Фан Клуб: Јувентус

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.175
Поени од реакции
18.245
Циглер: Конте не ме сака во Јуве, останувам да го разубедам!

од Фанови на Јувентус во Македонија во Среда, 31 Август 2011 во 21:29​

Швајцарецот Рето Циглер денес сензационално изјави дека Конте е причината поради која Јувентус сака да го продаде:
- „Зборував со тренерот и уште на почетокот ми соопшти дека не смета на мене, има други идеи. Кога потпишав сеуште беше Дел Нери, а тој ме познаваше уште од Сампдорија. Дојдов во Јуве да играм, а не да ги гледам другите како играат. Ме бараа и други екипи кои веќе играа во ЛШ, но тие веќе најдоа играчи на мојата позиција. Одлучив да останам и да го дадам максимумот за да го убедам Конте“ - изјави швајцарскиот репрезентативец.

A

apidrone

Гостин
Конте нека не кења многу многу... Кај ми е антифаворит за тренер, па уште и неиспробани играчи ќе продава... Не сум оптимист, али дај боже да грешам.

С

сашенко

Гостин
Значи копилево Амаури не сака да се раздели од својата убава платичка а? И со право, никаде нема да најде подобра плата од оваа.Нека се порадува уште годинава, се надевам Конте ке го стави со резервите да тренира и никогаш да не заигра на ниво со кое што би привлекол ни тим од б лигите.Ми се гади од вакви гнаси, да беше човек сам ке побараше да си отиде некаде и од срам ке прифатеше и три пати помала плата.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.771
Поени од реакции
8.034
... тоа е. Чудо е то бе, у Парма отиде и лом праеше, све даде квалитетни голови. А кај нас, катастрофа.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
... тоа е. Чудо е то бе, у Парма отиде и лом праеше, све даде квалитетни голови. А кај нас, катастрофа.
Сеа замисли го става Конте на некоја утакмица од купот и дава 2 хет трика, асистенција и 3 пречки .. Ама замисли :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Сеа замисли го става Конте на некоја утакмица од купот и дава 2 хет трика, асистенција и 3 пречки .. Ама замисли :)
И станваш од кревет жива вода.
--- надополнето: Aug 31, 2011 9:01 PM ---
Ми се свиѓа делот кога ја погаѓа пречката :)
Некако поживописно ми е кога му излегува крт на гол линија.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Шо лајно е овој Амаури еј, Марсеј цел ден пробува да го убеди... платата главен проблем..и така останува гнасата кај нас..... Друго што ме разочара денес е што не потпишавме никој во одбраната, супер што Бонучи останува но мораше уште еден да се земе покрај него...Вака останува да се надеваме дека ќе даваме повеќе голови од што ќе примаме. До сите коцкари : GG 3+ цела сезона vo кладилница.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Шо лајно е овој Амаури еј, Марсеј цел ден пробува да го убеди... платата главен проблем..и така останува гнасата кај нас..... Друго што ме разочара денес е што не потпишавме никој во одбраната, супер што Бонучи останува но мораше уште еден да се земе покрај него...Вака останува да се надеваме дека ќе даваме повеќе голови од што ќе примаме. До сите коцкари : GG 3+ цела сезона vo кладилница.
Не заборавај дека имавме една ептен здрава низа со малку примени голови лани есента. Ако се друго се намести како шо треба (читај средината) тогаш негледам зошто да гледаме со толкав песимизам на одбраната. Подобро шо останавме со Бонучи отколку да добиевме некој Гасталдело, Андреоли, Бокети. за разлика од останатите РЕПРЕЗЕНТАТИВЕЦ Е БЕ ЕЈ . Во момент на лудило ќе го шитнеја.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.263
Поени од реакции
5.895
Подобро шо останавме со Бонучи отколку да добиевме некој Гасталдело, Андреоли, Бокети.
Бонучи ќе си одеше од Јуве единствено како дел од трампата со Зенит за Бруно Алвес, во друг случај (ако беа ангажирани Бокети или Кастадело) Бонучи сигурно остануваше. Марота потври дека постоеле преговори за Бокети, но Претседателот на Рубин Казан не сакал да го продаде.

Kajgana Shop

На врв Bottom