Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
623
Да не биле Металика, тешко дека ќе бил некој од тие бендови тоа што е сега.
Абе ајде, не заебавај! :pos:
Металика биле добри порано, сега се тиње. Нема дискусија тука. И тие никој и ништо не дигнале, има многу метал „џинови“ што помогнале металот да го достигне врвот. Иначе сепак твоето корисничко име кажува сѐ за металот... љољ лимп бизкит

Член од
30 август 2011
Мислења
87
Поени од реакции
41
Абе ајде, не заебавај! :pos:
Металика биле добри порано, сега се тиње. Нема дискусија тука. И тие никој и ништо не дигнале, има многу метал „џинови“ што помогнале металот да го достигне врвот. Иначе сепак твоето корисничко име кажува сѐ за металот... љољ лимп бизкит
Брат, никој не може да негира дека Металика биле легенди, се легенди и ќе останат легенди. А за Лимп Бизкит јасно ми е дека има премногу хејтери, а тоа е мој личен вкус што баш они ми се омилен бенд. Не дискутираме тука за Лимп туку за Металика.

G

_Ghost_

Гостин
Аман бре, пак истото па истото. Беа добри, ја искористија приликата, се искомерцијализираа и почнаа да прават никаква музика.
А дека тие баш придонеле за металот каков што е денес, жими тапанине дома.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
623
Брат, никој не може да негира дека Металика биле легенди, се легенди и ќе останат легенди. А за Лимп Бизкит јасно ми е дека има премногу хејтери, а тоа е мој личен вкус што баш они ми се омилен бенд. Не дискутираме тука за Лимп туку за Металика.
Ги имаш најголемите позери на времињата на твоето корисничко име, како сакаш да дискутирам за метал со тебе?

alex_death

To be or not to be!
Член од
10 октомври 2008
Мислења
583
Поени од реакции
90
Ги имаш најголемите позери на времињата на твоето корисничко име, како сакаш да дискутирам за метал со тебе?
А што има врска корисничкото име, со разговорот со Металика предходно?
За ова: "Брат, никој не може да негира дека Металика биле легенди, се легенди и ќе останат легенди." во право е - и колку да се комерцијални.
И јас слушам некои "X" бендови и други жанрови (класика, џез), па тоа значи дека незнам ништо околу металот? - Тука грешка си. :)

btw, за најновиот албум на Dream Theater - доста е зборот катастрофа. За мој вкус најдобри албуми им се: systematic chaos и black clouds and silver linings. Па сега кажете ваше мислење. :)

Член од
30 август 2011
Мислења
87
Поени од реакции
41
И Аца Лукас да го имам на слика и на корисничко име, не сфаќам што тоа тебе ти прави разлика? Можеби и мене не би ми се свиѓал твојот личен вкус и омилените бендови, и пак ќе кажам тоа не е битно кога темата на дискусија тука е Металика. А ти бегаш офтопик.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
623
И Аца Лукас да го имам на слика и на корисничко име, не сфаќам што тоа тебе ти прави разлика? Можеби и мене не би ми се свиѓал твојот личен вкус и омилените бендови, и пак ќе кажам тоа не е битно кога темата на дискусија тука е Металика. А ти бегаш офтопик.
Ok, keep rollin' хахаха

S

smexy

Гостин
Преслушав се што викаат дека е leaked материјал и претпоставував дека нa многумина нема да им се свиѓа новиот DT, иако хармонски се враќаат во Images and Words.

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Само да ве поздравам чисто така спортски. Aлбумот Heritage ќе почни да се продава од 20 септември.
И овој пат немаат промашено. Ѕверки!

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Новиот на Opeth е тапа невидена, бар мене ич не ми се свиѓа, нивни најлош албум до сеа.

I

Intex

Гостин
Преслушав се што викаат дека е leaked материјал и претпоставував дека нa многумина нема да им се свиѓа новиот DT, иако хармонски се враќаат во Images and Words.
Сега пак го преслушувам.
Завчера беше пролазно и не ми остави впечаток.

Сега е сосема друга приказна. On the backs of angels ми е онака у некој поп стил, пролазна песничка, другите се јако средени. Некако миксањето е малку поразлично, ама како за прв после Портној се трпи. Сепак, не е Metropolis, Images and Words и A change of seasons.

P.S. Гледам LaBrie е кредитиран како композитор на некои од песните? You kidding me?

S

smexy

Гостин
Сега пак го преслушувам.
Завчера беше пролазно и не ми остави впечаток.

Сега е сосема друга приказна. On the backs of angels ми е онака у некој поп стил, пролазна песничка, другите се јако средени. Некако миксањето е малку поразлично, ама како за прв после Портној се трпи. Сепак, не е Metropolis, Images and Words и A change of seasons.

P.S. Гледам LaBrie е кредитиран како композитор на некои од песните? You kidding me?
Зашо да не бе, LaBrie ги компонира песните во неговите соло проекти :)

Kajgana Shop

На врв Bottom