Студентски домови

Член од
5 септември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Се извинувам сакам да знам кога ке има резултати од поднесените приговори за студентскиот дом Пелагонија ? Ви благодарам однапред поздрав. :)

commandante

diablo blue
Член од
16 мај 2008
Мислења
393
Поени од реакции
72
Може ли некој да ми каже кои документи се потребни за вселување во студентскиот дом и каде можам да ги најдам истите? Не сум бруцош,но се свселувам по прв пат.
Благодарам однапред!

T

Tetro

Гостин
Може ли некој да ми каже кои документи се потребни за вселување во студентскиот дом и каде можам да ги најдам истите?
Благодарам однапред!
Се извинувам сакам да знам кога ке има резултати од поднесените приговори за студентскиот дом Пелагонија ? Ви благодарам однапред поздрав. :)
За Пелагонија кои документи се потребни при вселувањето?
Сите овие прашања се поставени и одговорени барем 10-тина пати на темава.

Член од
12 јуни 2011
Мислења
95
Поени од реакции
9
Ако некој што го познавам случајно си најде фино станче и се откаже од местото во студентскиот може ли со некоја легална процедура да ми го отстапи или ќе мора да правиме криминал?

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Ако некој што го познавам случајно си најде фино станче и се откаже од местото во студентскиот може ли со некоја легална процедура да ми го отстапи или ќе мора да правиме криминал?
Ќе си фатиш врски да ти се префрли на твое име одма кд тој што го познаваш се иселуе,може и илегално ама може да тропнат дечките од сојуз и да си вселат некој свој.

T

Tetro

Гостин
За студентските маки во домот “Гоце Делчев,,

Лифтот од блокот "Б" во најголемиот студентскиот дом "Гоце Делчев" кој што пред два месеца целосно се распарчи, се уште не е поправен. Не работи ниту лифтот до него.За студентите кои пред неколку дена почнаа да се вселуваат во домот, неисправните лифтови се вистински проблем. Тешко е, се жалат судентите, со торбите да се качуваат по скалите во нависокиот студентски дом во земјава.
А на катот ги чека друг проблем-катастрофа во тоалетите, неиздржливо во собите...

Директорот на студентскиот центар Скопје, Крешимир Павиќ во телефонски разговор за Алфа вели дека работници од фирма за сервисирање на лифтови го поправаат лифтот што се наоѓа до кабината која се распарчи. До среда стучен тим ќе треба да провери дали лифтот е технички исправен или не. За да биде пушен во употреба клучниот збор ќе го дадат од инспекторатот за техничка инспекција.
Павиќ додава дека лифтот не е поправен оти претходел процесот за избор на фирма која ќе ги сервисира лифтовите.
Инаку кабината целосно се распарчи на 11 јули, кога теговите на лифтот се откачија од држачите и удрија врз лифтот што во тој момент се наоѓал на приземје. За среќа-студентите беа на распуст.

http://vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&eventId=40532

commandante

diablo blue
Член од
16 мај 2008
Мислења
393
Поени од реакции
72
Добро,а ако еден жирант ми е пензионер кај да барам раководител и шеф на смедсководство да ми се потпише на образецот за жиранти? Уствари,може ли пензионер да ми биде жирант воопшто?

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Некоја информација за "оставите" во Гоце ? Какви се тие соби ?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Некоја информација за "оставите" во Гоце ? Какви се тие соби ?
Соба позади лифтовите. За еден има доволно простор но има уште еден хендикеп мислам дека нема вода, односно чешма.

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Соба позади лифтовите. За еден има доволно простор но има уште еден хендикеп мислам дека нема вода, односно чешма.
Знам за тоа, но ми рекоа дека вециња нешто проблеми , немало и дека на друг спрат мора да се оди или некој од апсолвентските ако дозволи да се користи ? Стварно е ова ?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Знам за тоа, но ми рекоа дека вециња нешто проблеми , немало и дека на друг спрат мора да се оди или некој од апсолвентските ако дозволи да се користи ? Стварно е ова ?
Ако си во Б или А има веце на спрат, но ако си во В или Г навистина ќе имаш проблем затоа што во цела зграда има едно веце на спрат па или ќе одиш кај апсолвентските или во тоа или во друг блок.

T

Tetro

Гостин
В или Г блок?
13 и 14-ти спратови. :eek:

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
У превод , оваа година по се изгледа ништо од студентски дом.

Kajgana Shop

На врв Bottom