Мортидо
занаетчија дете
- Член од
- 15 февруари 2009
- Мислења
- 1.874
- Поени од реакции
- 1.087
На Енки и Енлил Ану им е татко,овој што го спомена појма немам кој е.A oвој yaldabaoth.....кој е па тој?
Дали е он Ану?
На Енки и Енлил Ану им е татко,овој што го спомена појма немам кој е.A oвој yaldabaoth.....кој е па тој?
Дали е он Ану?
Па тоа и сакав, да споредиме Сумер и Израел, а може некој да се придодаде и да спомнеЈалдабаот, Адонаи и уште неколку се пак од гностичкиот пантеон... Не мешајте системи, ќе се збуните во компарациите и ќе докажеме многу работи кои може да се вистина, но и не мора да е така
Споредувајте...Па тоа и сакав, да споредиме Сумер и Израел, а може некој да се придодаде и да спомне
нешто и од Египет.
Kako znaete koe e imeto na Boga ? Bog nikogas ne si go otkril imeto ako znete sto znaci "Jehova" togas i ke znaete deka toa nee pravoto ime na Bog.Jehova e Bog
Ти си ја прочитал ли библијата, па да тврдиш такво нешто?Kako znaete koe e imeto na Boga ? Bog nikogas ne si go otkril imeto ako znete sto znaci "Jehova" togas i ke znaete deka toa nee pravoto ime na Bog.
Не е точно. Има и Тор, Кришна, Маниту, има Зевс, Артемида, Јупитер, Зороастер, Мазда, Брама, има Вишну - мишну и уште околу 5000 други.Kako znaete koe e imeto na Boga ? Bog nikogas ne si go otkril imeto ako znete sto znaci "Jehova" togas i ke znaete deka toa nee pravoto ime na Bog.
--- надополнето: Aug 23, 2011 2:24 PM ---
"Во почеток беше Словото, и Словото беше во Бога, и СЛОВОТО БЕШЕ БОГ " Има само еден Бог вистински семоќен Бог света торојца ЕДЕН БОГ во три лица ОТЕЦ СИН И СВЕТ ДУХ .
Znaci Ateist ti kaza ete ti e sea dali veruvas vo bilblijata toa e tvoe ..Kako znaete koe e imeto na Boga ? Bog nikogas ne si go otkril imeto ako znete sto znaci "Jehova" togas i ke znaete deka toa nee pravoto ime na Bog.
--- надополнето: Aug 23, 2011 2:24 PM ---
"Во почеток беше Словото, и Словото беше во Бога, и СЛОВОТО БЕШЕ БОГ " Има само еден Бог вистински семоќен Бог света торојца ЕДЕН БОГ во три лица ОТЕЦ СИН И СВЕТ ДУХ .
Со постов треба да се затвори цел подфорум религија.koj e bog? shto e bog? shto ne e bog?
... bog nema ego...nema telo, nema pol...bog e princip...
...bog e bezuslovna, nepromenliva, apsolutna ljubov...
...bog e izvor na kreativnosta, na svetot na ideite...
...bog ne prepoznava grev i nikomu ne mu ja odzema radosta i srekata sto ja sozdal...
...bog ne e avtoritet, ne e kazna, ne e strav...
...bog ne vladee so karmata, ne se protivi na nashata volja...
...bog e seprisuten, bog e se...
Дали е бог одговорен и за песните (креативност и идеи) на Џастин Биберkoj e bog? shto e bog? shto ne e bog?
... bog nema ego...nema telo, nema pol...bog e princip...
...bog e bezuslovna, nepromenliva, apsolutna ljubov...
...bog e izvor na kreativnosta, na svetot na ideite...
...bog ne prepoznava grev i nikomu ne mu ja odzema radosta i srekata sto ja sozdal...
...bog ne e avtoritet, ne e kazna, ne e strav...
...bog ne vladee so karmata, ne se protivi na nashata volja...
...bog e seprisuten, bog e se...