Возачка дозвола на 16 години во Македонија ?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
УШТЕ ТОА ТРЕБА !!!!!! Пијани малолетни да ме закачат на хауба како сувенир да го ебам -.-"" :mad:
Ако гледаме на тој начин, нека стават лимит за возање до 65 години.

Па пензионери се, не гледаат шо кој кур.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
норални ли се овие бре 75 kw се многу бре(n)
море јас на малолетници би им дал да возат само Велосипед!
Јас дури би ставил да може на 21 да полагаат а не на 16... ај кај гинат малолетници на скутери и мотори бидејки мислат дека се безсмртни сега што е ова? ќе ги спасиме малолетниците кој возат како самоубици па ке ги направиме убици и ќе гинат рандом луѓе по улица... за овој закон
големо НЕ за овој закон.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Ова е идиотски.Ќе има и совесни возачи верувам меѓутоа ќе има и супермени кои ќе возат по 100+ низ град и најверојатно ќе заберат некој.И какво е тоа возење само во општината.Се мисли само во градот или низ целата територија која ја зафаќа општината?Прмер општина Кавадарци зафаќа поголема површина ќе смее да се вози низ цела општина или само во градот? http://mk.wikipedia.org/wiki/Општина_Кавадарци

Член од
2 декември 2010
Мислења
93
Поени од реакции
28
Ако гледаме на тој начин, нека стават лимит за возање до 65 години.

Па пензионери се, не гледаат шо кој кур.
Не мора да ставаат лимите ... фино лепо нека го ТРГНАТ овој закон ГЛУП

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Не мора да ставаат лимите ... фино лепо нека го ТРГНАТ овој закон ГЛУП
Кој дипломиран филизоф го прогласи за глуп? Законот е баш на место од проста причина што ќе се намалат казните.
Настрана фактот што секој тинејџер што вози без дозвола вози со страв и тој страв може да го дотера до беља во сообраќајот.

И јас како 16 годишњак возев без дозвола, и паметот не ми беше на црвеното светло, туку дали има џандари на другата улица, If you know what I mean.

Член од
2 декември 2010
Мислења
93
Поени од реакции
28
Кој дипломиран филизоф го прогласи за глуп? Законот е баш на место од проста причина што ќе се намалат казните.
Настрана фактот што секој тинејџер што вози без дозвола вози со страв и тој страв може да го дотера до беља во сообраќајот.

И јас како 16 годишњак возев без дозвола, и паметот не ми беше на црвеното светло, туку дали има џандари на другата улица, If you know what I mean.
I know , i know ... но дали си возел под дејство на алкохол ... ? „..Ќе се намалат казните..„ АМА ЌЕ СЕ НАПОЛНАТ БОЛНИЦИТЕ .... така ?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
I know , i know ... но дали си возел под дејство на алкохол е... ? „..Ќе се намалат казните..„ АМА ЌЕ СЕ НАПОЛНАТ БОЛНИЦИТЕ .... така ?
Колку што ќе возат тие од 16-17 години пијани, толку возат и тие од 18-25.
За се постои казна и закон бе брат.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
очигледен претеризам -
категорички сум против
Дај нека размислат малку практично: за ШТО им се на 16-годишни возачки дозволи ? Зарем им е малку тоа што го имаат последниот модел на мобилен, скапата гардероба ,сега треба да се истакнат и со сопствен автомобил??? за да покажат колку постигнале во животот.И на втората кривина веќе да настрадаат .:tapp: Дали тие се психички зрели за одредена критична ситуација - нема ли да испаничат ?
Луѓе бе, тоа се деца во најосетливите години - тинејџери- кои се бунтуваат за се’ и сешто .
кажете ми кој од таа возраст без приговор си ја спрема собата или што ти ја знам што , а они сакаат да им всадат трајни навики и умешности !!!!!!!!!! поврзани со учество во исклучително агресивниот сообраќај.:mad:
--- надополнето: Aug 31, 2011 6:13 PM ---
30% повеќе обука во превод е 30% повеќе пари за часови.
Ќе се намалат собраќајните незгоди со дополнителната обука (кај е тоа човечето што си пука во уста)
Од бизнис гледна точка тоа им е од огромен интерес да навалат 16 годишњаци - новопечени кандидати . Но, најпрво нека размислат за последиците - истите тие ќе бидат опасни не само за себе- туку и за сите преостанати учесници во сообраќајот (n)

Член од
2 декември 2010
Мислења
93
Поени од реакции
28
Колку што ќе возат тие од 16-17 години пијани, толку возат и тие од 18-25.
За се постои казна и закон бе брат.
Абе има и 16-17 што јетрата им е веќе сол и им држи гзот да пијат....ама има и они обратните што од една чашка ќе почне да им се врти ... и тие БАШ тие ќе седнат позади волан да возат и иди сеа премини улица у маало да те видам ... ти се улета со 80 и те бапне ... и после цацко ти е крив .... и ако си малку СВЕСЕН ШТО ПРАВИШ нема да седнеш позади волан пијан .. не само за твојот живот туку и за животот на тие што се со тебе во кола и пешаците .... ја не би седнал позади волан па макар и една чашка пиво да испијам (ПРИМЕР значи) не поради тоа што незнам да возам или нешто друго него поради казниве што ги маваат педериве .. :/

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Има држави каде на 16 год можеш да полагаш за кола за мераци :D

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
16 годишно дете уште се посерува во гаќи па уште и кола да вози, абе беги.
Тогаш зошто е таа бариера 18+?
Па ај тогаш нека направат со 16 да може да им се точи алкохол, да ги пуштаат низ кафичи.
Нека направат со 17 да може да се гласа на избори.

• Ми се допаѓа
Reactions: Pep
Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
А колку од вас што се буните возеле кола на 16 години без возачка, а сега се правите паметни дека на мали деца не се давало кола?

S

Sagan

Гостин
Идејата е украдена од предизборната кампања на ЛДП.

Сметам дека мнозинството 16-годишници не се способни да управуваат автомобил.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Ова е идиотски.Ќе има и совесни возачи верувам меѓутоа ќе има и супермени кои ќе возат по 100+ низ град и најверојатно ќе заберат некој.И какво е тоа возење само во општината.Се мисли само во градот или низ целата територија која ја зафаќа општината?Прмер општина Кавадарци зафаќа поголема површина ќе смее да се вози низ цела општина или само во градот? http://mk.wikipedia.org/wiki/Општина_Кавадарци
тоа е тоа -
прво јас - не би сакал со некој новопечен возач малолетник да се најдам на иста улица- пред се од безбедносни причини, второ несакам да бидам очевидец на некој немил настан- или пак доколку направи некаков прекршок (а ќе прават гарант) а да бидам лично ззасегнат -и да се докажувам со таков на кој крвта му зоврива од еден збор и кој т.р. бубуљичав ми се чаааатали -ееее ќе го пааааапа
ај само замислете си такви ситуации- :mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom