ughkas.jpg

Translation:

According to Nekulche, the part of the peace intermediation between the Emperor and Brinkovjan in Ias was done by (komisa)commissioner Macedonian (Makedona).
Vlachian chronologist Radu Grechan points out, that for that purpose Brinkovjan sent Georgi Kastriot to Ias. Russian (istoцniki) also call Georgi Kastriot, in the previous peace proposal by the commission of the Sultan. It is possible that the Turks proposed peace to the Russians without knowledge of Brinkovjan with the sole purpose to test his loyalty. After that we can conclude that he sent Kastriot in Ias under the pseudonym Macedonian (Makedona).

Не знам што е тапчо (нешто което произлиза от тапа треба да е, јавно не ме касае), но што се касае до цар Самуил, цјал свјат го знае като Б'ЛГАРСКИ ЦАР.

не бе тапчо за Македонскиот Самоил, научи се да читаш и пишуваш МАКЕДОНСКИ
В Б'лгарија македонскијат е диалект, останал от дедите ни в Пиринско.Само тук се говори на так'в диалект!
А за Самуил, знаеш ли нешто повече освен еднотипното повтарјане, че е македонски цар?
Која е била Билјана?кои са братјата му? Какво е станало с тјах?
Какво е направила Агата?Кое е било нај- свидното му ,а нај- страдално чедо?

Аз знам че така си го знаете.
Между другото, оценјавам че сте били добри ученици и че сте си учили прилежно учебниците. Веројатно от нјакои от вас са били отлични ученици. Лошото е, че учебниците които са ви карали да учите са били дело на МАНУ и на псевдоисторичари, дека са правили кариера водејки се от политическите тенденции.

што ке направите околу тоа..одговори????
јаз те прашам нешто- што знаеш за самуил ?
види го преднија пост!
ако не можеш да ми отговориш - признај си - нема лошо кога нешто не знае човек и сака да научи!
Ке се најдат , лјуде што знјат повеке за самуил и ке разкажат.

јас што знам за смуил врати се 35 страни ке ти се разјасни...немаш постови колку страни само за темава

јас што знам за смуил врати се 35 страни ке ти се разјасни...немаш постови колку страни само за темава
спести ми ги тија 35 страници - зададох ти конкретен в'прос- би ли миотговорил за билјана ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom