Македонија - Хрватска, 1 септември 20:00 ч

Статус
Затворена за нови мислења.
M

Mario Gómez

Гостин
Шутот нека не послужи денес, и малку поорганизирано во напад да изиграме, не како муви без глави, ќе видете дека ќе ги победиме... Хрватите не се ништо посебно, отскокнува тој Богдановиќ, ама ќе му се одигра одбрана, како вчера против Црногорците :)
За да те послужи шутот треба организирани акции. Се знае каде му е местото на секој играч. Брз проток на топката и многу трчање за да добиеш чист шут за три поени. Се надевам научија нешто од вчера, и се надевам дека нашиот драг капитен денес нема да влезе во ала Новицки филм да шутира преку човек.

Треба како финците да изиграме. Незнам дали ја гледавте вчера. Како муви беа, трчаа, ротираа, бидејќи беа многу слаби под кош. Но за таква игра ти треба ротација на сите 12 играчи.

Не верувам да ја гледам, вчера си ги искинав сите живци, но сепак ќе стискам палци да тепаат.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Не верувам да ја гледам, вчера си ги искинав сите живци, но сепак ќе стискам палци да тепаат.
Не веруваш да ја гледаш, оти ќе гледаш Германија - Италија... кое човече си ти :D

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.199
Поени од реакции
959
Имаме шанси ама далеку помали одколку со Црна Гора. Ако изигра Антич 50% само подобро имаме големи шанси. Инаку тој беше главниот виновник за поразот со Црна Гора, па да се надеваме дека вечерва ке биде подобро.. Инаку Хрватска е далеку поквалитетен противник од Црна Гора, па ако изиграме одбрана иста како вчера, нападот да го подобриме можеме да се надеваме на победа, но незнам каква е кондициската состојба на нашите. Колку може да издржат после еден тежок и неизвесен натпревар ке видиме вечерва....

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Анте Томич 2.18
Станко Барач 2.17
Под кош ќе биде одбојка :D
Кога сме веќе кај него...
Хрватски репрезентативци се степале на тренинг
Твитер профилот на литванскиот новинар и уредник на порталот lithuaniabasketball.com открил дека двајца хрватски репрезентативци се степале на тренинг, а работата ја смирувал селекторот Вранковиќ.

“Двајца кошаркари на хрватската репрезентација тргнаа да се пресметаат меѓу себе а ги спречи селекторот Вранковиќ“ - напишал литванецот.

Македонија вечерва од 20 часот во втората рунда од еуробаскетот игра против Хрватска.

Ohridnews​

01.09.2011 14:22​

Прочитана е : 58 пати​

© 2011 Ohridnews.com.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ајмо нека ги казнат па само со Томиќ ги еб*ме.Богдановиќ ќе го чува Војдан,се останато е само рутина.:icon_mrgr:

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Свака част за Босанците момци,играат фантастично ја растртија Црна гора,и така е ке и се пичкам на една црна гора јеботе,фати машки изиграј,а не како Самарџииски со негови 2.20 не куца под кош му ја дава на Соколов,он треба да ја фати и со една рака да го искрши кошот,и до негде во право е Марин,коа не ги бива не бива(толку ни е силата) вчера и Финците изиграа јако,и со нив не очекувам лесна победа,а вечер што знам јака е Хравтска нема шанси.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.663
На претходното ЕП нашите се скараа на полувреме па изгубија од Хрватска... ај сега нека биде обратно :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
За да те послужи шутот треба организирани акции. Се знае каде му е местото на секој играч. Брз проток на топката и многу трчање за да добиеш чист шут за три поени. Се надевам научија нешто од вчера, и се надевам дека нашиот драг капитен денес нема да влезе во ала Новицки филм да шутира преку човек.

Треба како финците да изиграме. Незнам дали ја гледавте вчера. Како муви беа, трчаа, ротираа, бидејќи беа многу слаби под кош. Но за таква игра ти треба ротација на сите 12 играчи.

Бар како црногорците у второ вчера бе, ако веќе неможеме брзо да кружиме со топката !!!

пет пати го пишав тоа, и уверен сум дека така е најдобро за нас. Блок од Антиќ и Чековски за Владо, Бо, Даре... бар тоа да е план Б, а план Ц да се соло акции на Бо и Владо. План А фантастичната вчерашна (не)тактика. :D

Без повеќе разработени „финти“ не се оди на ЕП, али сеа некој ќе рече Марин е најдоброто кај нас. Е како најдоброто коа има 10 души овде кои со лаичко познавање увидоа дека не иде без асална тактика...

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.092
Абе септември е Месец на Македонија, се ке тепаме ке видите.
Ако не друго спортски е да се надеваме.Ајде малку оптимизам,патриотизам,каде ви е Македонштината.

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Босна зверови,после Македонија јас сум за нив,со срце играат едноставно машки,ја растурија црна гора,посебно оној Телетович не промаши 3ка.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
За разлика од Црна Гора мене ме плаши многу побрзата и подинамична игра на Хрватска и со тоа имаат повеќе простор за шутеви што е карактеристика на една силна репрезентација како и тоа што подеднакво се добри и под кош каде доминираат и Богданович и Томич додека и од рекетот Попович и Драпер. Марко Томас, Симон се играчи што се прецизни вчера на Финците им забија и тоа доста тројки и отворени шутеви за два поена. За мене е чудо да се победи една ваква фантастична селекција. И тоа што беше вчера против Финска според мене беше само едно бледо издание на Хрватска кое тешко може да се повтори со оглед на тоа што и одвреме навреме тактизираа како и на остантите дуели каде фаворитите си тепаа со тесна кош разлика.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.991
Поени од реакции
74.103
Денес размислувам со поладна глава од вчера. Јасно е, ако сакаме пласман понатаму Хрватска мора да падне. Само да се влезе машки во дуелчот. Се надевам Антиќ нема да изиграва шеф повторно...
Готови се :D

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Антиќ ако сака да се искупи за вчера не знам каква утакмица треба да изигра вечерва.:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom