ПИВОЛЕНД 2011, СЦ Борис Трајковски - 31.8 до 04.9.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
на бекстејџ имаше прееска..да се чудиш луѓево све среќни и задоволни таман работа некој да се побудни:icon_mrgr: тоа е кад се сељо промангупи... 500 000 :icon_lol:

Најтапа беше денес. А и немаше многу народ .. :)

Друго, што да издвојам... Ана Кафкалевска шеташе една змија низ публика.

Хахахаха на другар мој е змијата :pos:

Го слушнавте ли вие Коце 500 000 посетители:pos:

Ахам и моментот дека оваа година Пиволенд пак ги исполнил очекувањата. Секс во здрав мозок. :tapp:

Генералната слика е дека музичката програма беше добра, организацијата исто така беше задоволителна до некаде.
А цените можат у гз да си ги напикаат, и фактот што апсолутно очекуваат да седиш на нозе 7 саата ко кретен.

Парк, трева, клупи дечки...

Samo da napomenam vo vrska so cenite. Pivoto na Oktober Fest vo München e 10 Evra za Litarska krigla, vo obicni denovi 0,5 Litarska krigla e 3,5 do 4 Evra so ke kaze deka na festivalot e poskapo , plus se plaka vlez vo nekoj satori kade sto ima muzika.
Treba li nekoj da gi plati grupite , treba li nekoj da ja plati celata organizacija, struja, komunalii, prostor, bini, osvetluvanje, drz nedaj. Vlezot vi e besplaten decki, bidete malku realni , bezpari li da vi tocat piva.
Kolku e vleznicata na Taksirat na primer, kolku bi bila vleznicata za Kiril Dzajkovski, so ke rece deka od edna vleznica za koncert imate fora da ispiete 7 - 8 piva.

• Ми се допаѓа
Reactions: Xak
Како звучеа Pink Floyd Project Macedonia?
Супер си звучеа, си го имаа шмекот на Пинк Флојд, освен што не свиреа некои познати песни и им беше дадено премалку време, им дадоа 1 саат а рачунај дека секоја нивна песна е по 10тина минути. Освен тоа, атмосферата подобро би се доловила у темница и погласно. 20-30 души у публика...тука се гледа кои се правите фанови (поздрав до Sussaro), ипак недела е и скоро секој може да си дозволи да дојде, освен Антоние кој денес полага. Имаше постари, имаше луѓе доени со бебенцата во колички, некои доени сами...и тие ги поштувам за разлика од младиве што пропуштаат пошо не можат да изберат у која карирана кошула ќе изгледаат по-хаце.

И после по чисто помодарство и колку да се излезе, доаѓаат у 10 на што и да е...затоа на Ареа имаше највише гужва, ипак субота вечер не може да не излезат луѓево, па кај да идат, ај таму кај што се дешава нешто, ај на пиволенд колку само гужва да се прави. Многу ми се свиѓа делот кај што убација дел од Stairway to heaven на Ареа. Добро потсетување ми дојде на едно време пред да се навлечам на Архангел, старите добри Ареа.

Најголемо разочарување на лендов, RHCP tribute band, типот не ги ни знаеше добро lyrics-ите, лол.

Поздрав до Iskra, женскава знае како да се забавља. :)

Samo da napomenam vo vrska so cenite. Pivoto na Oktober Fest vo München e 10 Evra za Litarska krigla, vo obicni denovi 0,5 Litarska krigla e 3,5 do 4 Evra so ke kaze deka na festivalot e poskapo , plus se plaka vlez vo nekoj satori kade sto ima muzika.
Treba li nekoj da gi plati grupite , treba li nekoj da ja plati celata organizacija, struja, komunalii, prostor, bini, osvetluvanje, drz nedaj. Vlezot vi e besplaten decki, bidete malku realni , bezpari li da vi tocat piva.
Kolku e vleznicata na Taksirat na primer, kolku bi bila vleznicata za Kiril Dzajkovski, so ke rece deka od edna vleznica za koncert imate fora da ispiete 7 - 8 piva.
Цел пост не држи вода.
Не можеш да го споредуваш можеби најпрепознатливиот фестивал за пиво во светот кој што и сам по себе е туристичка атракција со ова кајс што се случува. Луѓе идат таму и за само да го видат настанот и не ни пијат голем број од нив. Квалитетот на понудите активности организацијата и целата логистика е друга димензија не друга држава...итн можам до утре за таа споредба и затоа се плаќа велзинца и пивото е поскапо...плус платите не ги спомнав.

Што да се плати?
Спонзорирани се и подржани од град Скопје, имаат и повеќе од доволно средства.
Не може сеа да се праат будали. Ако може во Македонски брод пиво да е 50 денара а во Скопје 100? Жити мајка, која економичност кога сакаат 200% заработка од секоја чашка продадено пиво. Со намалени цени ќе се испише барем дупло повеќе и секако ќе имаат поголем профит и ќе имаше пари и за поголеми музички имиња да се донесеа. Освен Ареа и Кирил другото се беа третокласни артисти кои имаат ограничена публика (запазете не реков дека не се квалитетни затоа не јадетет говна). А на таксират ги носат Гуано Ејпс итн итн...нема јебана споредба.

Цените се ПРЕВИСОКИ, и господ не може да не разубеди во тоа.
Народ имаше затоа што беше главна дешавка во градов, ама пиво не се пиеше на сите страни како што беше замислено. Ебате пиволендот каде поефтино ќе поминам ако тркнам 10 минути до локалната маалска продавница. Се носеше многу пиво од страна, за кур не ги бива алчни се и глупи.
Тоа е ко дозволуете полуписмени кремци да ви водат фирми :pos:

Го заболе Темов тоа што на нас ни е скапо пивото.Ништо чудно догодина да биде уште поскапо.Глава букова не разбира дека со популарни цени ќе се продаде мноооогу повеќе пиво и ке има поголем профит. :tapp:

Edit: Чекајте да ги видите цените на Виноскоп какви ќе бидат.

Го заболе Темов тоа што на нас ни е скапо пивото.Ништо чудно догодина да биде уште поскапо.Глава букова не разбира дека со популарни цени ќе се продаде мноооогу повеќе пиво и ке има поголем профит. :tapp:

Пивото му е спонзорство од Скопско т.е не го плајќа...али доколку се испие спонзорсвото послем тоа го купува по пола цена, затоа се високи цените за да не се испие пивото а послем да се однесе во неговиот кафич.
И кога веќе споредуваме не се споредува Октоберфест со ова кај нас, ако веќе правиме споредба треба да го споредиме со Белградскиот пиво фест али и тоа делува смешно.

А вие не размислувате со нивни памет. Они вака мислат. „Ако стаам ниски цени, ќе заработам исто како и со високи, зашто помалку ќе ми се испие, ама поскапата цена ќе го напраи истиот ефект. Е сега, негативната страна на ниските цени е што треба да се убијам од трошење бензин и работна рака да донесам повеќе алкохол на лице место а позитивна страна нема. Ова е фестивал, се дешава еднаш у годината, имиџот нема да ми се смени заради еден настан.

Е сега, луѓето ќе бидат задоволни или не... ме боли курац.“ И ги боли курац. Коа би биле вие газди, и вас би ве болело курац за некои луѓе таму... битен ќе ви биде профитот. По истиот систем што вас ве боли курац за нивниот профит и нивниот ангажман околу фестивалот.

Инаку, од мојата кратка посета, пиволенд беше досаден. Јас и онака никад не сум ги разбирал овие настани. На саем за книга никад не носат популарни бендови. Идеш да разгледаш и купиш книги, не да слушаш метал бендови икавер верзии на умрени луѓе...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom