Фан Клуб: Манчестер Сити

G

Gray Foxx

Гостин
1. Факт е дека кога Тотенхем испаѓа да игра против Јунајтед, не испаѓаат луѓе на терен туку испаѓаат пијани кокошки.
2. Сити се премногу јаки годинава. Едино можеби се послаби во одбраната, ама го надополнуваат тоа што многу тешко им се зима топка во средината.
3. Да го мразам Манчестер ама кажувам и факти. Исто како шо прееска ви честитав на реметење што го направивте кое беше заслужено исто требате да бидете реални да кажете дека годинава ако некој може да ви земе титула тоа е само Сити. Друго се е за под вода.
Абе чекај бре дај научи си ја лекцијата првен. Научи од грешките.
Нека ти текне лани кои вака трбошеа на почетокот и ги прогласивте шампиони уше у септември.
Значи Арсенал коа го примаше од Дрогба три сезони по ред испаѓаа кокошки на терен.
Еден период кога А Мадрид само ги тепаше Барса у шпанско шо играа тогаш, крави?
--- надополнето: Aug 29, 2011 1:48 AM ---
Не ги разбирам фановите на Јунајтед, сериозно. Како да имате комплекси од Сити, а не обратно. Или страв од конкуренција, од тим од ист град...
:)
Аии занесени човечиња, као прво ме зачудуваат мислењата шо ги имате. Второ не е само конкуренција Манчини и неговиот тим, тука се Челзи, Ливерпул. Уше 35 ебани кола има вие ги прогласивте шампиони!

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.740
Поени од реакции
43.873
Не ги разбирам фановите на Јунајтед, сериозно. Како да имате комплекси од Сити, а не обратно. Или страв од конкуренција, од тим од ист град...
A како жити се ги разбираш фановите на Челзи што се клајнат пред Џеко, Агуеро, Балотели и компанија?? Испаѓа дека они не се за Челзи, него дека тие се против Јунајтед.. Се посеруваат не секоја победа на Сити.. А Сити би требало оваа сезона да се едни од главните конкуренти на Челзи за титулата...ако уопште планират да се борат за неа.. (мислам на фановите не на фудбалерите на Челзи).. Исто како ти да се радуваш на секоја победа на Наполи само за Милан да не биде првак.. (а те боли ташакот што уствари и твојот тим губи во исто време)..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ко вие демек не праите заебанции за Милан со Ббилан па не ти е јасно? :):):) Историјата наша со заебанции против Сити не е од вчера, работата е што пола од луѓево тука баш вчера дознаа за Сити ко клуб и мислат дека ова е тазе. Заебанциите на фановите на Јунајтед против Сити датираат уште пред 80 години најмалце. Мене посмешни ми се овие од Челзи искрено него ние. Ајде сеа не се секирај барем лајкови ќе ти стават :)
--- надополнето: Aug 29, 2011 3:31 AM ---
Да не испадне дека хејтам, колку и да не го сакам Џеко како профил на играч, секоја чест за човеков. Од војна во Босна каде што стравувал секој ден дека ќе биде убиен како и припадници на неговата фамилија, до конкурент за топ стрелец во најсилната лига. Браво, ме радуваат вакви приказни. Треба ова да им е мала лекција и на нашите репрезентативци.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Да си ми жив и здрав !

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
дијамантот каков пас му даде на агуеро за третиот гол, браво! :)
агуеро растура!
ех, само да го земеа сахин или снајдер, совршен тим ќе имаа :)

друже само едно не ми е јасно, зошто кога и да се логирам на форум, отварам спорт, фудбал и на секоја ебана можна тема тебе те има?
Затоа што сум психички опседнат тип кој следи одредени членови на секој можен коментар кој ме боцка во очи
--- надополнето: Aug 29, 2011 6:59 AM ---
Не е то туку види ја разликата ! Т.е. или си слеп или не гледаш или заинает така зборуваш! Дали гледаш околку себе некој фан на Манчестер Сити? Или тоа го зборуваат фанови на други клубови (80% Челзи) се мене ми фаќа умот дека тие пополека се префрлуваат за овај клуб т.е. потајно навиваат и за овој клуб!И како да не им коментирам овде? Да имаше фанови на Манчестер Сити ај како ми како гајле ми е.. Пс да те потсетам Прво полувреме 0-2, Второ полувреме 3-2 :cool:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Затоа што сум психички опседнат тип кој следи одредени членови на секој можен коментар кој ме боцка во очи
--- надополнето: Aug 29, 2011 6:59 AM ---

Не е то туку види ја разликата ! Т.е. или си слеп или не гледаш или заинает така зборуваш! Дали гледаш околку себе некој фан на Манчестер Сити? Или тоа го зборуваат фанови на други клубови (80% Челзи) се мене ми фаќа умот дека тие пополека се префрлуваат за овај клуб т.е. потајно навиваат и за овој клуб!И како да не им коментирам овде? Да имаше фанови на Манчестер Сити ај како ми како гајле ми е.. Пс да те потсетам Прво полувреме 0-2, Второ полувреме 3-2 :cool:
Види многу е јасно дека Сити немал навивачи бидејќи бил мал клуб до појавата на шеикот Мансур.

Но тук аима и еден друг момент. И навивачи на МАнчестер, Ливерпул, Челзи, Милан, Интер, Реал, Барса и сите други европски гиганти нараснаа во последниве 10-15 години;)

Претходно додека на овие терени се играше солиден фудбал, сите тие беа само звучно противничко име.

Како човек кој го фарти распадот на југославија и тонењето на тој фудбал, слободно можам да ти кажам дека сите што навиваат за англиски, германски, италијански клуб се после тој распад, од немање соодветна добра лига во своја близина.

Незамисливо беше на пример да некој навива за БАерн Минхен.
Или пак легендарниот дуел Црвена Звезда - Милан на магловитата маракана да некој од Балканов навиваше за Милан во тој момент.(иако јас лично сега сум симпатизер на Милан)

Но се сменија времињата.

Она што за тебе претставуваа новопечените навивачи на Сити, за мене се новопечеани и тие за Сити и тие за Јунајтед.;)

Така да ирелевантно е кој колку навивачи има и од кога почнале да навиваат за клубот. Новите генерации ќе го познаваат Сити како голем клуб, и тоа е факт. Исто како што оние што допрва ќе го слчедат фудбалот ќе ја начекаат веројатно Малага како силен клуб итн...

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.538
Поени од реакции
2.229
Така да ирелевантно е кој колку навивачи има и од кога почнале да навиваат за клубот. Новите генерации ќе го познаваат Сити како голем клуб, и тоа е факт. Исто како што оние што допрва ќе го слчедат фудбалот ќе ја начекаат веројатно Малага како силен клуб итн...
Но тука постои и друг битен параметар т.е. факт а тоа е историјата, кога веќе зборуваш за младите генерации! Аналогно на ова што го збориш, младите генерации ќе ги сфатат Ливерпул, Арсенал, Валенсија, Норич, Нотингем, Лидс Јунајтед ......... како слаби тимови??? Да, и ќе влезат во дискусија како за млаи тимови небитни за фудбалот и за фудбалската историја??? Колку и да е силен Сити, уште долго време тој ќе биде МАЛ ТИМ!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Но тука постои и друг битен параметар т.е. факт а тоа е историјата, кога веќе зборуваш за младите генерации! Аналогно на ова што го збориш, младите генерации ќе ги сфатат Ливерпул, Арсенал, Валенсија, Норич, Нотингем, Лидс Јунајтед ......... како слаби тимови??? Да, и ќе влезат во дискусија како за млаи тимови небитни за фудбалот и за фудбалската историја??? Колку и да е силен Сити, уште долго време тој ќе биде МАЛ ТИМ!
E ako de neka bide mal klub. Ne mi bese toa poentata na postot, tuku deka i siti isto kako i united na primer e sosema vo red da ima navivaci. Za mene , od moja perspektiva se isti i naivvacite na siti i naivvacite na united. Voopsto ne bese celta dali e siti golem ili mal tim

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Што е тоа мал клуб? Секој клуб во одделен период од своето постоење бил некаде таму доле, на дното. Како што има апс, има и даонс. На Сити му дојдоа неговите моменти, што ни гарантира дека утре Манчестер нема да се распадне? Кој би рекол дека Јуве ќе освои Серија Б?
Да де, ќе ми речеш Реал, Милан, овој, оној... Види кои луѓе стојат позади тие тимови. И баба ми да имаше такво, ќе беше дедо, така беше онаа поговоркана?
Епа така сега и Сити има такво, ова де, пари, и ќе се бори за титула.

Мали тимови постојат за чудо постојат во главата на Чави кој пати од тешки комплекси. Се надевам не сме сите такви.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.538
Поени од реакции
2.229
E ako de neka bide mal klub. Ne mi bese toa poentata na postot, tuku deka i siti isto kako i united na primer e sosema vo red da ima navivaci. Za mene , od moja perspektiva se isti i naivvacite na siti i naivvacite na united. Voopsto ne bese celta dali e siti golem ili mal tim
За тоа апсолутно сме согласни! :) Нели нема да биде интересно сите ако навиваат за ист клуб :)

Што е тоа мал клуб? Секој клуб во одделен период од своето постоење бил некаде таму доле, на дното. Како што има апс, има и даонс. На Сити му дојдоа неговите моменти, што ни гарантира дека утре Манчестер нема да се распадне? Кој би рекол дека Јуве ќе освои Серија Б?
Да де, ќе ми речеш Реал, Милан, овој, оној... Види кои луѓе стојат позади тие тимови. И баба ми да имаше такво, ќе беше дедо, така беше онаа поговоркана?
За мене фудбалот се гради во блиската историја! Пример последните 20-30 години! Неможе еден тим да стане великан со една сезона играње! Не се сеќавам кога сити имал апс! Во секој случај, колку и некој да ме убедува, безразлика за кој тим навивам, за мене Сити во моментов е мал тим! Тоа е мојот факт и мојата идеја! Може за 20 години ќе стане голем тим, сега засега е мал!

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
За тоа апсолутно сме согласни! :) Нели нема да биде интересно сите ако навиваат за ист клуб :)

За мене фудбалот се гради во блиската историја! Пример последните 20-30 години! Неможе еден тим да стане великан со една сезона играње! Не се сеќавам кога сити имал апс! Во секој случај, колку и некој да ме убедува, безразлика за кој тим навивам, за мене Сити во моментов е мал тим! Тоа е мојот факт и мојата идеја! Може за 20 години ќе стане голем тим, сега засега е мал!
значи и Челзи е мал тим ?

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
BREAKING NEWS :Man City Bid £55m For Gaddafi,They've Never Seen Him Play But Have Heard That Everyone Is After Him

Kajgana Shop

На врв Bottom