Македонски специјални единици (полициски и воени)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Утре, 17.08.2011 ќе има отворен ден на АРМ на Воениот стадио. Незнам кога точно отвара,ама и требало до 10.00 па до кај 14-15.00 да биде сигурно... :)

Кој го интересира нека оди да види со што располага АРМ :)
Што дека не интересира бе брат,секоја година е од тапа по тапа..нема со што да се пофалат!

С

Спенсер

Гостин
Млади деца да се замараат со вакви ствари, просто да се чудиш.Излези низ град, види живот у пичку матер и живост и све, глупости армија мармија.
Добро де... ако си у парк,ништо нема да те кошта да појдеш да ѕирнеш 5-10 мин ако те интересираат вакви ствари...

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
Утре, 17.08.2011 ќе има отворен ден на АРМ на Воениот стадио. Незнам кога точно отвара,ама и требало до 10.00 па до кај 14-15.00 да биде сигурно... :)

Кој го интересира нека оди да види со што располага АРМ :)
минатиот пат пропуштив бев на екскурзија,утре ке идам сигурно!

С

Спенсер

Гостин
минатиот пат пропуштив бев на екскурзија,утре ке идам сигурно!
Бев јас...

Дечките се максимално професионални.
Таква љубезност и однесување нема да добиете ни во хотел со 5 ѕвезди :cuc:

А од арсеналот,се знае... едно па исто,ништо ново :) Освен новото хамви... добија неколку нови хамви-а,кои имаат и клима :) :D

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
Имаат и друго ново тоа е автоматот што го купија специјално за Волците Хеклер и Коч 416.Само како што гледам од арсеналот за оружја не ја покажале.

buttercup.l

Duchess
Член од
11 септември 2010
Мислења
34
Поени од реакции
45
едно ме интересира. дали примаат жени во специјалниве единици, знам во војската има ама овде чисто сумњам.

С

Спенсер

Гостин
едно ме интересира. дали примаат жени во специјалниве единици, знам во војската има ама овде чисто сумњам.
Да... во ЕБР има неколку девојки :)
--- надополнето: Aug 19, 2011 10:57 AM ---
Имаат и друго ново тоа е автоматот што го купија специјално за Волците Хеклер и Коч 416.Само како што гледам од арсеналот за оружја не ја покажале.
ах бе гиго/... додека официјално не кажат,не поставувај слики. јас знам за ова уште од поодамна,ама сеуште не е официјализирано.

Член од
18 јули 2010
Мислења
74
Поени од реакции
7
ХК-416 сигурно е земена само за тестирање.Буџетот на АРМ е премал за да се набави поголема количина од оваа пушка.Инаку и во Ренџерскиот баталјон има девојки,3 мислам дека беа.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958

Да да и во ренџерите има сега ќе ставам и слика.А за ХК 416 официјално е кажано ги имаше двајца волци на канал 5 како ја покажувааше својата нова опрема и старата.

11.JPG

Член од
18 август 2011
Мислења
47
Поени од реакции
6
немора да се кажува ништо.... :cuc:

Член од
7 септември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Najpodgotvena edinica se volcite...Se raboti za golemi profesionalci, dosta dobro obuceni, i diskretni....
Posle niv doagaa EBI-Lavovi, koi se rasporedeni vo MVR I Ministerstvoto za odbrana, pa tigrite...
site sme dobri bez razlika koja edinica sme sekogas brzi i spremni za se.
--- надополнето: Sep 7, 2011 11:37 AM ---
BTR-80 APC
Black Arrow Sniper Rifle
CZ-99
M-79 „Оса“
„Кашикара“
M-84 MG
M-95 A
M-80
M-76
RBG 6
M-84 Skorpion

Волците се професионално и врвно спремни за акции само со ладни оружја т.е. нож! Нека се сети некој на Волкот кој два дена т.е. 48 часа лазеше камуфлиран без престан до терористичкиот пункт над Тетовското кале каде ја закла хрватската платеничка снајперистка кој уби неколку припадници на Македонските безбедносни сили...

Потоа, Волците владеат со највисок ранг на борбени вештини кунг фу, џудо, таеквондо и кендо(нож)

Волците тренираа и препуштени на преживување низ македонските планини - поединечно сами. Јас присуствував на нивна вежба на воениот базен во Скопје - Бисер каде командантот со врзани очи и десната рака врзана со левата нога ги буткаше во вода од високата скокалница за да се извлечат на плиткото...

Волците се прави ѕверови!

Најинтересното е што никогаш нема да дознаете дали комшијата ваш, па дури и некој братучед ваш е припадник на оваа единица бидејќи тоа е - строго доверливо.

Кога веќе ги спомнавте „Тигрите“...

[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=RAS2UAnj8LE[/MEDIA]

Ова се Македонците! Лошото е тоа што некој постојано пробува да им го пере мозокот дека се слаби и немоќни...тоа никогаш ниту биле ниту ќе бидат!
sekoja ces brat nemam zborovi

Kajgana Shop

На врв Bottom