Zaphod Beeblebrox
Поранешен покул Божино
- Член од
- 7 јуни 2008
- Мислења
- 16.676
- Поени од реакции
- 21.233
По мега успешниот проект "Компјутер за секое дете", следува "Полицаец за секое дете". Проект на Влада на Р.М.
Шубе од цајкан чуствувам само кога сум со кола навечер... се губи кај нас чувството за страв од полицијата. Не зборам за страв дека ќе ти се случат лоши работи, туку за стравопочит, да не направиш лоша работа бидејќи ќе те казни полицаецот.Од каде тоа помодарство за се нешто да се користи зборот "проект". Него друго беше зборот, децата не верувам дека ќе се осеќаат по безбедни напротив... еве пример јас кога ќе видам полицаец не се чувствувам по безбедно, повеќе така ко шубе ми иде.. а верувам дека кај голем дел од вас ситуацијата е иста...
Туку тешко на пушачите...
Ќе си ја врши и тоа како. Пред се заради стравот, дека ако згреши или пропушти, ќе ја изгуби работата.Има многу млади вработени во полиција и тие пред се ќе пробаат да си ја зачуваат работата(со се наредби)...Ај некаде може ќе дејствуваат полицајците..ама шо сум видела случаеви се тепаат на улица,а полицаецот од спротива чекаше да заврши тепачката, па појде да види шо се деси.
А и да има некаде не верувам дека ќе си ја врши работата..како шо имаше многу случаеви шо ги имаше по тв и нет.
Не дека ќе биде од корист ама ај..
уффф...знам...дефинитивно мораше да имаш очи и на грбот па често да се движиш и у група...пречесто. Стварно некои места и школи се крш за безбедност на децата (и основни и средни).Искрено по еден полицаец незнам колку ке заврши работа.. ако настане тепачка клас на клас каде што се вкупно над 30 души мислите дека еден ке ги спречи? ја сум за по 2ца МИНИМУМ - 2 или 3 мислам дека би била добра бројка. само ме и нтересира - дали ова ке има ефект во средното училиште ЦВЕТАН ДИМОВ - кој учел таму знае за што зборувам точно!