Полицаец во секое македонско училиште

T

Tetro

Гостин
да бевте вие на власт што би направиле?
Да бевме... ама не сме.
Додека јас одев на училиште и ќе се степав со некое дете, па татко ми ќе дознаеше, ме млатеше како стока.
Денес, некое дете да се степа на училиште, ќе излезе таткото на улица и ќе ги тепа сите по ред.
Ај, најди прво кој е проблемот, па после реши го.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
барем помалку трева ке дилаат.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
не треба да има во сите училишта полицајци, пример што бара во корчагин ? Во 4 години кога учев таму немаше ни една тепачка. А имавме и обезбедување и камери..

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
не треба да има во сите училишта полицајци, пример што бара во корчагин ? Во 4 години кога учев таму немаше ни една тепачка. А имавме и обезбедување и камери..
Незнам кога си учел и кога си завршил друже, али последниве 4ри години додека ја учев имаше неколку. Е сеа тоа не беа у размер какви што има у Коце,АСУЦ и такви школи. Али имаше.

Е сеа да не бидам офтопик, колку оваа мерка ќе помогне да се намалат тепачките по школиве, ја бар сум скептик. Мислам ќе се намалат тепачките во школските дворови, али па ќе се лупаат негде надвор сигурно.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Незнам кога си учел и кога си завршил друже, али последниве 4ри години додека ја учев имаше неколку. Е сеа тоа не беа у размер какви што има у Коце,АСУЦ и такви школи. Али имаше.

Е сеа да не бидам офтопик, колку оваа мерка ќе помогне да се намалат тепачките по школиве, ја бар сум скептик. Мислам ќе се намалат тепачките во школските дворови, али па ќе се лупаат негде надвор сигурно.
Тоа е и целта да се намалат тепачките во училиштата и училишните дворови.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Мислам дека учениците се размазени до даска, јас додека учев во тој уште несреден пост-комунистички период, кога учителите имаа уште можност да тепаат, ги знаеш како маваат, ни полиција ни бутур. Имаше тепачки не дека немаше, ама никој не беше убиен. Па дома да дознаат дека си се тепал, со некој твој врсник ќе го добиеш и домашниот онака за пред спиење, а ќотек јадеш и за слаби оценки.
Сега жешко им било ќе им ги скрателе часовите, да видиш да не веруваш, нас наставничката во основно ни кажување дека за време Југославија ги носеле да берат индустриски домат (ја имав и таа можност еднаш да одам на таква екскурзија), памук да берат и ред други работи и нема тука да се буниш за татковината работиш.
Не дека не сум за ова ама мислам дека на погрешна врата се тропа, треба да се воведе шамарот како воспитно-педагошка мерка, уште од градинка и родителите да се казнуваат доколку не му дадат здраво домашно воспитание (читај ќотек), шамарите и те како ти го издигнуваат нивото на почит уште од мал.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Можеби нема некоја конкретна потреба во секое школо од вакви мерки, но кога веќе голем дел од школите најмуваат приватни агенции, зашто да не биде тоа реализирано на повисоко ниво, како што е овој начин.

Се согласувам со мислењето над мене за тоа дека премногу ги размазија новиве генерации, а и домашната култура игра голем удел во целата ситуација.

Како и да е, дури и да не биде успешен проектот, ништо не се губи доколку се проба да се види како ќе функционира тоа во пракса.

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Глупости.
Помина времето кога децата ги плашеа со чичко полицаец. Божем ако некој наумил да натепа некој, полицаецот (што нема ни да може да ја види тепачката) ќе го предомисли во тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom