Кој е најпознатиот антихрист на форумов?

• Креатор на темата Креатор на темата Donald Sikert
  • Време на започнување Време на започнување

Koj e "Najpoznatiot" Antihrist na Forumov :)

• Вкупно гласачи
    109
Ми поставуваш лично адресирани до мене прашања 10 и ми одговараш на истите. :confused:
Не би сакал да ти давам дијагнози, не те ни познавам лично за да знам која од неколкуте можни комбинации би ти одговарале повеќе.

Еволуција можеби.?
pa i evolucija neka e, neka e i priroda i kako sakash nareci go, poentata e deka ima neshto povozvisheno i posovrsheno od site tie neshta vo koi sto vie (ne)veruvate
ne zboruvam za bog opishuvan vo bilo koja religija, zboram za onoj bog koj go dvizi sekoj atom, a ti toj bog kako sakash nareci go, toj sam po sebe predstavuva bezuslovna ljubov, obidete se da ja pocuvstvuvate, primite i prenesete ja ponataka

Ми поставуваш лично адресирани до мене прашања 10 и ми одговараш на истите. :confused:
Не би сакал да ти давам дијагнози, не те ни познавам лично за да знам која од неколкуте можни комбинации би ти одговарале повеќе.

Еволуција можеби.?
Пеер и ти собра сила :P а мислев не си по пиењето.

zarem seushte se drzite do site tie izoblicuvani verzii na vistinata?
bog ne se dozivuva preku sobiranje informacii za nego, tuku preku spoznavanje na sopstvenata dusha
bog ne e avtoritet, toa religiite go nametnuvaat
bog e ljubov i koja e potrebata od toa da se pluka po toj poim? vas poveke ve ispolnuva omrazata, sopstvenata nesreka... vo koj film ste vlezeni? vo film na nesreken pubertetlija na koj ne mu e dozvoleno da pie pivo so drugarite, koj jade kotek koga ke dobie slaba ocenka? zoshto site ovie negativnosti...
dodeka celiot svet, se sto postoi na svetot se bori za ljubov i sreka, vie go posakuvate sprotivnoto? koja e potrebata od seto toa ne mi e jasno? mazohizam e u prashanje ili shto?

За какви изобличени верзии и на која вистина мислиш поконкретно?

Може ли малку да го дообјасниш тоа „Бог е љубов!“ Пр: Каква љубов, чија љубов, љубов кон што итн.

Јас не познавам религија која го персонифицира поимот љубов и го поставува за врховен авторитет и/или идеал. Можеби ти знаеш.

По изразот и манифестираната аверзија кон цела атеистичка популација in general, претпоставувам дека си христијанка. Гатам дека се фураш дека си православна. Следниве пар пасуси се слепа шпекулација, пошто ме мрзи да ти читам мислења.

Која и да си ја избрала од 38000-те различни христијански деноминации, во твоето тврдење Бог (Јахве/Исус/Гулабот) е љубов, и тоа како си застранила, другарице. Твојот монотеистички бог е арогантен, суетен, манипулативен садист. Така пишува во првиот дел од Библијата. Во вториот дел, богот ти е малку шизофреничен, па де зборува за љубов, де за освета, де за милост, за покорност и, конечно, за мазохизам.

Ако ти се откачуваш на религија која тебе како род те деградира, шиканира и (неправедно) обвинува за сето зло на земјава, мислам дека си на вистинското место.

Може грешам. Може си пантеист некој жешчи, може си романтичен будист (и тоа сум видел). Те молам исправи ме.

Ако ти мислиш дека Бог е љубов, можеби си романтичар. Може си

pa i evolucija neka e, neka e i priroda i kako sakash nareci go, poentata e deka ima neshto povozvisheno i posovrsheno od site tie neshta vo koi sto vie (ne)veruvate
ne zboruvam za bog opishuvan vo bilo koja religija, zboram za onoj bog koj go dvizi sekoj atom, a ti toj bog kako sakash nareci go, toj sam po sebe predstavuva bezuslovna ljubov, obidete se da ja pocuvstvuvate, primite i prenesete ja ponataka
А Вие на која религија и се поклонувате?
Кој ви ја има определено истата?
Дали свесно сами се имате определено во што ќе верувате или цел тој филм Ви е наметнат?
--- надополнето: Sep 1, 2011 7:18 PM ---
Пеер и ти собра сила :P а мислев не си по пиењето.
Ретко читаш во овој подфорум, изгледа.

За какви изобличени верзии и на која вистина мислиш поконкретно?

Може ли малку да го дообјасниш тоа „Бог е љубов!“ Пр: Каква љубов, чија љубов, љубов кон што итн.

Јас не познавам религија која го персонифицира поимот љубов и го поставува за врховен авторитет и/или идеал. Можеби ти знаеш.

По изразот и манифестираната аверзија кон цела атеистичка популација in general, претпоставувам дека си христијанка. Гатам дека се фураш дека си православна. Следниве пар пасуси се слепа шпекулација, пошто ме мрзи да ти читам мислења.

Која и да си ја избрала од 38000-те различни христијански деноминации, во твоето тврдење Бог (Јахве/Исус/Гулабот) е љубов, и тоа како си застранила, другарице. Твојот монотеистички бог е арогантен, суетен, манипулативен садист. Така пишува во првиот дел од Библијата. Во вториот дел, богот ти е малку шизофреничен, па де зборува за љубов, де за освета, де за милост, за покорност и, конечно, за мазохизам.

Ако ти се откачуваш на религија која тебе како род те деградира, шиканира и (неправедно) обвинува за сето зло на земјава, мислам дека си на вистинското место.

Може грешам. Може си пантеист некој жешчи, може си романтичен будист (и тоа сум видел). Те молам исправи ме.

Ако ти мислиш дека Бог е љубов, можеби си романтичар. Може си
rodena sum vo hristijansko semejstvo, krstena sum vo hristijanska crkava, ama ne sum vernik, ne se prepoznavam vo istata, nitu vo koja bilo druga religija
veke kazav vo temata " koj e bog" deka religiite samo ne ogranicuvaat, poimot bog go koristam zatoa sto e veke nametnat ne bi sakala da izmisluvam nov poim seushte ne se cuvstvuvam dovolno golema za takov cekor
na prashanjeto za kakva ljubov se raboti ke ti odgovoram- za bezuslovna ljubov, koja e nepromenliva, seopfatna, seprisutna ili poednostavno kazano pozitivna energija...
i za razlika od toa sto go kazuva bilo koja religija- bog ne kaznuva, toj ne e avtoritet, toj nam ni ja prepushta slobodnata volja, ne prepoznava grev...
se drugo e samo izmislica prilagodena da mu sluzi na opshtestvoto

Па ти си, другарице, атеист, бре!

Тоа што ти го опишуваш е богот на спиноза, разглобен на кратко пред некоја страна. Ако ти не веруваш во антропоморфни божества (со човечки карактеристики, нели) тогаш ти си или деист или сув атеист.

Те молам прочитај ги линковите. Срам голем е за тебе сама да се нееезнаеш. ;)

za da ne se povtoruvam eve vi paste od ona sto go pishav na druga tema, za da vi bide pojasno

koj e bog? shto e bog? shto ne e bog?
... bog nema ego...nema telo, nema pol...bog e princip...
...bog e bezuslovna, nepromenliva, apsolutna ljubov...
...bog e izvor na kreativnosta, na svetot na ideite...
...bog ne prepoznava grev i nikomu ne mu ja odzema radosta i srekata sto ja sozdal...
...bog ne e avtoritet, ne e kazna, ne e strav...
...bog ne vladee so karmata, ne se protivi na nashata volja...
...bog e seprisuten, bog e se...

rodena sum vo hristijansko semejstvo, krstena sum vo hristijanska crkava, ama ne sum vernik, ne se prepoznavam vo istata, nitu vo koja bilo druga religija
Не си верник, ама знаеш да кажеш дека има Бог.
@DBack, кај кој ќе ја класифицираме?
...bog ne prepoznava grev i nikomu ne mu ja odzema radosta i srekata sto ja sozdal...

za da ne se povtoruvam eve vi paste od ona sto go pishav na druga tema, za da vi bide pojasno

Ваке дефиниран, Бог е се, и Бог е ништо. Која е разликата да го кажеш сето ова за Бог, и да кажеш дека Бог не постои?

Очигледно никаква, само кој да мисли. А и појако е да трескаш зелени во стилот Бог е љубов, Бог е во сите нас, бла, бла, бла...

yup... атеист. чистокрвен.

Тоа што си во романтична фаза, ќе ти помине. Уште еднаш, ако си ОК со англискиот, те молам внимателно прочитај ги двата линка. Не се долги. За пола саат би требало да завршиш.

bez razlika dali spagam vo ateist ili nekoja religija seedno
poentata mi e deka vo vashite postovi naidov na mnogu negativnosti, bez razlika koi sme i na koja religija pripagame ili sme ateisti... tie negativni misli ne se vo red, barem ne spored mene... vo sekoja religija ima pozitivni i negativni raboti, toa sto e pozitivno primete go so shiroko srce, veruvajte vo istoto... toa sto e veke nametnuvanje ne vredi kako i da e ne mi e bitno vo koja grupa spagam, bitno mi e da ziveam vo ljubov, ispolneta so ljubov, da pruzam ljubov...
toa go pravi zivotot ubav, a ne prepukuvanja kako vashite i odreknuvanje na se sto ke procitate, navreduvanje megu sebe, podsmevanje na tugi mislenja...
na vakvi temi ima mnogu, mnogu da se zbori ama ete i jas potpagam se stegam zatoa sto znam deka vo najdobar slucaj nema da bidam razberena
--- надополнето: Sep 1, 2011 7:33 PM ---
Ваке дефиниран, Бог е се, и Бог е ништо. Која е разликата да го кажеш сето ова за Бог, и да кажеш дека Бог не постои?

Очигледно никаква, само кој да мисли. А и појако е да трескаш зелени во стилот Бог е љубов, Бог е во сите нас, бла, бла, бла...
ima golema razlika dali ke kazesh bog e se ili bog e nishto
ovoj pat ti tresesh zeleni:ROFLMAO:

yup... атеист. чистокрвен.

Тоа што си во романтична фаза, ќе ти помине. Уште еднаш, ако си ОК со англискиот, те молам внимателно прочитај ги двата линка. Не се долги. За пола саат би требало да завршиш.
Во фазата е на детско наивно отварање на свеста спрема религиската тематика. Може ќе и помине, но некогаш остава трајни последици...

bez razlika dali spagam vo ateist ili nekoja religija seedno
poentata mi e deka vo vashite postovi naidov na mnogu negativnosti, bez razlika koi sme i na koja religija pripagame ili sme ateisti... tie negativni misli ne se vo red, barem ne spored mene... vo sekoja religija ima pozitivni i negativni raboti, toa sto e pozitivno primete go so shiroko srce, veruvajte vo istoto... toa sto e veke nametnuvanje ne vredi kako i da e ne mi e bitno vo koja grupa spagam, bitno mi e da ziveam vo ljubov, ispolneta so ljubov, da pruzam ljubov...
toa go pravi zivotot ubav, a ne prepukuvanja kako vashite i odreknuvanje na se sto ke procitate, navreduvanje megu sebe, podsmevanje na tugi mislenja...
na vakvi temi ima mnogu, mnogu da se zbori ama ete i jas potpagam se stegam zatoa sto znam deka vo najdobar slucaj nema da bidam razberena
Мислам дека си разбрана. Верувам дека на повеќето од нас што те читаат им е јасно.

Тоа што го читаш на овие теми е војна на ставови и концепти. Ова место се вика форум, а на форум се спротивставуваат мислења. Ако сите се сложиме околу се, форумов ќе пропадне.

Агресијата која те вознемирува е неминовна кога соговорниците немаат подеднакви логички и концептуалистички капацитети. Затоа, порано или подоцна, речиси секоја од овие „дискусии“ преминува во идиотско или суптилно вреѓање. Едната страна најчесто и го заслужува тоа.

Не се замарај многу - за тоа е форумот.

ima golema razlika dali ke kazesh bog e se ili bog e nishto
ovoj pat ti tresesh zeleni:ROFLMAO:

Која е разликата? Ајде да видиме колку си способна да размислуваш. Ако Бог не е свено битие кое наградува или казнува со вечен живот, која е разликата во твојот живот ако кажеш дека тој е некој апстрактен принцип на љубов и дека е во сите нас, или да кажеш дека не постои?

Баш ме интересира...

da ama mozeme i da ja svrtime realnosta i na druga strana
na primer forumot da go napravime mesto kade sto ke si izjasnuvame mislenja, koi ke bidat nadopolnuvani so mislenja na drugi clenovi, vodenje diskusii so megusebno razbiranje,,, dokolku ne se soglasuvame da prilozuvame argumenti, a ne na primer na sto lici ova pogore, postot od stavrogin? toa lici na diskusija? toa lici na civilizirana debata? vednash od start te sece i se cuvstvuvash kako najgolem idiot sto si posakal da ukazesh neshto sto e pred se za dobro na site
jas ne vikam deka mora da sum vo pravo, ako gresham popravi me, ako se slozuvam so toa ke prifatam, ako ne ke ti dadam argument zoshto ne se slozuvam i taka...
sekogash ima i drugi opcii, ima neograniceno mnogu opcii, kako sto i ljubovta ima neograniceno mnogu oblici, samo treba da ja prepoznaeme kako takva
--- надополнето: Sep 1, 2011 7:50 PM ---
Која е разликата? Ајде да видиме колку си способна да размислуваш. Ако Бог не е свено битие кое наградува или казнува со вечен живот, која е разликата во твојот живот ако кажеш дека тој е некој апстрактен принцип на љубов и дека е во сите нас, или да кажеш дека не постои?

Баш ме интересира...
pa vaka ajde ke ti ukazam golema cesti ke ti otkrijam zosto jas sum ubedena deka sum vo pravo...
faktot sto ushte od raganje imam darba da vidam oboena energija kako se dvizi niz prostorot, mozebi me navelo da razmisluvam, da baram odgovori i del od niv da gi najdam
razlikata e slednava
ako go negirash postoenjeto na taa energija, istata nema nikakov dopir so tebe, a ako veruvash ja sakash ja povikuvash taa se lepi za nashata aura i nashite cakri ja primaat, taa energija e toa cuvstvo na bezuslovna ljubov
sega treba da se cuvstvuvash pocesten zatoa sto ova ne e neshto sto se kazuva tuku taka, ama sekoja cest za sposobnosta da provocirash definitivno padnav na tebe, sekoja cest

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom