Дали тинејџерите знаат што е љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
The`bItCh напиша:
Хаха! Ова ти доаѓа како демантирајње на постот на Ејсид.
Не, не ние не читаме тин шема, ние читаме Шекспир!:pos:

Пишувале тие и ќе пишуваат. Љубовта не е во напишаното.
Ајде пошо ги зеде за пример нив двајца, би го направила ти истото за некој?
Таа имала 14 ти имаш 16. И? Би умрела за некој?:icon_roll

Ako temava si ja postavila za site da se slozat so tebe,togas nemoj da stavas prasalnik na krajot na recenicata.Togas napisi "tinejdjerite ne znaat sto e ljubov" a ne "dali znaat....?"
Taka da, koga stavas prasanje treba da ocekuvas razlicni odgovori i razmisluvanje bez da se nerviras.

:pos:
Ти не нервираш бе не јас.:icon_lol:
Очекував и очекувам јас различни мислења фала богу.
Те прашав нешто и чекам одгоров.
Трвдиш дека тинејџерите знаат што е љубов јас го трвдам обратното.
Одговори ми на тоа што те прашав.. да видиме на што сме за крај.:wink:

И ти си на наши години.
Кажи ти дали знаеш што е љубов?
Или кажи или ќути и оди учи!:icon_lol::wink:

Е шо ние што сме постари и што сме ги прошле сите тие години, као не знаеме што сме знаеле тогаш, а?

The`bItCh напиша:
:pos:
Ти не нервираш бе не јас.:icon_lol:
Очекував и очекувам јас различни мислења фала богу.
Те прашав нешто и чекам одгоров.
Трвдиш дека тинејџерите знаат што е љубов јас го трвдам обратното.
Одговори ми на тоа што те прашав.. да видиме на што сме за крај.:wink:

Leleee sigurno se naspa ubavo denes?:pos:
I eve da ti dadam odgovor na prasanjeto, ne bi umrela za nikoj.
Zasto da umram?Za ljubov?Nikoj od ljubov ne umrel,a nema ni da umre.Toa e samo cuvstvo, na koe mu se predavame ako sakame.Samite pagjame u ljubovna depresija i doagame do onoj moment "Da se ubieme za nekoj" i se toa.Gluposti.
Tocno e deka covek ima potreba od ljubov, i deka e sostaven del od sekoj zivot, ali ne znam sto kje mi e toj del od zivotot ako moram da go zrtvuvam samiot zivot?Eden e zivotot, nema da go dadam za ljubovta.Ne e samo ljubovta se vo zivotot.Kolku luge ima so ne se omazeni/ozeneti i gledam uste funkcioniraat najnormalno:icon_lol:
Znaci...ne bi se ubila za nikoj.I onaka dobivam samo smrt od toa, nisto drugo:wink:

ne e muabetot dali tinejgerite bi umrele za nekoj kako Julija (ne se do tolku budali),nego zborot mi bese,ne e temata dali ke umres za ljubov,od ljubov seedno, i The bitch ne go mesaj toa prasanje zasto sepak prasanjeto e dali tinejgerite znaat sto e ljubov.pa eve ja ke ti kazam dali znaat,ili znaele: koga bev tinejger znaev mnogu ubavo sto e ljubov i sakav priblizno isto kako sto sakam nekogo sega.i nema veze deka ako e nekoj pomal od tebe deka ne e dovolno spremen da ja dozivee ljubovta.sekoj moze bez razlika na godinite,EDNOSTAVNO LJUBOVTA NE ZNAE ZA GODINI :) I NIKOJ NE UMIRA OD LJUBOV

Ако толку си се сакате самите себеси....
Немора да толку да го нагласувате тоа како "вистински вљубени"....:icon_roll

Да бич, чувство на кое му се предаваме, точно. Ама, на овие години повеќето од нас мислат дека тој е вистинскиот, плачат, паѓаат во депресија - за подоцна ( после неколку години ), да сфатат дека тоа што го направиле не вредело, дека испаднале смешни, да сфатат дека се глупирале, да сфатат дека не знаеле што е љубов. Некои можеби и ќе се смееат на своите грешки. Само, немој да ме убедувате дека знааеме ( морам да зборувам во прво лице, пошо и јас сум тинејџер ) што е љубов. Од толку многу што знаеме што е љубов праќаме писма до разни списанија со наслов „Заљубена во Тоше, Бред Пит, Антонио Бандерас”, што да направм да ме сака, ме остави, ми се пушта, не знам дали ме сака, го сакам со години итн. - потпис „Водолија 18”. Ви се молам. Може се работи за привлечност, допаѓање, потреба од спротивниот пол, страст, ама љубов?:icon_roll

Офчар, различните мислења на членовите не се мој пораз.
Шмизличка, таа ги зеде нив двајца за пример не јас. Затоа ја прашав.
Љубовта не знае за години, ама не во овој случај.:wink:

Биче, многу добро сум знаел што е љубов на свои 18. Сум ја искусил, правата, мислам дека на 19.
Да незнаат многу не знаат. И мешаат. Ама тоа и постарите го прават. Не се само тинејџерите. Се е до личноста.
Водолија 22

MSV напиша:
Ако толку си се сакате самите себеси....
Немора да толку да го нагласувате тоа како "вистински вљубени"....:icon_roll
nikoj ne naglasuva vistinski vljubeni,kazuvam samo deka ljubov moze da se dozivee i na 15 i na 20 i kusur godini ne e bitno :wink:

а ви кажал ли некој дека само децата знаат искрено и вистински да сакаат?

ПС :)

The bitch , u pravo si poveketo od nas...
Ali sto e so ostanatite?Tuka ne se vkluceni site tinejdzeri.
A i za tie poveketo mora da ima nesto.Nikoj ne place bez pricina.
Jas nema da placam za nekoj so ne custvuvam nisto za nego.Znaci ima cuvstva:)
I vikas kje se smeat na nivnite greski...
pa sekoj gresi.I covek od 40 godini, moze da se nasmee na greska od pred 5-6 godini, a kamo li eden tinejdjer :)
I za tie so prakaat po spisanija vljubena vo toshe,brad pit i slicno...ajde da pratat 2-3 devojcinja.Ali jas citam mesecno 40 takvi isti.Ne ti e malku somnitelno?Pa se toa si pisuva samiot vesnik za da se prodava i za da ne mu bidat goli stranicite.Ako gi proanaliziras site takvi "prateni" problemi kje vidis deka site se povtoruvaat i se od samoto spisanie.I ti sama ednas kaza (ne znam vo koja tema) deka spisanie ko spisanie kje napise se, samo za da se prodade:)
Nejkam sea tebe da te prasuvam za tvojot dosegasen ljuboven zivot, ali sigurna sum 1000000% deka si odlepila za nekoj do sega i si imala silni cuvstva za nego.Bi bilo ustvari nenorlmalno da ne si go pocustvuvala toa.Pa ne si valjda od kamen :)

ShEkicKs напиша:
а ви кажал ли некој дека само децата знаат искрено и вистински да сакаат?

ПС :)

Da, a zosto?:)
Zatoa sto se premnogu mali, za da gi sfatat vistinskite zagubi koi doagaat kako posledica na ljubovta.:wink:

Тинејџерот можеби знае а можеби и не што е тоа љубов.
Проблемот ми се чини е во тоа што љубовта е форма која што не е статична и нормално, да не лупаат со тези од типот само неа/него ќе ја/го сакам и никого/ја повеќе.
е ај жити вујна?

Тинејџерите знаат што е љубов ама не се заљубуваат во личности т.е. во луѓе : се заљубуваат во љубовта, т.е. сакаат да сакаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom