Фан Клуб: Јувентус

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.104
Поени од реакции
359
FC Juventus HR
‎........................BUFFON..............................
LICH....BONUCCI.......CHIELINI.....ESTIGARIBIA
..................................................................
..................VIDAL...........PIRLO................
.....KRASIC....................................ELIA.......
.................................................................
.................MATRI..........VUCINIC............ .
Zar e mozno vaka :)

С

сашенко

Гостин
Естигарбија да игра бек? Не ми се верува
--- надополнето: Sep 2, 2011 2:22 PM ---
Естигарбија да игра бек? Не ми се верува

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.788
Поени од реакции
3.858
Циглер во Фенербахче за 1 милион.
Добродојдовте во циркусот наречен Јувентус :).

7мо место, чекај не доаѓаме. . .

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Амаури имаше 2 сезони да се докажи,и не успеа. Првата полусезона кога дојде изигра одлично, потоа беше подпросечен,а во полусезоната помината во Парма, се покажа дека Амаури е јак само за во мал клуб.Марсеј му нуделе 2.5 милиони плата, плус таа сума Амаури ќе добиваше и дел од Јувентус, и вкупната плата ќе му беше скоро слична на таа што во моментов ја зема сега, но за разлика од сега (од на трибини), тој во Марсеј ќе играше регуларно,ќе беше првотимец.
Не мораш да ми реплицираш со ова, нели се расправавме уште кога дојде. Ти кажвав дека Амаури постигнуваше само некои ефтини голови и дека не гледам перспектива во него, а ти ми го тврдеше спротивното.
Поентата на мојот пост беше „као демек останал за да се докажи“ и идејата ако му е до докажвање нека не зема плата . али 3.8М за лежење само Секо дава.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Bonuchi,Barzaghli,Chielini podpomognati od Sorensen se dovolni za Serija A koja ne raspolaga so mnogu napagjachi od svetska klasa,ne ni planirame da se branime protiv malite(da podsetime po kojznae koj pat protiv koj se osiguruva Skudetoto)
Лани ги имавме истите играчи во одбрана и знаеме како заврши сезоната.Токму тие мали екипи знаеа и те како да не напунат.Одбраната и минатата година беше најслаба страна на тимот,а ние освен Лихштајнер и Зиглер(вториов тешко дека ќе биде прва опција кај Конте) оваа година не купивме ништо друго како засилување.Се засиливме добро во средниот ред и нападот,али не и во одбраната.Една повреда на Киелини(не дај боже) отиде се јабана.

Дај боже да ме демантираат да се стегнат оваа година,и конечно да проработи тандемот Киелини-Бонучи

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Лани ги имавме истите играчи во одбрана и знаеме како заврши сезоната.Токму тие мали екипи знаеа и те како да не напунат.Одбраната и минатата година беше најслаба страна на тимот,а ние освен Лихштајнер и Зиглер(вториов тешко дека ќе биде прва опција кај Конте) оваа година не купивме ништо друго како засилување.Се засиливме добро во средниот ред и нападот,али не и во одбраната.Една повреда на Киелини(не дај боже) отиде се јабана.

Дај боже да ме демантираат да се стегнат оваа година,и конечно да проработи тандемот Киелини-Бонучи
Не е проблем само одбраната, играта, средината, поставеноста, пожртвуваноста СЕ е битно.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289

добро рече јас - екипата се гледа во целост и најдобрите халфови имај ги ако немаш кој да ја држи топката во средината и ефикасен напад - џабе ти се......лани дуваше и то како по страните,централните играчи (Мело,Сисоко,Маркизио) никако не фатија форма туку знаеја да блеснат поединечно на секој 6-7 натпревар,ако не беа Красич,Кваљарела,покасно Матри Јувентус слободно можеше да се бори за опстанок.....со непополнувањето на левата страна(бек и крило) со проверени играчи,прашање е дали ќе може да се атакува на 1во место,според мене со овој играчки фонд најдобро е да се игра 4-3-3 со Видал-Пирло-Красич во средината и Вучинич-Матри-Кваљарела во нападот,мислам дека ќе има далеку подобра ефикасност,а со спремни Видал и Красич и добро покривање во дефанзивните задачи

останува да видиме дали Конте ќе се “изгори“ со оваа таканаречена 4-2-4 која функционира најдобро на хартија или ќе заигра со она најдоброто што го има сезонава

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
добро рече јас - екипата се гледа во целост и најдобрите халфови имај ги ако немаш кој да ја држи топката во средината и ефикасен напад - џабе ти се......лани дуваше и то како по страните,централните играчи (Мело,Сисоко,Маркизио) никако не фатија форма туку знаеја да блеснат поединечно на секој 6-7 натпревар,ако не беа Красич,Кваљарела,покасно Матри Јувентус слободно можеше да се бори за опстанок.....со непополнувањето на левата страна(бек и крило) со проверени играчи,прашање е дали ќе може да се атакува на 1во место,според мене со овој играчки фонд најдобро е да се игра 4-3-3 со Видал-Пирло-Красич во средината и Вучинич-Матри-Кваљарела во нападот,мислам дека ќе има далеку подобра ефикасност,а со спремни Видал и Красич и добро покривање во дефанзивните задачи

останува да видиме дали Конте ќе се “изгори“ со оваа таканаречена 4-2-4 која функционира најдобро на хартија или ќе заигра со она најдоброто што го има сезонава
фала за поддршката ама сезонава проблемите со одбраната можи да се уште полоши, особено ако крилата киснат напред, а средина игра Пирло (кој реално е спор). Визијата на Конте е ептен интересна и едвај чекам да видам шо ќе се случи (како шо кажав мислам дека 4-3-3 ќе излези на крај али ајде .... )
Најбитни ќе бидат бековите, колку успешно ќе се враќаат, штоперите како ќе ги кинат контрите и каков ефект ќе имаат „офанзивните“ играчи во дефанзива.
ќе повоторам пак , биче интересно..

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.763
Поени од реакции
17.681
фала за поддршката ама сезонава проблемите со одбраната можи да се уште полоши, особено ако крилата киснат напред, а средина игра Пирло (кој реално е спор). Визијата на Конте е ептен интересна и едвај чекам да видам шо ќе се случи (како шо кажав мислам дека 4-3-3 ќе излези на крај али ајде .... )
Најбитни ќе бидат бековите, колку успешно ќе се враќаат, штоперите како ќе ги кинат контрите и каков ефект ќе имаат „офанзивните“ играчи во дефанзива.
ќе повоторам пак , биче интересно..
Средина е клучен дел на секој тим ...Средина е одговорна за нападот и одбранта ...ај да видиме што ке биде
--- надополнето: Sep 2, 2011 6:45 PM ---
lol go naprajv za majtap :D

http://theuglydance.com/?v=euweilqylp

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.256
Поени од реакции
5.889
Ти кажвав дека Амаури постигнуваше само некои ефтини голови и дека не гледам перспектива во него, а ти ми го тврдеше спротивното.

И FIGHTERS пееја пофални песни за Амаури а сега го исвиркуваат. Првата полусезона Амаури постигна 11 погодоци, па скоро цела втора полусезона беше повреден (изигра 3-4 натпревари). Се очекуваше дека со континуитетот ќе почне повторно да постигнува погодоци во втората сезона, но тоа не се случи. Секој играч има поддршка од навивачите кога тој играч придонесува за клубот, и кога го дава максимумот од себе.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Не мораш да ми реплицираш со ова, нели се расправавме уште кога дојде. Ти кажвав дека Амаури постигнуваше само некои ефтини голови и дека не гледам перспектива во него, а ти ми го тврдеше спротивното.
Поентата на мојот пост беше „као демек останал за да се докажи“ и идејата ако му е до докажвање нека не зема плата . али 3.8М за лежење само Секо дава.
So prodazbata na Amauri Juventus ke dobiese 9 miliona evra 5 od transfer i 4 od platata .Jakinta ne uspaa da go dadat vrede 6 miliona evra plata 3 miliona evra ,toni plata 2 miliona evra ete ti gi 29 milioni evra toa e mnogu !!!!!!!!!!!!!!

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
So prodazbata na Amauri Juventus ke dobiese 9 miliona evra 5 od transfer i 4 od platata .Jakinta ne uspaa da go dadat vrede 6 miliona evra plata 3 miliona evra ,toni plata 2 miliona evra ete ti gi 29 milioni evra toa e mnogu !!!!!!!!!!!!!!
Не ми викај ми го пукна тапанчето. Шо мислиш јас неќев да се шитни. Она шо го кажав е единствената работа шо во моментов шо можи да ја напрај Амаури да не го свират навивачите. (да докажи дека има вистина во то шо го кажва агентот, макар шо е сци фи)

Kajgana Shop

На врв Bottom