Идеи и совети за фаст-фуд

• Креатор на темата Креатор на темата Jovander
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 септември 2011
Мислења
9
Поени од реакции
0
Pozdrav do site ,
me interesira dali imate nekoj sovet ili ideja za fast food kaj nas .Moram da napomenam deka ne se raboti za Skopje tuku za pomal grad (130.000 ziteli ) .Biznis ideja imam ,samo me interesira kako odi realizcijata :)
Eve nekolku prasanja pa dali bi mozele da mi pomognete :
Dali mi treba strucen raboten kadar ? Kuvar i sl ?
Kolko kosta da se registrira firma i imate li sovet okolu toa ?
Dali e profitabilen biznis ovoj sprema vas ?

Blagodaram mnogo
--- надополнето: Sep 4, 2011 9:57 AM ---
Се извинувам за латиницата дури сеа приметив дека сум пишувал така

Pozdrav do site ,
me interesira dali imate nekoj sovet ili ideja za fast food kaj nas .Moram da napomenam deka ne se raboti za Skopje tuku za pomal grad (130.000 ziteli ) .Biznis ideja imam ,samo me interesira kako odi realizcijata :)
Eve nekolku prasanja pa dali bi mozele da mi pomognete :
Dali mi treba strucen raboten kadar ? Kuvar i sl ?
Kolko kosta da se registrira firma i imate li sovet okolu toa ?
Dali e profitabilen biznis ovoj sprema vas ?

Blagodaram mnogo
--- надополнето: Sep 4, 2011 9:57 AM ---
Се извинувам за латиницата дури сеа приметив дека сум пишувал така

1. За ФастФуд не ти треба готвач, доволен си ти самиот, + уште 1-2 со тебе да ти помагаат ако е гужва
( верувам дека плескавица, салата,и помфрит сите знаат да направат

2. За регистрација незнам колку кошта

3. Да, особено ако се наоѓа пред училишта, или на атрактивно место ..

да речеме, 1 сендвич ти кошта 50денари, во денот ти дојдат 10-15 луѓе, тоа ти се 750 денари.
од тие 750 денари, 300 ги стави за трошоци, 450 имаш за тебе ..ако имаш работници, по 200-250 денари дневница ќе им плаќаш и тоа е .. (ова ти го кажувам од искувство, работев во сендвичара )

И јас исто така размислував да отворам фаст фуд, веќе направив дуќанче од 20 квадрати живеам пред основно школо каде што учат нешто повеќе од 800 деца, а инаку не сум на главна улица.
Ме интересира дали треба како за почеток да земам нова опрема, скари тостери и сл или да земам половна што добро функционира и дур да направам некој обрт да работам со таа па потоа да си купам ново и поголемо подобро?

1. За ФастФуд не ти треба готвач, доволен си ти самиот, + уште 1-2 со тебе да ти помагаат ако е гужва

2. За регистрација незнам колку кошта

3. Да, особено ако се наоѓа пред училишта, или на атрактивно место ..

да речеме, 1 сендвич ти кошта 50денари, во денот ти дојдат 10-15 луѓе, тоа ти се 750 денари.
од тие 750 денари, 300 ги стави за трошоци, 450 имаш за тебе ..ако имаш работници, по 200-250 денари дневница ќе им плаќаш и тоа е .. (ова ти го кажувам од искувство, работев во сендвичара )
Mojata matематика е малку по детална :
кило месо 200 ден /10 плескавици/
хамбургер 80 ден *10 еднакво 800 ден ,плус компири ,сосеви ,лепче...Струја,вода,кирија ..има многу други трошоци ама се надевам дека има и зароботувацка.Од се мислам дека најважна е рекламата и хигијената ,Кај нас у сите сендвичари работат без ракавици и тоа ми е баш негијенски.Сакам да пунудам добар квалитет а Богами и квантитет .Се надевам дека се се исплати .
Дармон немора да е нова опрамата ама според мене важно е да фунционира и да е чиста .За почеток каде можеш да заштедиш заправи го тоа ,каде не купи ново ,па полека полека ке напредуваш

Mojata matематика е малку по детална :
кило месо 200 ден /10 плескавици/
хамбургер 80 ден *10 еднакво 800 ден ,плус компири ,сосеви ,лепче...Струја,вода,кирија ..има многу други трошоци ама се надевам дека има и зароботувацка.Од се мислам дека најважна е рекламата и хигијената ,Кај нас у сите сендвичари работат без ракавици и тоа ми е баш негијенски.Сакам да пунудам добар квалитет а Богами и квантитет .Се надевам дека се се исплати .
Дармон немора да е нова опрамата ама според мене важно е да фунционира и да е чиста .За почеток каде можеш да заштедиш заправи го тоа ,каде не купи ново ,па полека полека ке напредуваш

Еве ти одма еден голем проблем гледано од моја страна.Ти во Скопје на одредени места да не зборам покрај некое школо скапо делува 80 денари за еден хамбургер а камоли за некој град со помалце жители него во мојата населба.Таму никој нема да ти купи хамбургер за таа цена.

....прво и основно мораш да добиеш ХАССАП сертификат за уловите за работа...простор..опрема..и слично....второ вработените треба да бидат обучени за примена на ХАССАП....без ова ќе имаш големи проблеми....

....прво и основно мораш да добиеш ХАССАП сертификат за уловите за работа...простор..опрема..и слично....второ вработените треба да бидат обучени за примена на ХАССАП....без ова ќе имаш големи проблеми....
А колку би те коштал ХАСААААААААААААП ?

....незнам колку кошта...но ако те фати санитарна инспекција без ХАССАП ќе те кошта многу повеќе...поминаја времињата кога со една скара, микробранова и тостер се отвараше сендвичара

....незнам колку кошта...но ако те фати санитарна инспекција без ХАССАП ќе те кошта многу повеќе...поминаја времињата кога со една скара, микробранова и тостер се отвараше сендвичара
Оди кажи им го тоа на оние трафиките во драчево на последен 41, т.е на многу прометно место.
А искрено, кој хасап го има во Вили-Лесковац, и што е толку чисто таму?

....кој како си има ГРБ и кои врски ги има...инаку како и се друго кај нас...инспекторите работат селективо....за едни важат сите закони....за други не

...доколку немаш добри врски...казна за немање ХАССАП не ти бега....доволно е комшијата од завист да те пријави....

Секако дека ке работам според Хасап системот и немам нисто против ..треба да се распрашам околу обучуњето како иде,каде,колку кошта..
Инаку за уредување на местото секако дека ке биде по сите правила и прописи.
Инаку 80 ден за хамбургер воопшсто не се многу,кај нас у градод се од 70 до 100 ден.Моите сендвичи нема да се со обично мало лебче туку со големи лепиња така да тие 80 ден. нема да се фрлени пари .Ко што реков ке нудам кавлитет и кванитет ,само се надевам дека се ке излезе според мојот план :cool:

Еве ти одма еден голем проблем гледано од моја страна.Ти во Скопје на одредени места да не зборам покрај некое школо скапо делува 80 денари за еден хамбургер а камоли за некој град со помалце жители него во мојата населба.Таму никој нема да ти купи хамбургер за таа цена.
Ne veruvam deka 80 denari deluva skapo za vo Skopje. Jas sto sum probal vo posledno vreme niz sendvicarive, bi rekol 80 denari e evtino.

Голема грешка.

Ти треба ќуше, зошто не продава Тоше туку ќоше, ти треба НАССР, ти треба РЕЦЕПТ и ти требаат доволно пари.... :) ..се на се ситница...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom