Ви се случила некоја натприродна работа?

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
A dali si ti voopsto siguren vo samiot sebe deka toa ne se posledici od zamor? Ili ajde ke recime gledas duh na nekoj blizok tvoj ? Ne mislis deka e poradi toa sto pottajno razmisluvas ti na nego ? Okej e svakam jas kako sto postoi dobro postoi i zlo, no do tolku ? Jas licno ne vervam mnogu vo takvi raboti :) barem licno jas :)
Не,не бев уморен,ама добро нема да дискутрам повеќе,да не добиеш негативно мислење у старт.
И,го почитувам твоето мислење :)
 
Член од
2 септември 2011
Мислења
8
Поени од реакции
6
Не е работата за добивање негативно мислење :)

Целта само ми беше да му дам на некои до знаење дека пред се се е до нашата психа а верувам дека ако секој од вас го расчешла својот така наречен феномен ќе го најди вистинското значење и дека не е така како што тој мисли :)
Pozdrav do tebe :)
 

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Mi sluchuvaat natprirodni raboti od tipot na :
slozheni deja vu momenti, telepatija,eden kup drugi fenomeni
kako na primer izmeneta realnost, grizha na sovest, nedostig na zhivotna
energija, slabost, osetlivost, cudni sonista, prepoznavanje na lugje.
Imam problem vo kontakt so lugjeto, chustuvanje na duhovi,
imam poinakov nachin na komunikacija so okolinata (prirodata),
chitanje misli (lugjeto-prirodata reagiraat na moite misli),
imam problem
so ochite, ne diopterski tuku mi se pojavuvaat podvizhini fotoni-mali chestichki
koi pochnaa da mi se javuvaat uste pred dve godini i 3 meseci, bas koga mi
pochna sostojbata.
Imam i uste telesni problemi, ama mislam deka gi kazhav glavnite.
Ovie raboti se sozdavaat ili Gospod ili od prirodata,
Nekoj (za nas nevidliv ) gi kreira i sozdava ovie nadrealni nastani.
Sum se konsultiral so mnogu lugje od najrazlichna profesija:
gataci, bajaci, vidoviti, bioenergetichari itn, no ne sum nasol resenie.
A ovaa sostojba imase i uvertira prvo postepeno od 2007ma letoto, pa pozabrzano od
2008ma.
ne e nishto strashno, sosema normalno e vo denesno vreme.
toa ti se slucuva e darba, ne e losho dokolku naucish kako da go kontrolirash
--- надополнето: Sep 2, 2011 8:20 PM ---
 
Член од
14 септември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
1
deck, samo da znaete deka ve razbiram potpolno(site so im se desilo da se soocat so paranormalni raboti)... jas veke 5,6 godini si imam maka i nemozam nikade i nikogas noke da spijam sama... posle nekolku slucki na "son" i na jave ... toj so ne osetil ne znae kako e! spas imam pobarano na mnogu mesta... babi, zabi, pa duri i psihijatar koj mi kaza samo: kako mozes da veruvas vo tia raboti koga si fakultetski obrazovana?? c c c strasno !
--- надополнето: Sep 14, 2011 12:37 PM ---
@Ти со сликата....
Ваквите нешта коа се дешаваат има неколку елементи кои се повторуваат во повеќе случаи:

- присуството често го чувствуваат тие кои се во просторијата (и без визуелно да приметат нешто)
- приметно се намалува температурата
- почнува да се чувствува пријатна или непријатна миризба
- визуелно се приметува нешто (сенка, човечка форма ...)

Обично стварите идат по веќе наведениот редослед. Односно у најфлагрантните случаи ги има сите четири елементи.

Апаратите за бележење на звук и слика, во доста вакви случаи се поосетливи од човековите сетилни можности.
inaku za mirizbata vo pravo si... jas i sestrami pred da se soocime so toa edno "nesto" ,bevme opieni od najprekrasniot maski miris, koj e tera da go sledis... cudn e ama... vistinito
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.262
Поени од реакции
81.428
^ у некој манастир си била?
Пробај таму да преспиеш.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.262
Поени од реакции
81.428
ne sum bila vo manastir... neznam dali imam hrabrost da prespijam tamu sama :( tnx u sekoj slucaj :)
Иди у женски манастир (има неколку такви). Позборувај со некоја монахиња. Ќе ти кажат дали ќе спиеш сама у соба или не.
--- надополнето: Sep 14, 2011 11:32 PM ---
Или вака, иди, не мораш да спиеш. Иди у некој женски манастир и напрај муабет со некоја монахиња.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.496
Ok back to the actual subject, mene mi se ima deseno natprirodna pojava. Pred nekolku godini nekade nakaj 3 saat koga se spremav da si legnam, nekoj ili nesto mi go izgovarase moeto ime. Prviot pat se svrtev nakaj sestra mi (poso zaednicka ni e sobata) i pocnav da i vikam da ne me vadi od pamet. Posle toa pak go slusnav glasot koj inace doagjase od vratata na mojata terasa koja e odma posle mojot krevet. Prvo sto pomisliv bese deka nekoj od nadvor me zafrkava, ali koga podrazmisliv vratata bese zatvorena, roletnata bese spustena a glasot se slusase od vnatre cisto i jasno poso ako e od nadvor ke se slusa priguseno. Posle nekoi 5 minuti intenzivno sepotenje, pak se svrtev nakaj sestra mi i togas istiot glas mi prosepote deka ne e sestra mi. Koga prasav koj e mi odgovori - jas sum, jas sum be, aj pusti me da vlezam. Tuka veke jas pocnav da pcujam da vikam i da panicam. Od togas nisto slicno ne mi se ima deseno
Гласови се тоа. Ако ги чуеш пак не станувај, игнорирај ги само.
 
Член од
14 септември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
1
Vaka ke vi kazam iskreno samo ednas se imam preplaseno do smrt vo zivotot i toa se desi vaka , pred 4 godini :

Bevme drustvo sobrani za zapivka , se sobravme 6 dusi , maski i zenski. Posto ne uspeavme da najdeme mesto kade da se zapivame , resime se da odeme na vilata na eden od drugarite i so sobravme vo edna kola site 6 dusi :pipi:,( sreka ne e soprea cajkanite ) .
Vilata mu se naoga nadvor do gradot , a po patot do vilata se mine niz gradskite grobista . Taka trgname , praveme galama , muzika ece od kolata i mineme niz grobistata. Posto e prav patot , se vozese so malce pogolema brzina do dozvolenoto.
Taka dodeka vozovme po patot do grobistata , pred nas se pojavi , bukvalno od nigde , edna stara baba , tocno pred kolata. Posto nemase vreme da sopre , kolata pomina niz babata , i toa bukvalno niz babata. Drugarceto zakoci jako , site izletame napred u kolata , i koa se svestime so se desava , vrteme se nazad i gledame kako babickata stoe u mesto i gleda pravo u nas . Isto kako koa gledate u vosocna figura ili nekoja 3-d slika , taka izgledase toa , skameneta , ne se mrda , a se osekat emocii u ocite . Zenskite pocnaa da piskat , pa i nekoj od maskite vikaa posilno od zenskite , i vozaco udari na gasta , i letname mu ja od tamu .
Po pato do vilata site traeme , bledi ko krpi , da ne bocnevte , krv nemase da kapne . Nekoi do nas bea u grc , izrazo na liceto im bese .. neopisliv. Stigname do vilata , koja e okolu 2 km od grobista i ulezeme unatre . Sedname i traeme site i samo se gledame . Eden drugar prv pocna da zbore i vika : Ne sum ja lud ili pijan , toa so ja go vide predmalce , videme go site , neli ? Ne haluciniram ili sl.. Site traeme , jasno bese deka iskusime nesto cudno , so kola pominame niz babicka , a ne ja ni dopreme ..
Posle pola saat pocname da si doagame pri sebe , vrnani se krvta u venite , i pocname da zboreme za duhovi , dali e mozno da videme eden ..Sedevme u soba so 3 prozorci , na site tri imase roletni i site bea dignati. Taka do deka sedeme i zboreme , site roletni , istovremeno padnaa i udarija jako , so dve devojcinja se onesvestija od samio zvuk , od momentalen sok . Site se smrzname , duri i prestaname da diseme , i gledame okolu sebe so se desava .. E sea sobata e povrazana so edna mala kujnicka , kaj so ima casi , sadovi , sudoper itn.. Vrata do kujnickata bese zatvorena i nikoj predhodno ne bese ulegol u kujnickata. Taka skameneti , sedeme , i koa slusame zvuci kako doagat od kujnickata , prvo blago tropanje , pa posle zvuk na srkseni cinii . I zimi se , koa go slusname toa , ja za malce ke doziveese srcev udar ( seea dodeka vi go pisuvam ovoa mi se tresat nozite ) , eden tolku jak grc , so me paralizira , samo ocite mozese da gi mrdam , tesko i naporno mi bese disenjeto. Posle 2-3 min , prekinaa zvucite , od kujnickata , koa eden od drugarite resi da bega niz vratata , ne ne ni prasa dali doagame so nego , samo letna da trce , da bega . Otvorija nadvoresnata vrata i pocna da bega , koa za 10-tina sekundi pocna da vika histericno , da se dere kako da go kolat i odma se vrna unatre i ja zakluci vratata . Celio bese prebleden , on izgledase na duh ebago , tresese se i ne mozese da zbore ( i do den denesen ne zbore normalno , d'tka i mumlja ) , placese i poleka pregrna eden od drugarite i klekna. Prasame go so videl , ama ne ni odgovori , zagliba u zborenjeto samo vikase : nnnnn.... i tolku .

Narednite 2 saata bese mirno , nemase ama nisto , ali nikoj ne se ni osmeluvase da se pomrdne od mestoto , 2 saata sedevme u mesto , ni milimetar ne se pomrdname. I koa od nadvor slusname eden silen udar , jak udar , kako bomba i tolku , mrtva tisina . Posle toa nema nisto , ni zvuci , ni udari , nisto . Sedeme skameneti u mesto 6 saata dodeka ne se razdeni , po so zapalimeja kolata i si ojdeme doma . Dve od devojcinjata zavrsija u bolnica , a eden drugar u klinika , pred 5 meseca go pustija , psihlozi , defektolozi go opravaa , ama ne mu go opravija govoro , uste d'tka i mumlja .

Utredenta posle sluckata , kazame na nasite so ni se desilo , viknaa pop da ja prociste vilata , i raskazame mu ja sluckata . On ni kaza deka sme i go narusile miro da taa mrtva dusa ( posto praveevme galama po pato pokraj grobistata ) i taa dusa dosla da mi stave do znaenje deka i smetame .Ama trebalo da se izvineme uste koa pominame so kolata niz nea , ama nie posto izbegame , toa ja nalutilo i dosla da ne maltretira.

E sea ne znam niso okolu duhovi , gavoli itn.. ama znam so iskusi i znam deka zivoto mi se namali za 100 godini , ja uste imam posledici od toa , cesto gubam ziv i me faka panika i blaga tahikardija , a nitu eden od 6-te dusi so bevme , ne e 100% normalen .
sefe i mene mi se ima deseno takvo nesto slicno vo kuka... so krsenje i tropanje vo kujna, otvaranje prozori, cekorenje i tropanje i premestuvanje predmeti na tavanot... i toa ne bev sama taka da ne sum halucinirala... a pred da se slucu toa kuceto se utepa od cvolenje... i koga zapea prviot petel sve prestana odednas... utredenta ja prebaruvavme cela kuka, nisto ne falese i sve bese na svoe mesto... ali toa pak si tropase... samo so pomal intenzitet... od togas tamu moja noga ne stapnuva!
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.276
не сум сигурен, но мислам дека ова е прилично чудна - неприродна работа, вадев документи од општина и катасстар и завршив работа за 3 дена! сега седам дома и се мислам шо е проблемот?
 

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
не сум сигурен, но мислам дека ова е прилично чудна - неприродна работа, вадев документи од општина и катасстар и завршив работа за 3 дена! сега седам дома и се мислам шо е проблемот?
Си ја изгубил верата во Бога, 10 оченаш и 3 кила масло ќе завршат работа.
 
Член од
16 септември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
можеби не се вклопувам баш во муабетот ама до пред неколку години ниту вреував ниту се замарав со вакви работи се додека не осетив на моја кожа. Нема ми се случено ништо чудно што го памтам но од пред 3 години јас почнав да месечарам и тоа не онака бабински да месечарам по месечината или на прозор да стојам да ја гледам. Колку ми кажуваат луѓето што се со мене додека спијам (цимерки, другарки, дечко ми) станувам зборам само букви и најчесто или се чешлам или растурам нешто како да барам нешто скриено, имам излезено и надвор да седам на тераса сама со отворени очи. јас од сето ова не памтам ама баш ништо ама луѓето избегаваат да спијат во мое присуство. Посебно дечко ми дека во една прилика сум станала на креветот и со ноктите сум гребела по ѕидот и сум зборела нешто нејасно.... ве молам за мислење
--- надополнето: Sep 16, 2011 1:59 PM ---
можеби не се вклопувам баш во муабетот ама до пред неколку години ниту вреував ниту се замарав со вакви работи се додека не осетив на моја кожа. Нема ми се случено ништо чудно што го памтам но од пред 3 години јас почнав да месечарам и тоа не онака бабински да месечарам по месечината или на прозор да стојам да ја гледам. Колку ми кажуваат луѓето што се со мене додека спијам (цимерки, другарки, дечко ми) станувам зборам само букви и најчесто или се чешлам или растурам нешто како да барам нешто скриено, имам излезено и надвор да седам на тераса сама со отворени очи. јас од сето ова не памтам ама баш ништо ама луѓето избегаваат да спијат во мое присуство. Посебно дечко ми дека во една прилика сум станала на креветот и со ноктите сум гребела по ѕидот и сум зборела нешто нејасно.... ве молам за мислење
--- надополнето: Sep 16, 2011 2:10 PM ---
Човече исто и се има десено на другарка ама нејзе некој и читал нешо врз глава додека лежела, таа беше на бајач ама уште и се дешаваат такви фрки. можеби тебе ќе ти помогне некој, го зборат оној Дуле од Велес бил посебен човек...
--- надополнето: Sep 16, 2011 2:10 PM ---
Човече исто и се има десено на другарка ама нејзе некој и читал нешо врз глава додека лежела, таа беше на бајач ама уште и се дешаваат такви фрки. можеби тебе ќе ти помогне некој, го зборат оној Дуле од Велес бил посебен човек...
 
Член од
16 септември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
7
Procitav nekoi paranormalni slucki i vo celost veruvam dokolku ne e izmisleno ili protolkuvano od nekoj drug,za da bide pointeresno.Eve mene (nam ) sto ni se sluci.
Imam 50 godini,i nekade vo ranite 1970 ili edna dve god.pokasno-ne se sekavam na godinite,se druzevme trojca drugari ,eden bratuced i eden komsija,i ziveevme vo edno malo selo vo Strumicko,edna vecer okolu 21 casot otidovme kaj komsijata,sto pravevme pravevme i se dogovorivme da izlezeme vo selo,a kade ?selo kako selo edna krcma kade se sobiraat i staro i mlado,i koga izlegovme od kukata ,pred nas imase okolu stotina metri pat za da doodime do pogolemata selska ulica ,a samiot dvor bese presecen od taka receno selska reka vo koja tecese voda ako imase dozdovi,i koga izlegovme nadvor bese mnogu temno ,nemase nikakva mesecina ,a pogotovo site vie znaete,dokolku izleguvas od osvetlena prostorija vo temna ,uste potemno izgleda dodeka okoto ne se navikne na taa sredina,znaci izlegovme i kako navika vo toa vreme,bidejki pocnavme da pusime ,a se krievme od roditelite,gi zapalivme kibritcinjata,togas nemase zapalki kako sega ,i odednas se stvori (eve sega se naezuvam od sluckata)edna figura od nasata desna strana,izleze od zad drvoto koi gi imase dve-tri na red ,ni go presece patot so golema brzina,ama nemase nikakvi sumovi,tropkanja ili bilo kakva druga galama i iscezna vo temninata vo pravec nakaj pogore spomnatata selska reka,figurata bese vo normalna covecka forma,od strav ,bidejki bevme gresnici sto palime cigari ,jas i bratucedot izbegavme vo eden pravec,a komsijati se vrati nazad nakaj negovta kuka,zamislete vo malo selo vo toa vreme nemase nikakvo ulicno osvetluvanje a vo sekoja kukja gori svetlo samo tamu kade sto se sedi.Posle polovina saat po zaobikolen pat se sretnavme vo selskata krcma,a bidejki znaevme deka pogolemata sestra na komsijata bese vo ljubovna vrska so eden soselanin(tie sega se vo brak ,imaat dve prekrasni kerki i cetiri vnucinja)znaci se dogovorivme,a i mislevme deka toj se vrtkal niz dvorot cekajki sestra mu da izleze.Vlegovme vo krcmata,i stvarno covekot bese tamu ,zasednat so negovi drugari ,igraa karti,vo toa vreme se igrase karti na pivo-koj ke padne ke plati,se dovleckavme do nego ,go podprasuvavme za toa sto ni se sluci,ama toj kategoricno odkazuvase so argument ,deka dolgo vreme igraat karti so drugarite.Posle nekolku denovi ,bidejki tatkoto na komsijata pravese nekoja stala,i podramnuvajki go mestoto okolu ovaa selska reka pronasol nepoznat grob,go vidov mestoto,bev tamu,na istoto mesto kade iscezna figurata koja ni go presece patot.Veruvale ili ne toa e vase,ama jas veke poveke pati se naezuvam dodeka go pisuvam ovaa.
 

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
можеби не се вклопувам баш во муабетот ама до пред неколку години ниту вреував ниту се замарав со вакви работи се додека не осетив на моја кожа. Нема ми се случено ништо чудно што го памтам но од пред 3 години јас почнав да месечарам и тоа не онака бабински да месечарам по месечината или на прозор да стојам да ја гледам. Колку ми кажуваат луѓето што се со мене додека спијам (цимерки, другарки, дечко ми) станувам зборам само букви и најчесто или се чешлам или растурам нешто како да барам нешто скриено, имам излезено и надвор да седам на тераса сама со отворени очи. јас од сето ова не памтам ама баш ништо ама луѓето избегаваат да спијат во мое присуство. Посебно дечко ми дека во една прилика сум станала на креветот и со ноктите сум гребела по ѕидот и сум зборела нешто нејасно.... ве молам за мислење
--- надополнето: Sep 16, 2011 1:59 PM ---
можеби не се вклопувам баш во муабетот ама до пред неколку години ниту вреував ниту се замарав со вакви работи се додека не осетив на моја кожа. Нема ми се случено ништо чудно што го памтам но од пред 3 години јас почнав да месечарам и тоа не онака бабински да месечарам по месечината или на прозор да стојам да ја гледам. Колку ми кажуваат луѓето што се со мене додека спијам (цимерки, другарки, дечко ми) станувам зборам само букви и најчесто или се чешлам или растурам нешто како да барам нешто скриено, имам излезено и надвор да седам на тераса сама со отворени очи. јас од сето ова не памтам ама баш ништо ама луѓето избегаваат да спијат во мое присуство. Посебно дечко ми дека во една прилика сум станала на креветот и со ноктите сум гребела по ѕидот и сум зборела нешто нејасно.... ве молам за мислење
--- надополнето: Sep 16, 2011 2:10 PM ---

Човече исто и се има десено на другарка ама нејзе некој и читал нешо врз глава додека лежела, таа беше на бајач ама уште и се дешаваат такви фрки. можеби тебе ќе ти помогне некој, го зборат оној Дуле од Велес бил посебен човек...
--- надополнето: Sep 16, 2011 2:10 PM ---

Човече исто и се има десено на другарка ама нејзе некој и читал нешо врз глава додека лежела, таа беше на бајач ама уште и се дешаваат такви фрки. можеби тебе ќе ти помогне некој, го зборат оној Дуле од Велес бил посебен човек...
луѓе што ги знам со истиот проблем како твојот, отишле кај некој бајач и им кажал дека треба да ја сменат положбата на спиеење односно да биде спротивно од прозорецот, под прозорец не смеело да се спие.
 

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.032
не знам дали некој друг има пишано за ова ( 87 страни се и ме мрзи да провервам) ама ќе ви кажам за една паранормална појава шо е релативно позната во Битола. Близу центарот на Битола (кај дрвен пазар,знат Битолчани :D ) има една куќа шо порано била на некоја еврејска фамилија, и ко дошле бугарите ги депортирале сите освен едно мало детенце шо успеало да се скрие,ама вероватно некој им кажал па овие се вратиле и го убиле на лице место. И некое време куќата си седела празна па во 60тите некој ја купил ама уште одма ко се населил секоја вечер му се појавувал духот на детето и не го оставал на мир. На крајо некоја бајачка му рекла навечер да пали кандило пред икона и нека гори цела вечер. Е сега не знам дали то поможило т.е дали престанал да се појавува духот ама битно е што и ден денешен да поминиш на вечер кај куќата се гледа преку прозорот запалено кандило (не со свеќа туку едни шо се електрични со ламбичка,сигурно имате такви видено) вероватно некој од комшите влегува и го пали пошто не ми е многу вероватно газдата да е уште жив и секој ден да иди да го пали за ноќе (тој многу брзо од ко ја купил куќата се иселил пошто не можел да живеј постојано во страв) Како и да е, факт е дека кандилото пред икона е стално запалено,јас со мои очи сум се уверил пошто многу пати сум врвел навечер од таму, а искрено да ви кажам јас верувам во задгробен живот,ама исто така верувам дека се јасно разграничени. Како шо ние не можиме да видиме шо има после смртта,така и умрените не можат да се вратат назад.Ама ете постојат луѓе шо му се дешават необјасливи работи и тие многу им влијаат во животот,па кој сум јас да им солам памет шо виделе а шо не виделе.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom