- Член од
- 2 декември 2010
- Мислења
- 93
- Поени од реакции
- 28
УШТЕ ТОА ТРЕБА !!!!!! Пијани малолетни да ме закачат на хауба како сувенир да го ебам -.-""
Ако гледаме на тој начин, нека стават лимит за возање до 65 години.УШТЕ ТОА ТРЕБА !!!!!! Пијани малолетни да ме закачат на хауба како сувенир да го ебам -.-""
Не мора да ставаат лимите ... фино лепо нека го ТРГНАТ овој закон ГЛУПАко гледаме на тој начин, нека стават лимит за возање до 65 години.
Па пензионери се, не гледаат шо кој кур.
Кој дипломиран филизоф го прогласи за глуп? Законот е баш на место од проста причина што ќе се намалат казните.Не мора да ставаат лимите ... фино лепо нека го ТРГНАТ овој закон ГЛУП
I know , i know ... но дали си возел под дејство на алкохол ... ? „..Ќе се намалат казните..„ АМА ЌЕ СЕ НАПОЛНАТ БОЛНИЦИТЕ .... така ?Кој дипломиран филизоф го прогласи за глуп? Законот е баш на место од проста причина што ќе се намалат казните.
Настрана фактот што секој тинејџер што вози без дозвола вози со страв и тој страв може да го дотера до беља во сообраќајот.
И јас како 16 годишњак возев без дозвола, и паметот не ми беше на црвеното светло, туку дали има џандари на другата улица, If you know what I mean.
Колку што ќе возат тие од 16-17 години пијани, толку возат и тие од 18-25.I know , i know ... но дали си возел под дејство на алкохол е... ? „..Ќе се намалат казните..„ АМА ЌЕ СЕ НАПОЛНАТ БОЛНИЦИТЕ .... така ?
Од бизнис гледна точка тоа им е од огромен интерес да навалат 16 годишњаци - новопечени кандидати . Но, најпрво нека размислат за последиците - истите тие ќе бидат опасни не само за себе- туку и за сите преостанати учесници во сообраќајот30% повеќе обука во превод е 30% повеќе пари за часови.
Ќе се намалат собраќајните незгоди со дополнителната обука (кај е тоа човечето што си пука во уста)
Абе има и 16-17 што јетрата им е веќе сол и им држи гзот да пијат....ама има и они обратните што од една чашка ќе почне да им се врти ... и тие БАШ тие ќе седнат позади волан да возат и иди сеа премини улица у маало да те видам ... ти се улета со 80 и те бапне ... и после цацко ти е крив .... и ако си малку СВЕСЕН ШТО ПРАВИШ нема да седнеш позади волан пијан .. не само за твојот живот туку и за животот на тие што се со тебе во кола и пешаците .... ја не би седнал позади волан па макар и една чашка пиво да испијам (ПРИМЕР значи) не поради тоа што незнам да возам или нешто друго него поради казниве што ги маваат педериве .. :/Колку што ќе возат тие од 16-17 години пијани, толку возат и тие од 18-25.
За се постои казна и закон бе брат.
тоа е тоа -Ова е идиотски.Ќе има и совесни возачи верувам меѓутоа ќе има и супермени кои ќе возат по 100+ низ град и најверојатно ќе заберат некој.И какво е тоа возење само во општината.Се мисли само во градот или низ целата територија која ја зафаќа општината?Прмер општина Кавадарци зафаќа поголема површина ќе смее да се вози низ цела општина или само во градот? http://mk.wikipedia.org/wiki/Општина_Кавадарци