Maкедонија - Финска, 04.09.2011, (72:70), ЦАРЕВИТЕ СЕ ВО 1/8 ФИНАЛЕ!

Статус
Затворена за нови мислења.
В

Вори

Гостин
Иначе кењавме за Игорче дека бил ваков или онаков,ама искрен да бидам денеска ми фалеше неговото коментирање.Можда прави грешки,можда има сто гафови но неговото коментирање се гледа дека е со љубов.Онака треба да се коментира на натпревар каде што игра Македонија,озбилно.Полн е со еуфорија чоекот и затоа од возбуда се случува да напраи некоја грешка.
Тој Марјан Ников беше тапа.Као уметничко лизгање да коментира.

п.с Дај некако да покренеме иницијатива да се направи навивачка група на Македонската репрезентација.Независно дали во кошарка.фудбал,ракомет,тенис,поло(немаме ова али ќе му текне на Грујо кај и е да).
Босанците имаат,не ми текнува како му беше името.Па зошто да немаме и ние!?

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Иначе кењавме за Игорче дека бил ваков или онаков,ама искрен да бидам денеска ми фалеше неговото коментирање.Можда прави грешки,можда има сто гафови но неговото коментирање се гледа дека е со љубов.Онака треба да се коментира на натпревар каде што игра Македонија,озбилно.Полн е со еуфорија чоекот и затоа од возбуда се случува да напраи некоја грешка.
Тој Марјан Ников беше тапа.Као уметничко лизгање да коментира.

п.с Дај некако да покренеме иницијатива да се направи навивачка група на Македонската репрезентација.Независно дали во кошарка.фудбал,ракомет,тенис,поло(немаме ова али ќе му текне на Грујо кај и е да).
Босанците имаат,не ми текнува како му беше името.Па зошто да немаме и ние!?
Не, не, као да коментираше кајак на диви води ... "Фанатикоси" им се вика групата

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ајде уште утре да се стегнат заби и да тепаме, па со Босна нека ги играат Мираковски, Димчевски и Симоновски:)
Ќе им треба мал одмор на нашите...
Е утре ако изгубиме во секој случај ќе биде весело...:D
Мрзам кога играме решавачки мечеви со Босна, пошто не ги памтам претходните по добро. И порано во последните мечеви ни играле без амбиции па сме губеле:D
Ова е тоа. Ама се зависи од утре!

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Ги гледав Финците како играа против Хрватска и Грција и можам да кажам оти и тие напреднале во играта. Имат добра (агресивна) одбрана, и добри контра напади, не одат на долг напад и не се мислат премногу дали овој или оној ќе шутира... Се надевам дека нашите играчи ќе бидат вистински професионалци и утре ќе си ја завршат работата без некои поголеми проблеми. Со среќа... !

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Само да не претераат нашиве со славењето и се ќе биде во ред.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Абе запнавте се начукале, се начукале, бог да чува јес да од репрезентативците има некој мераклии, но бидете свесни дека на крај, тие пак се професионалци, и не се понашаат баш така вие како што мислите, јес да прославиле, но сигурен сум дека тоа било без алкохол, и од 11, 12 се во кревет ради заморот.

Се надевам ќе победиме денес, а ќе си победат и Грците и Хрватите, па тек тогаш ќе стане интересно :D

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.210
Поени од реакции
988
Моето мислење го напишав и на темата за со Грција. Мислам дека со Финска ке има заслужено опуштање по таква победа т.е. мислам дека Марин ке ги одмара клучните играчи а ке игра со оние кои добиваат помала минутажа што е нормално по три тешки натпревари. Но според мене најдобро би било во прво полувреме да играме со најквалитетните и да направиме голема разлика, а во второ да се одмараат па да добијат шанса Мираковски, Симоновски, Димчевски, па и Соколов кој добива многу мала минутажа, а и не игра баш најдобро како што знае, за со Босна да се одморат малку повеке клучните... Тоа според мене би било најдобро решение за утре инаку типувам на скромна едноцифрена победа на нашите и да си го загарантираме вториот круг со 4 бодови :):):)

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Ние какви репрезентации добивме зарем ќе дозволиме да се сопниме на малa " препрека "

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Ние какви репрезентации добивме зарем ќе дозволиме да се сопниме на малa " препрека "
Стално на мали препреки сме се спонувале. Не смеат да ги потценат финците, треба да влезат максимално мотивирани како вчера шо влегоја.

А вие експертите шо викавте дека треба да се одморат играчите вчера, денес кој треба да одмара? Да знајме да му јавиме на Докузовски со време.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Дај бе доста со тоа одмарање не сте интересни веќе европско ли е што ли е ако мислат да одмараат нека си дојдат! Да не чујам за одмарање коментар!
Инаку еве статистика:
Изгледа дека вчерашниот натпревар има јај поправи статистиката на финците. Ама што се однесува до меѓусебните дуели имаме одиграно 4 натпревари првиот го имаат добиено финците а потоа ние 3 по ред па зошто да не и 4т :vozbud:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Денес мора победа после со ладни глави се одмара до четврток за првиот меч од втора фаза!!! Ајдее можеме!!!

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Значи победа над Грција си е победа, знам цела држава славеше, преубаво.Ја победивме и Хрватска, тоа се две навистина силни репрезетнации, но за мене како спортист, тие победи не би биле толку големи ако не победиме денес, или утре.Значи со ладни глави, со одбрана каква што изигравме вчера, да се спречи нивниот шут за 3 поени, имаме реални шанси денес повторно да се радуваме.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Само со ладни глави и нозе на земја можеме да ги победиме Финциве. Не сме шампиони, не сме најдобри, треба храбро, смело и созреано да се игра.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.220
Поени од реакции
34.502
Многу ќе биде лошо ако нашиве вечер се начукаат сите (Чековски и Антиќ ми се најсомнителни), па утре да не можат да гледаат. :unsure:
Аман со овие муабети, имаат селектор и стручен штаб. Така мислиш ќе дозволат да се испоначукаат... Не се ова 15-годишни копиљаци, туку играчи со искуство. Мислам дека највеќе по едно пиво мавнале вчера, можеби и ниедно. Има кога да се слави... Кога ќе направат успех и ќе се вратат во Македонија :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom